Apple: Επιστρατεύει drones για να βελτιώσει τους χάρτες της

Drones ετοιμάζεται να επιστρατεύσει η Apple προκειμένου να βελτιώσει την υπηρεσία των χαρτών της. Στόχος της Apple είναι να συναγωνιστεί καλύτερα το θηρίο που ονομάζεται Google Maps. Οι πληροφορίες λένε ότι η Apple θα βασιστεί σε drones και indoor navigation features για την βελτίωση του Apple Maps.

Το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει ότι η Apple έχει δημιουργήσει μια ομάδα ειδικών στη ρομποτική και στη συλλογή δεδομένων. Η ομάδα θα συλλέξει και θα αναβαθμίσει τις πληροφορίες των χαρτών πολύ πιο γρήγορα απ΄ότι γίνεται τώρα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η Apple θέλει να χρησιμοποιηθούν drones για να καταγράψει πληροφορίες όπως τα σήματα στους δρόμους, να παρακολουθεί τις αλλαγές στους δρόμους αλλά και τις περιοχές που είναι υπό κατασκευή.

Τα δεδομένα θα αποστέλλονται στην ομάδα της Apple, η οποία θα αναβαθμίζει γρήγορα τους χάρτες για να προβάλλουν τις πιο πρόσφατες αλλαγές. Όσο για το indoor navigation, αναφέρεται ότι θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα να δεις μέσα σε κτίρια, ενώ αναμένεται βελτίωση και στο car navigation.

Η Apple λάνσαρε την δική της εφαρμογή χαρτών από το 2012, αλλά δεν είχε καλή αρχή. Με τα χρόνια κατάφερε να κάνει βελτιώσεις, αλλά φαίνεται πως πρέπει να κάνει περισσότερα για να φτάσει το Google Maps.

Η ίδια δεν έχει σχολιάσει την παραπάνω είδηση και δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις των drones.

apple maps drones, Apple: Επιστρατεύει drones για να βελτιώσει τους χάρτες της

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.