Apps Week Report #12, Σήμερα έχουμε λίγο app-όλα

Τι είναι καλύτερο από τα δύο; Να έχεις μόνο μία επιλογή και να είσαι αναγκασμένος να την ακολουθήσεις, ή να έχεις πολλές επιλογές και να μπορείς να διαλέξεις; Βρίσκουμε τους μονόδρομους πολύ εκτός μόδας, βρισκόμαστε στις εποχές των πολλαπλών επιλογών και των εναλλακτικών λύσεων, επομένως αυτό το Apps Week Report, πιστό στο πνεύμα της εποχής, βάζει πολλές μεταβλητές στην εξίσωση, γεγονός που σημαίνει ότι και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι ένα και μοναδικό. Έτσι, σας παρουσιάζουμε πολλά, διαφορετικά μεταξύ τους apps για να έχετε να ασχολείστε.

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Double Twist Alarm
Λειτουργικό: Android
Τιμή: 1.49 ευρώ
Link

Προσπαθείς να ξυπνήσεις, γενικά και ειδικά. Το πρώτο το προσπαθείς με το να ξεστραβωθείς να διαβάσεις και να ενημερωθείς και από ό,τι δείχνει η κατάσταση μάλλον το καταφέρνεις, με το άλλο όμως, το θέμα της φυσικής αφύπνισης, κάθε πρωί δεν την παλεύεις καθόλου. Εμφανίζεσαι παντού και πάντοτε καθυστερημένος, αγχωμένος και δεν μπορείς να βρεις τη λύση. Ψάχνεις σε λάθος μέρος, για αυτό δεν μπορείς να τη βρεις, βρε! Ρώτα και το πράσινο ρομποτάκι (συγγνώμη…το κινητό σου εννοώ) να δεις τι έχει να σου προτείνει και αυτό. Θα σου ζητήσει να κάνεις μια μικρή επένδυση (ο,τιδήποτε κάτω των 2 ευρώ είναι προσιτό…) για να αποκτήσεις έναν ιδιαίτερο τρόπο να ξυπνάς το πρωί. Θα σου αρέσει τόσο πολύ αυτό το app που θα σου γίνει εμμονή το να ανακαλύπτεις καινούρια playlists για κάθε περίσταση ξυπνήματος. Τώρα θα σκέφτεσαι… “Χμμμ…να βάλω να παίζει death το πρωί που θα πρέπει να ξυπνήσω νωρίς για να πάω πάλι να ζητήσω τα λεφτά που μου χρωστάει ο πρώην εργοδότης μου;” Μην το σκέφτεσαι, η απάντηση είναι “Ναι!”.

Apps Week Report #12, Σήμερα έχουμε λίγο app-όλα

————————————————————————————————————————————

SkyView-Explore The Universe
Λειτουργικό: Bada
Τιμή: Δωρεάν
Link

Έλα, παραδέξου το! Είσαι εκείνος ο τύπος αναγνώστη που μετρά αντίστροφα τις ημέρες από την μία Τετάρτη στην άλλη, περιμένοντας -αδημονώντας, για να είμαστε πιο ακριβείς- να ξαναδείς να ανεβαίνει στο Techblog το Space News Report. Μάλιστα, καθώς κάνεις αυτή την αντίστροφη μέτρηση, οραματίζεσαι ότι είσαι σε ένα κέντρο ελέγχου εκτόξευσης Διαστημικών Λεωφορείων, καθώς κάνεις το τελικό countdown για την εκτόξευση. “3…2…1…we have a liftoff!” Ξυπνάς από το όνειρο και ώπ! μπορείς και πάλι να διαβάσεις Βέμπο. Καλά κάνεις, μόνο που εμείς σου λέμε ότι μπορείς να ασχολείσαι με το Διάστημα και τις υπόλοιπες ημέρες, απευθείας από την οθόνη του Samsung σου. Βάλε το app αυτό και δες τα πάντα για τον κόσμο από ψηλά, σε πολύ ποιοτικές απεικονίσεις, με πλούτο πληροφοριών, για ιπτάμενα αντικείμενα, πλανήτες, ουράνια σώματα κάθε είδους και όλα αυτά που συνθέτουν το μαγικό Σύμπαν. Αν μη τι άλλο, με αυτή την εφαρμογή δεν πρόκειται να βαρεθείς ποτέ.

