WSJ: Η Apple ετοιμάζει τον αντίπαλο του Spotify με 10 δολάρια το μήνα

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν οι φήμες ότι η Apple ετοιμάζει την δική της υπηρεσία streaming προκειμένου να πάρει μερίδιο από τα ποσοστά αντίστοιχων υπηρεσιών όπως είναι το Spostify που στην αγορά των ΗΠΑ έχει το 86% της αγοράς. Η νέα υπηρεσία λέγεται ότι θα ανακοινωθεί στo WWDC που αρχίζει 8 Ιουνίου.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες, οι φήμες γίνονται όλο και περισσότερες. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι η Apple θα χρεώνει τους χρήστες της 8 δολάρια τον μήνα προκειμένου να μπει δυναμικά απέναντι στο Spotify. Τελικά η WSJ αναφέρει ότι θα χρεώνει όσο και το Spotify, δηλαδή 10 δολάρια τον μήνα.

Επιπλέον, το Spotify έχει δωρεάν έκδοση η οποία έχει διαφημίσεις ενώ η Apple λέγεται ότι στην δωρεάν έκδοση θα προσφέρει περιορισμένο αριθμό κομματιών. Η Apple θέλει να προωθήσει την υπηρεσία streaming μουσικής “σε βάρος” του iTunes με την έννοια ότι θα προτρέπει τους χρήστες να πάνε στην νέα υπηρεσία. Για παράδειγμα όταν κάποιος θα πληρώσει 10 δολάρια για να κατεβάσει ένα album, η Apple θα του προωθεί το μήνυμα ότι είναι καλύτερο τα 10 δολάρια να τα χρησιμοποιήσει στο streaming μουσικής.

Για αρχή η Apple θα δώσει 3 μήνες δωρεάν χρήσης προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιθετική πολιτική marketing. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η υπηρεσία και το app θα είναι διαθέσιμα και για χρήστες Android.

Τέλος, η Apple αν και αναμένεται σε λίγες μέρες να ανακοινώσει την νέα υπηρεσία, φαίνεται πως ακόμη δεν έχει υπογράψει συμφωνία με τρεις βασικούς παίκτες που είναι Warner, Universal και Sony.

WSJ: Η Apple ετοιμάζει τον αντίπαλο του Spotify με 10 δολάρια το μήνα, WSJ: Η Apple ετοιμάζει τον αντίπαλο του Spotify με 10 δολάρια το μήνα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorge

Μην ξεχνάμε και την μουσική υπηρεσία της Beats. Σίγουρα θα πάρει στοιχεία από εκεί, αν δεν το κάνει μια εφαρμογή. Πάντως όμως πιστεύω πως όντως βάζει μέσα το iTunes, λόγω του ότι ο άλλος μπορει να αγοράσει και 2 CD τον μήνα που θα ειναι κατι πιο κερδοφόρο για αυτήν. Προς το παρόν και για να κινείται ετσι η Apple μάλλον αυτοι που αγοράζουν 2 CD τον μήνα βρίσκονται στο υπόλοιπο ποσοστό απο αυτούς που χρησιμοποιούν το Spotify. Να δούμε πως θα ειναι και αν ειναι ανταγωνισιμη γιατι οχι; Το Spotify παρά παίζει μονο του.

Gregory Peck

Τα CD είναι εδώ κι αρκετό καιρό προνόμιο των συλλεκτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.