Apps Week Report, Προσέχουμε για να έχουμε

Εάν μέχρι τώρα πίστευες ότι ειδική προστασία πρέπει να έχεις μόνο στο PC σου, θα πρέπει να αλλάξεις λογική. Μην θεωρείς ότι το κινητό σου δεν μπορεί να… κολλήσει κάθε είδους ιούς, κακόβουλα προγράμματα κάθε είδους και άλλα σχετικά. Ακόμα και αν είσαι οπαδός της πίστης Apple, δεν πρέπει να νομίζεις ότι όλα εκεί έξω είναι καθαρά και ξάστερα… Κίνδυνοι υπάρχουν παντού και εσύ πρέπει να προσέχεις.

“Και τι πρέπει να κάνω;”, θα αναρωτηθείς εύλογα. Θα πρέπει να εγκαταστήσεις το κατάλληλο πρόγραμμα προστασίας στο κινητό ή την ταμπλέτα σου, επομένως δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω τις προτάσεις μας και να φροντίσεις ανάλογα για κάθε συσκευή σου. Εδώ χωρίσαμε τα apps με βάση τα λειτουργικά συστήματα, ενώ θα πρέπει να σου τονίσουμε ότι δεν πρέπει να σκέφτεσαι ότι το δωρεάν είναι χαμηλότερων δυνατοτήτων από το επί πληρωμή. Είναι απλώς, διαφορετική η πολιτική εσόδων για τον κάθε developer. Για πάμε να δούμε…

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Βλέπω χαλασμένα Ανδροειδή μπροστά μου…
Το Android είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον πλανήτη και είναι λογικό να υπάρχει μεγάλη πληθώρα ιών και προϊόντων κακόβουλου λογισμικού εκεί έξω (η κακή λογική είναι αυτή που βοηθά το λογισμικό να γίνει με τη σειρά του κακόβουλο)… Επομένως καλό είναι να δώσεις μεγάλη προσοχή. Το πολύ καλό είναι ότι ένα μεγάλο μέρος αξιόλογων προγραμμάτων που θα βρεις στο Google Play Store είναι εντελώς δωρεάν, αλλά δεν υπολείπονται σε δυνατότητες. To AVG Antivirus Free το γνωρίζεις λογικά από τον υπολογιστή σου, επομένως μπορείς να το έχεις και στο κινητό και την ταμπλέτα σου. Είναι γρήγορο, πάντοτε διαθέσιμο και ικανό να εντοπίσει απειλές. Μην περιμένεις να κάνει θαύματα, αλλά είναι μία πολύ καλή επιλογή για να είσαι καλυμμένος. Υπάρχει και έκδοση επί πληρωμή με €7.50, αν θέλεις πιο ολοκληρωμένα πράγματα.

Apps Week Report, Προσέχουμε για να έχουμε

Αν θες κάτι δωρεάν, αλλά σε παρόμοια κατηγορία με το AVG, μπορείς να δεις το Lookout Mobile Security, μία δωρεάν πρόταση με μεγάλη βάση χρηστών σε όλο τον κόσμο, εξελιγμένες λειτουργίες που δεν διαφέρουν σε τίποτα από όσα έχεις συνηθίσει να κάνεις στο κινητό σου τηλέφωνο, μαζί με την ικανότητα να βρίσκει τη συσκευή σου σε περίπτωση που αυτή κλαπεί.

Εάν τώρα θέλεις ντε και καλά να βάλεις το χέρι σου στην τσέπη (εάν μπορείς ακόμα να το κάνεις, θα πρέπει να σε εκθέσουμε σε μουσείο στην Ελλάδα, για να δούμε πώς είναι οι άνθρωποι που έχουν λεφτά…) σου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να στραφείς προς Ρωσία μεριά και να επενδύσεις στο mobile app της Kaspersky, το οποίο μόνο ως πλήρες μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ δεν θα σου κοστίζει περισσότερα από €4.95. Αν θέλεις να προστατέψεις την αποκλειστικά και μόνο την ταμπλέτα σου, μπορείς να το κάνεις με το Kaspersky Tablet Security το οποίο κοστίζει €9.95 και ειδικεύεται στο ευ λειτουργείν της Android ταμπλέτας σου.

Apps Week Report, Προσέχουμε για να έχουμε

Από την άλλη πλευρά, εάν δεν θέλεις να ξοδέψεις ούτε cent για λογισμικό προστασίας, αλλά θέλεις να είναι πραγματικά προστατευμένη η Android ταμπλέτα σου, προτείνουμε το Zoner, μία αξιόπιστη εφαρμογή που δεν σου ζητά χρήματα, αλλά σου δίνει ηρεμία στο κεφάλι, αφήνοντάς σε να σερφάρεις με την ησυχία σου. Εκτός από την εφαρμογή για τις ταμπλέτες υπάρχει και η έκδοση για smartphones, η οποία παραμένει δωρεάν.

