Apps Week Report, Ποδηλατ-app και φύγαμε!

Πρόσφατα φάγαμε (ξαναφάγαμε, είναι η σωστή έκφραση) κόλλημα με τους Queen, χαζεύοντας διαρκώς videos στο YouTube, μέχρι που πέσαμε στο Bicycle Race και εκεί είναι που μας ήρθε η ιδέα. Θα πιάσουμε apps για τον ποδηλάτη της διπλανής πόρτας με το πανταχού παρών και τα πάντα συνοδεύον smartphone του. Ο καιρός είναι ακόμα άριστος για ορθοπεταλιές, οπότε ετοιμαστείτε και πάμε!

Θέλω υπολογιστή ποδηλάτου στην οθόνη
Το αγαπημένο δίκυκλο είναι ένα πιστό όχημα όπως το αυτοκίνητό σου, γιατί, λοιπόν, να μην έχει τον δικό του υπολογιστή ποδηλάτου, όπως στο αυτοκίνητο έχεις τον υπολογιστή ταξιδιού; Εάν κρίνουμε βάσει πληρότητας, τότε η πρώτη επιλογή που έρχεται στο κεφάλι μας είναι το B.iCycle, το οποίο δυστυχώς δεν είναι δωρεάν, κοστίζει €7.99 στο App Store, αλλά ακόμα και στον planet of the apps μερικές φορές ισχύει ο κραταιός κανόνας του καπιταλισμού που μας μαθαίνει πως “ό,τι πληρώνεις, παίρνεις”… Πάντως, το B.iCycle είναι ένας ολοκληρωμένος υπολογιστής για το ποδηλατικό σου lifestyle που υποστηρίζει πλήρως το iOS 6, παρουσιάζει μεγαλύτερη ακρίβεια στην εύρεση θέσης μέσω GPS και σας παρέχει τα updates μιας ζωής δωρεάν. Έχει εκδόσεις τόσο για Windows όσο και για Android, με άλλες τιμές, φυσικά. Για την ακρίβεια στα άλλα λειτουργικά η τιμή του είναι €3.99.

, Apps Week Report, Ποδηλατ-app και φύγαμε!

Μια άλλη λύση που μπορείς να εμπιστευθείς άφοβα είναι η εφαρμογή Strava την οποία θα κατεβάσεις στο Android σου δωρεάν και θα κάνεις τον πραγματικό χώρο στον οποίο κινείσαι με το ποδήλατο, virtual πίστα. Θα καταγράψεις τις διαδρομές σου, θα μπορείς να βλέπεις την ποδηλατική σου πρόοδο, να προκαλείς τους φίλους σου να κάνουν την ίδια διαδρομή για να συγκρίνετε την απόδοσή σας, λες και παίρνετε μέρος σε μια ειδική διαδρομή σε ράλι και άλλα παρόμοια. Αν τώρα σε πουν strava-δι, μην μου στεναχωρεθείς…

Για τους κατόχους iPhone, μία ακόμα πολύ καλή εφαρμογή με αρκετή αξιοπιστία στις μετρήσεις και όλες τις επιμέρους ενδείξεις της είναι η Cyclist Ultimate GPS+, η οποία διατίθεται δωρεάν και είναι φορτωμένη με όλα τα καλά που θέλει να έχει ένας τακτικός ή περιστασιακός ποδηλάτης μαζί του.

, Apps Week Report, Ποδηλατ-app και φύγαμε!

Εάν τώρα το έχεις δει ακόμα πιο σοβαρά το πράγμα και βρίσκεσαι σε φάση προπόνησης για ποδηλατικό αγώνα, ή έχεις πάθος με τα στατιστικά δεδομένα, τότε θα λατρέψεις την Android εφαρμογή Cadence Calculator for Cycling η οποία είναι απλή στη χρήση της και σκοπό έχει να μετρήσει την ταχύτητα με την οποία γυρνάς τα πεντάλ (συνήθως ο ρυθμός περιστροφής της στεφάνης των πεντάλ είναι 80 με 120 στροφές το λεπτό). Κάτι αντίστοιχο μπορείς να βρεις και στο Windows Phone με ένα μικρό αντίτιμο €2.99, στο Gear Ratio Calculator. Πρωταθλητή θα σε κάνουμε, πού θα μας πας…

, Apps Week Report, Ποδηλατ-app και φύγαμε!

