Apps Week Report #11, Συνεχίζουμε Δυναμικ-App!

Μοιάζει σαν να ζούμε και πάλι μία από τα ίδια, δύο Apps Week Report πριν είχαμε εκλογές, πάλι εκλογές έχουμε και τώρα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά εμείς δεν το βάζουμε κάτω, αφήνουμε την πολιτική και ρίχνουμε το ενδιαφέρον μας στην οθόνη μας, για να ανακαλύψουμε νέες δυνατότητες να απολαύσουμε τις ικανότητες και τελικά να χαρούμε τόσο με την επιλογή του λειτουργικού που κάναμε για το smartphone ή την ταμπλέτα μας όσο και για να επεκτείνουμε και άλλο τη λειτουργικότητα της εκάστοτε συσκευής.

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

TouchNote
Λειτουργικό: Android,iOS
Τιμή: Δωρεάν

Δεν μπορώ να κάτσω σπίτι, όπως το λέει και ένα καταπληκτικό σύνθημα σε τοίχο της πόλης: Βασανίζομαι! Με έχει πιάσει το καλοκαίρι, με έχει πάρει και με έχει σηκώσει στην κυριολεξία. Θα πάρω το laptop μου και θα σας γράφω από τις παραλίες και τα νησιά και για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος, θα σας στέλνω πού και πού από το κινητό μου και από μία καρτποστάλ για να μην σας λείψω και πολύ. Μην μένετε με το στόμα ανοιχτό techbloggers, δεν πρόκειται να το ρίξω στο snail mail, τεχνολογικό site είμαστε. Με το smartphone θα γίνει όλη η δουλειά. Θα τραβήξω τις φωτό μου με την κάμερα του κινητού, θα κάτσω να επεξεργαστώ τα φωτογραφικά αποτελέσματα, έτσι ώστε να με βρίζετε όσο γίνεται περισσότερο που έχω απέναντί μου μία τέτοια καλλίπυγη θεά και πίνω Mohito πλάι στο κύμα, θα γράψω μια εξυπνάδα να συνοδεύει την καρτούλα μου και θα σας τη στείλω, όπου και αν βρίσκεστε με κόστος €1.49. Ωραία φάση! Και μετά από το όνειρο, ξύπνησα, και συνέχισα να γράφω αυτό το κείμενο στο δυαράκι στα Πατήσια! 🙁

, Apps Week Report #11, Συνεχίζουμε Δυναμικ-App!

————————————————————————————————————————————

Bada Board
Λειτουργικό: Bada 2.0
Τιμή: 3 ευρώ

Το παραδέχομαι, είμαι junkie των forum, δεν μπορώ να μην μπαίνω ολημερίς και οληνυχτίς στα διάφορα fora, για να βλέπω τι γίνεται, τι λέγεται, ποιος το λέει, ποιος απαντάει, αν και ομολογώ την αμαρτία μου, γουστάρω να γίνεται και ντόρος με το κάθε post που μπορεί να προκαλεί συζητήσεις, έριδες και πανικό. Τι γίνεται, όμως, όταν πρέπει να φύγω από το σπίτι και να σταματήσω να κοιτώ την οθόνη του υπολογιστή μου; Δεν έχω παρά να πιάσω το Bada κινητό στο χέρι και να ανοίξω την κατάλληλη εφαρμογή. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι δεν είναι ανάγκη να ανοίγω browser για να βλέπω όλες τις εξελίξεις στα fora στα οποία είμαι εγγεγραμμένος. Από την άλλη μεριά, μου αρέσει πολύ που έχω ένα σημείο πρόσβασης για όλα τα δίκτυα στα οποία ανήκω και διαβάζω, χωρίς να είναι ανάγκη να ανοίγω το κάθε ένα ξεχωριστά. Καλή και πρακτική η φάση και εγώ θα μπορώ να συνεχίσω να διαβάζω και να σχολιάζω μανιωδώς.

, Apps Week Report #11, Συνεχίζουμε Δυναμικ-App!

————————————————————————————————————————————

Press Reader
Λειτουργικό: BlackBerry PlayBook
Τιμή: Δωρεάν

Ποιο είναι το νόημα χρήσης μίας ταμπλέτας εάν αυτή δεν σας επιτρέπει να διαβάζετε στην οθόνη την εφημερίδα σας; Άλλωστε, αποτελεί κοινό τόπο το ότι η καθημερινή -για πολλούς- συνήθεια της ανάγνωσης της εφημερίδας στο χαρτί είναι πλέον παρελθόν. Το Press Reader θα σας βάλει για τα καλά μέσα στην ουσία της ενημέρωσης, καθώς θα αναλάβει να φέρει στην οθόνη της BlackBerry ταμπλέτας σας 2.100 εφημερίδες από 95 χώρες του κόσμου σε 54 διαφορετικές γλώσσες. Θα κάνετε και εξάσκηση στις ξένες γλώσσες που έχετε μάθει, δηλαδή, δεν είναι κακό. Το σημαντικό είναι ότι οι ψηφιακές εκδόσεις πολλών εντύπων είναι ακόμα πιο πλούσιες από εκείνες στο χαρτί, ενώ το να έχει κανείς τόσες διαφορετικές πηγές πληροφόρησης στην ταμπλέτα σας αποτελεί το δίχως άλλο, μία πολύ καλή επιλογή για να είστε διαρκώς ενημερωμένοι.