Apps Week Report #12, Σήμερα έχουμε λίγο app-όλα

————————————————————————————————————————————

Wunderlist
Λειτουργικό: Multiplatform
Τιμή: Δωρεάν
Link

Ποτέ άλλοτε οι πολυάσχολοι άνθρωποι δεν είχαν έναν καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο να οργανώνονται. Είναι λες και ζούσαμε στον παραγωγικό Μεσαίωνα προτού να εμφανιστεί το Wunderlist, το οποίο και έρχεται να κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη, με τις αντίστοιχες δωρεάν εφαρμογές για όλα τα λειτουργικά συστήματα, αν και πιστεύουμε ότι οι φίλοι του Blackberry είναι εκείνοι που το έχουν σίγουρα ανάγκη, μιας και η συσκευή τους χρειάζεται μία καλή to do εναλλακτική από τα όσα κυκλοφορούν, ή συμπεριλαμβάνονται στην ενσωματωμένη ατζέντα. Από την άλλη μεριά, ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για το web app που προσφέρει το Wunderlist, το οποίο αναλαμβάνει να σας οργανώσει με ένα απλό registration. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτόν τον ψηφιακό βοηθό οργάνωσης υποχρεώσεων και να τον εγκαταστήσετε στο κινητό σας.

Apps Week Report #12, Σήμερα έχουμε λίγο app-όλα

————————————————————————————————————————————

DM1-The Drum Machine
Λειτουργικό: iPad, iOS
Τιμή: 3.99 ευρώ
Link

Διαβάζεις συχνά-πυκνά για όλους αυτούς τους μουσικούς που συνθέτουν τη μουσική τους με το iPad, ζηλεύεις τους Gorillaz που πήγαν και έφτιαξαν ολόκληρο studio album με τα iPad, ή τη Bjork που έχει αρχίσει να μοιράζει μία νέα μορφή μουσικής δημιουργίας, ένα συνδυασμό app και άλμπουμ και λες κοιτάζοντας την οθόνη σου: “Και εγώ τι κάνω;”. Μάζεψε όλη τη δημιουργικότητά σου, βάλε το μουσικό σου δαιμόνιο στην πρίζα και έλα να ξεδιπλώσεις όλες τις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες με τη βοήθεια του iPad, ξεκινώντας από το βασικότερο όργανο και το συστατικό που συνθέτει τη βάση του κάθε κομματιού: τα drums με το ρυθμό τους. Το Drum Machine αυτό δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα, αλλά προσφέρει όσα θα σου έδινε ένα καλά εξοπλισμένο studio με ένα drum set αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Μπορείς να συνθέσεις το δικό σου ρυθμικό κομμάτι, να πειραματιστείς, να το αλλάξεις όσο θες και να ανακαλύψεις νέους ρυθμικούς δρόμους, αρκεί να το πιστέψεις και να ασχοληθείς. Καλό σου τζαμάρισμα!