Θα γίνω ποδηλατικός γκουρού
Θέλεις να αποκομίσεις όλη την τεχνική γνώση που μπορεί να υπάρχει για μία σχετικά απλή στη φιλοσοφία της μηχανή μετακίνησης, να σε βλέπουν με σεβασμό όλοι όσοι τραβούν πετάλι καθημερινά, να μπορείς να λύσεις πάσης φύσεως τεχνικές απορίες με ευκολία. Ο ενδεδειγμένος τρόπος για να καταφέρεις όλα τα παραπάνω είναι να εμπιστευθείς τον… απομακρυσμένο εγκέφαλό σου (ναι το smartphone εννοούμε, φυσικά!) το οποίο με τις κατάλληλες εφαρμογές του θα σε κάνει ξεφτέρι και ποδηλατικό πρωτομάστορα! Εάν έχεις iPhone, iPad ή Android, λοιπόν, με το Bike Repair θα μπορείς να διορθώνεις ό,τι προκύπτει, όποτε προκύπτει, καθώς και να κάνεις τεχνικό έλεγχο στο δικό σου και τα ποδήλατα των άλλων. Άσε που θα είναι τρελό ψώνιο να εμφανίζεσαι με το iPad όταν σου ζητά κάποιος να δεις ένα πρόβλημα με το ποδήλατο.

, Apps Week Report, Ποδηλατ-app και φύγαμε!

Εάν έχεις Windows Phone και θέλεις να εντρυφήσεις στην ποδηλατική μηχανική μπορείς να εμπιστευθείς το Bicycle Gears Free, προκειμένου να υπολογίσεις με ακρίβεια τις αναλογίες των σχέσεων στο ποδήλατό σου και να πετύχεις την βέλτιστη απόδοση κάτω από όλες τις συνθήκες, με διαγράμματα και όλα αυτά που προσδίδουν κύρος σε μία μηχανική δουλειά.

, Apps Week Report, Ποδηλατ-app και φύγαμε!

, Apps Week Report, Ποδηλατ-app και φύγαμε!

Βλέπουμε και μας βλέπουν!

, Apps Week Report, Ποδηλατ-app και φύγαμε!

Σε iPhone, iPad μπορείς να βασιστείς στο Bike Bright, το οποίο είναι εντελώς δωρεάν και έχει διάφορα modes λειτουργίας για να κάνεις τη δουλειά σου και να νιώθεις διαρκώς ασφαλής.

Στο Windows Phone σου μπορείς να αγοράσεις το Bicycle Blinker το οποίο είναι σαν να έχεις ένα μηχανισμό φλας και μαζί ένα πίσω φως για το ποδήλατό σου. Λειτουργεί με το accelerometer που υπάρχει ενσωματωμένο στο κινητό σου και μπορεί να καταλάβει προς τα πού στρίβει, ώστε να ανάβει για λίγα δευτερόλεπτα το αντίστοιχο φλας. Μη νομίζεις ότι κάτι τέτοιο είναι απλό, καθώς αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα μεταξύ οδηγών και ποδηλατών, αφού το ποδήλατο συχνά πραγματοποιεί στροφή χωρίς προειδοποίηση.

, Apps Week Report, Ποδηλατ-app και φύγαμε!

Ποδηλασία για… φυλακισμένους
Όχι δεν θα προτείνουμε μεθόδους όπως σε μία φυλακή στη Λατινική Αμερική όπου οι φυλακισμένοι ποδηλατούσαν ολημερίς για να μαζέψουν ηλεκτρική ενέργεια για μία πόλη, μειώνοντας παράλληλα την ποινή τους, αλλά υπάρχουν και πολλοί αναγνώστες μας που είτε δεν έχουν ποδήλατο, είτε προτιμούν να κάνουν τις ορθοπεταλιές τους εντός των τειχών. Υπάρχουν εφαρμογές για για αυτούς. Το Race My Ghost είναι μία από αυτές για τους κατόχους iPhone και iPad, η οποία σας βάζει να ανταγωνιστείτε τον εαυτό σας σε virtual ποδηλατικό αγώνα για να επιτύχετε καλύτερες επιδόσεις και να γυμνάσετε παράλληλα την κορμάρα σας. Καλό;

Και σε αυτή την κατηγορία οι developers έχουν δώσει ρέστα, μιας και μπορείτε να βρείτε όλες αυτές τις fitness εφαρμογές που υπάρχουν στα αντίστοιχα application stores και μιλούν για stationary biking, δηλαδή εκγύμναση με σταθερό ποδήλατο, για να γυμνάζεστε με στυλ. Πάντοτε να θυμάστε ότι τίποτα δεν θέλει κόπο, παρά μόνον… τρόπο! Καλές βόλτες εντός και εκτός των τειχών!

————————————————————————————————————————————

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mad

Το Strava είναι πολύ καλό με το θετικότερο ότι μπορείς να κάνεις export gpx αρχείο και να το χρησιμοποιήσεις όπως θες (πχ Google Earth/maps).

Antony

πολυ καλες ερφαρμογες
θα κοιταξω να δω τι υπαρχει απο αυτες σε android αν κ το strava ειναι καλο
θα συνιστουσα κ το cycling total move bike computer
και το mapmyride+ το οποιο κ δουλευω συνεχεια αφου εχει επιλογες για ολα τα ειδη γυμναστικης
<>

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.