, Apps Week Report #11, Συνεχίζουμε Δυναμικ-App!

————————————————————————————————————————————

Google Plus for iPhone
Λειτουργικό: iOS
Τιμή: Δωρεάν

Ο Apple fanboy που σέβεται τον εαυτό του δεν μένει πίσω στις εξελίξεις, έχει πάντοτε επαφή με την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα, κάνει τα hangouts του, διατηρεί προφίλ σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και εννοείται ότι δεν θα μπορούσε να λείπει από το social network της Google. Μέχρι τώρα, όμως, δεν είχε μία αξιόλογη εφαρμογή στο iPhone του για να έχει πρόσβαση στο Google+. Τώρα, μετά το redesign της εφαρμογής, μπορεί να ξοδεύει ώρες κοινωνικής επικοινωνίας και συναναστροφής μέσα από την οθόνη του. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν το Google+ μία… πατάτα, άλλοι το εκθειάζουν και όπως συμβαίνει κάθε φορά που ένα ζήτημα προκαλεί τόσες συζητήσεις αυτό σημαίνει ότι το εν λόγω δίκτυο της Google ήρθε για να μείνει. Από την άλλη μεριά, πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι η εικόνα της εν λόγω εφαρμογής του Google Plus για το iPhone μπορεί να είναι ένα καλό δείγμα για το πώς θα είναι σχεδιασμένες οι mobile εφαρμογές της Google του άμεσου μέλλοντος, οπότε αποκτά ακόμα περισσότερη αξία.

, Apps Week Report #11, Συνεχίζουμε Δυναμικ-App!

————————————————————————————————————————————

iBomber Defence
Λειτουργικό: Symbian Belle
Τιμή: 6.15 ευρώ

Είμαι φοβερός fan των Tower Defence Games και είμαι σίγουρος ότι εάν ρωτούσαμε τον κάθε ένα από εσάς, θα ανακαλύπταμε ότι ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος των συμπαθέστατων αναγνωστών μας λιώνουν με τα ανάλογα games. Αφήστε που αν το καλοσκεφτούμε αποτελούν πολύ καλή και απολαυστική λύση για gaming στην οθόνη ενός κινητού. Βέβαια, η τσατίλα που προκαλείται όταν έρχονται ορδές εχθρών και δεν προλαβαίνεις να τα διαλύσεις προτού να σου καταστρέψουν τη βάση είναι ευθέως ανάλογη με την απόλαυση. Το συγκεκριμένο tower defence game έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες… καινοτομίες. Η μία από αυτές είναι το γεγονός ότι οι εχθροί δεν κάθονται απλώς να τρώνε τις βολές σας, αλλά ανταποδίδουν, επομένως πρέπει να ξοδεύετε χρήματα για να επισκευάζετε τα κανόνια σας, όχι μόνο για να τα αναβαθμίζετε. Επίσης, οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί, άρα θα σας αγχώσει αρκετά η κάθε αποστολή, μέχρι να τη βγάλετε πέρα. Καλή φάση…

, Apps Week Report #11, Συνεχίζουμε Δυναμικ-App!

————————————————————————————————————————————

LinkedIn
Λειτουργικό: Windows Phone 7.5
Τιμή: Δωρεάν

Είμαι λιγάκι χαρτογιακάς, ένας businessman σωστός, δεν είναι τυχαίο που διάλεξα Windows Phone για κινητό μου, μιας και το ήθελα το πλήρες office και με δυνατότητα πλήρους επεξεργασίας εγγράφων στο κινητό μου. Δεν μπορώ να κάνω τώρα συμβιβασμούς όσον αφορά στο πώς θα επικοινωνώ με τον επιχειρηματικό μου κύκλο. Επομένως, ήταν παραπάνω από απαραίτητο το ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα ειδικό app για το LinkedIn και για το Windows Phone κινητό μου. Μπορεί να υπήρχε το People Hub που με έβαζε σε σύνδεση με το επαγγελματικό social network, αλλά δεν ήταν αρκετό, η λειτουργικότητά του ήταν περιορισμένη. Εγώ θέλω το real thing, το Full Monty, πως αλλιώς να σας το πω… Μιλάμε για ένα παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματιών με 161 εκατομμύρια χρήστες μέχρι στιγμής, σε μία εποχή που η επαγγελματική κινητικότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ, άρα εξ’ορισμού καλοδεχούμενη στην οθόνη μου…

, Apps Week Report #11, Συνεχίζουμε Δυναμικ-App!

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.