Η Apple σκέφτεται να ενώσει τα App Stores των iOS και macOS σε ένα

Apple ενώσει app stores iOS macOS, Η Apple σκέφτεται να ενώσει τα App Stores των iOS και macOS σε ένα

Η Apple αυτή την στιγμή παρέχει στους καταναλωτές ένα οικοσύστημα λογισμικών που επικοινωνούν μεταξύ τους, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία χρήσης που το Android και τα Windows δεν έχουν (προς το παρόν). Παρά το γεγονός πως τα λειτουργικά συνδέονται, ταυτόχρονα όμως είναι ανεξάρτητα και αυτόνομα.

Συγκεκριμένα, το Cupertino αναπτύσσει τα macOS, iOS, tvOS και watchOS. Οι συσκευές που λειτουργούν με τα παραπάνω λογισμικά είναι οι Mac υπολογιστές, τα iPhones/iPads/iPod Touches, το Apple TV και η οικογένεια Apple Watches αντίστοιχα. Ομολογουμένως, τα δύο πρώτα OS είναι πιο… κοντινοί συγγενείς και μοιράζονται εκ φύσεως περισσότερες ομοιότητες, συγκριτικά με τα tvOS και watchOS. Αυτό σημαίνει πως πολλές εκ των εφαρμογών που εντοπίζονται στα App Stores των δύο λογισμικών θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ως μια έκδοση και η Apple το γνωρίζει.

Σύμφωνα λοιπόν με αναφορές του Bloomberg, η αμερικάνικη εταιρεία σκέφτεται το ενδεχόμενο ένωσης των App Stores του macOS και του iOS σε ένα ενιαίο. Η ιδέα θα μπορούσε να υλοποιηθεί από το 2018 και θα διευκόλυνε πολύ τόσο τους developers, όσο και τους κατόχους Macbooks, iPhones, iPads και iPod Touches. Η Apple θα διαθέσει στις ομάδες ανάπτυξης των εφαρμογών του App Store έναν τρόπο ο οποίος να τους επιτρέπει τον σχεδιασμό ενός app που να λειτουργεί ταυτόχρονα σε macOS και iOS.

Apple ενώσει app stores iOS macOS, Η Apple σκέφτεται να ενώσει τα App Stores των iOS και macOS σε ένα

Το κυριότερο πρόβλημα των developers εφαρμογών iOS / macOS σήμερα είναι πως πρέπει να δουλεύουν ξεχωριστά ώστε η ίδια εφαρμογή να είναι μονίμως ενημερωμένη και στα δύο λογισμικά. Πολλοί όμως αποτυγχάνουν και οι δύο εκδόσεις δεν συμβαδίζουν. Για παράδειγμα, η εφαρμογή του Twitter στα Mac βρίσκεται πολύ πίσω από άποψη ενημερώσεων, συγκριτικά με την ίδια για iPhones και iPads. Με την ενοποίηση του App Store όμως, πλέον όλα τα apps που δηλώνουν το παρόν στις δύο πλατφόρμες θα είναι μονίμως ενημερωμένα.

Αν η προαναφερθείσα αλλαγή γίνει τελικά πράξη από το Cupertino, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα. Ο Steven Troughton-Smith, developer εφαρμογών σε iOS και macOS, δήλωσε πως η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να είναι η σημαντικότερη στο τμήμα λογισμικού της Apple, μετά την παρουσίαση του iOS. Τόνισε επίσης πως η ένωση του App Store θα επιτρέψει στα macOS και iOS να αναπτυχθούν ως ένα. Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, η αλλαγή αυτή θα επωφελήσει τόσο την Apple, όσο τους developers και τους κοινούς καταναλωτές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Καλή σαν σκέψη, εφόσον ισχύει

NikosAr

Από την αρχή θα έπρεπε να είναι ενωμένα με μενού όπως στο iTunes (tv, music κλπ) παρόμοια στο App Store ( iOS, macOS κλπ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.