Apps Week Report #12, Σήμερα έχουμε λίγο app-όλα

————————————————————————————————————————————

Thumbnail Folders 1.2
Λειτουργικό: Symbian Belle
Tιμή: 1.23 ευρώ
Link

Εάν σκέφτεσαι συχνά το MeeGo και το αναπολείς, παρόλο που χρησιμοποιείς Symbian, μην ανησυχείς. Κανείς δεν πρόκειται να σε πει… MeeGoύφη! Το αντίθετο, μάλιστα, μάλλον έχεις αρχίσει να χαίρεσαι κιόλας, αφού έχεις παρατηρήσει ότι το Symbian Belle έχει αρχίσει να ενσωματώνει κάποια από τα στοιχεία του MeeGo. Αυτή είναι και η φιλοσοφία που διέπει το Thumbnail Folders, το οποίο σε βοηθά να ξεχάσεις το πού και με ποιο όνομα έχεις αποθηκεύσει ένα αρχείο. Δεν είναι ανάγκη πλέον να θυμάσαι ακριβώς τη διαδρομή ενός αρχείου για να το βρεις στο σύστημά σου. Οι φάκελοι τώρα έχουν μικρές προεπισκοπήσεις του τι περιέχουν για να ξέρεις πού είναι το κάθε τι. Μάλιστα, η εφαρμογή μπορεί να ξεκινά με το που ανοίγει το τηλέφωνό σου. Μήπως πιστεύεις ότι αντί για τα Windows Phone, η Nokia πρέπει να δει λίγο περισσότερο το θέμα του MeeGo;

Apps Week Report #12, Σήμερα έχουμε λίγο app-όλα

————————————————————————————————————————————

Fantasia Painter Free
Λειτουργικό: Windows Phone
Τιμή: Δωρεάν
Link

Μπορεί παραπάνω να γινόταν η προτροπή να βγάλεις τον μουσικό που κρύβεις μέσα σου, αλλά εδώ είναι σειρά μίας άλλης σου καλλιτεχνικής φύσης να βγει στην επιφάνεια. Άλλωστε και τα Windows Phone είναι ένας άλλος κόσμος σε σχέση με το iOS. Επομένως, σε αυτό το εναλλακτικό σύμπαν (sorry, το έχουμε ρίξει και εμείς στο Fringe, τελευταία) μπορεί να μην είσαι μουσικός, αλλά ζωγράφος. Εάν έχεις λοιπόν, ταλέντο σε αυτή την τέχνη, είναι καιρός να την εξασκήσεις επί της οθόνης. Το σίγουρο είναι ότι η εν λόγω εφαρμογή θα σου δώσει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να δημιουργείς μικρά έργα τέχνης με το Windows Phone σου. Είναι πολύ εύχρηστη, πλήρης και εντελώς δωρεάν. Άλλωστε, δεν είναι ανάγκη να κοστίζουν όσα στοιχεία μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και η ενασχόληση με την τέχνη, πιστέψτε το, είναι σίγουρα ένα από αυτά. Καλές δημιουργίες!

Apps Week Report #12, Σήμερα έχουμε λίγο app-όλα

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
iceman(the original)

απο το στομα σου και στο αυτι της νοκια (symbian app)…!!!!! μια και μιλαμε για apps, οι νεες εκδοσεις του νοκια pc suite και nokia store ειναι φοβερα εργονομικες και με πολυ καλο περιβαλον χρηστη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Office

Microsoft Office 2021: Κυκλοφορεί επίσημα στις 5 Οκτωβρίου

Η νέα έκδοση του Microsoft Office Θα γίνει διαθέσιμη στις 5 Οκτωβρίου για όλους τους καταναλωτές.

Software iOS

Πότε θα γίνει διαθέσιμο το αναβαθμισμένο iOS 15;

Η απάντηση στο ερώτημα για το πότε θα μπορεί κανείς να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το iOS 15 είναι η 20η Σεπτεμβρίου.

Software Apple iPhone

To Pegasus Spyware φαίνεται να επηρεάζει και τα iPhone

To Pegasus Spyware της ισραηλινής NSO μπορεί να βρει το δρόμο του και στο εσωτερικό των iPhone, σύμφωνα με τους ερευνητές του Citizen Lab.

Software Android 12

Android 12: Πιθανό ντεμπούτο στις 4 Οκτωβρίου

Οι κάτοχοι Google Pixel smartphones πιθανότατα θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν το Android 12 από τις 4 Οκτωβρίου και έπειτα.