Apps Week Report, Προσέχουμε για να έχουμε

Δύο ακόμα εφαρμογές που μπορείς να δοκιμάσεις και οι οποίες καταφέρνουν να συγκεντρώνουν έντονο ενδιαφέρον από τους Android χρήστες τόσο λόγω του δωρεάν τους χαρακτήρα, όσο και λόγω της εύρυθμης λειτουργίας τους είναι το Dr. Web Antivirus Light, αλλά και το Avast! Mobile Security. Κάνουν αμφότερα πολύ καλά τη δουλειά τους και μπορείτε να τα δείτε πώς λειτουργούν στη συσκευή σας.

Και άμα έρθει και μπει στο σύστημά μου…iOS;
Εσύ νομίζεις ότι δεν κινδυνεύεις επειδή έχεις στραφεί προς την πλευρά του Μήλου; Όπως και το ολόγιομο φεγγάρι έχει τη σκοτεινή του πλευρά, έτσι και το Μήλο, είναι δαγκωμένο στην άκρη και μπορεί αυτό να σημαίνει ότι έχει μπει μέσα στην καρδιά του ένα σκουληκάκι επικίνδυνο. Βάλε κανένα antivirus για καλό και για κακό και μην ξεχνάς ότι όσο αυξάνονται οι πωλήσεις, τόσο πιο πολλές είναι και οι απειλές. Το McAfee Global Threat Intelligence Mobile είναι ένα πρόγραμμα που θα κρατά ασφαλή την iOS συσκευή σου και θα το βρεις στο App Store δωρεάν.

Apps Week Report, Προσέχουμε για να έχουμε

To Virus Barrier είναι ένα πρόγραμμα που μπορείς να αγοράσεις καταβάλλοντας μόλις €0.89 και να μπορέσεις έτσι να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για τις όποιες απειλές μπορούν να προκύψουν στο σύστημά σου. Είναι καλό για το iPhone σου, αλλά και για το iPad σου, ενώ δεν θα ήταν κακή ιδέα να το βάλεις και στο iPod Touch. Τι; Θέλεις να μου πεις ότι δεν έχεις όλες αυτές τις συσκευές μαζί; Έλα τώρα, δεν το πιστεύω, αφού ετοιμάζεσαι να πάρεις και iPad Mini…

Apps Week Report, Προσέχουμε για να έχουμε

Μπορώ να βάλω προστασία στα παράθυρα;
Μπορείς να βάλεις κάγκελα και κλειδαριές! Αστειευόμαστε! Εάν έχεις Windows Phone και δεν θέλεις να ξοδέψεις τίποτα, μπορείς να βρεις ορισμένες ενδιαφέρουσες εφαρμογές, όπως είναι το NQ Mobile Security το οποίο διατίθεται εντελώς δωρεάν και αποσκοπεί στο να σε προστατεύσει από phishing, ιούς, malware κάθε είδους, trojans και spyware. Ναι, όλα αυτά μπορούν να μπουν από το παράθυρό σου.

Apps Week Report, Προσέχουμε για να έχουμε

Εδώ, όμως, έρχεται ένα σημείο όπου ανοίγει μεγάλη συζήτηση. Η Microsoft δηλώνει ότι δεν είναι ανάγκη να εγκαταστήσει κανείς antivirus στο Windows Phone κινητό του, μιας και το μόνο σημείο από το οποίο μπορεί κανείς να κατεβάσει εφαρμογές είναι το Windows Phone store, το οποίο και εμφανίζεται να είναι απολύτως προστατευμένο. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ειδικά εάν χρησιμοποιείς Android είναι καλό να έχεις ένα ενημερωμένο app για την προστασία σου και ας σου φανεί άχρηστο στο τέλος. Εδώ είναι που στέκει ως χρυσός κανόνας το Better Safe, than Sorry!

————————————————————————————————————————————

Το Techblog αγαπάει τους Έλληνες developers mobile εφαρμογών
Με σκοπό την ενθάρυνση και προώθηση της δουλειάς των Ελλήνων developers mobile εφαρμογών, δημιουργήσαμε μια ειδική κατηγορία όπου θα παρουσιάζουμε τα applications τους. Όσοι Έλληνες developers θέλετε να κάνετε γνωστή τη δουλειά σας μέσα από το Techblog επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και σταδιακά θα παρουσιάσουμε και το δικό σας application.
Αναζητήστε όλες τις εφαρμογές ελλήνων developers που έχουμε παρουσιάσει στο Techblog, εδώ.

————————————————————————————————————————————

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sakis House

Κάπου είχα διαβάσει ότι οι “φανατικοί” χρήστες του Android δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν χρειαζόμαστε antivirus. Το Android είναι ασφαλές όπως και το Linux! Εγώ πάντως με το Lookout Mobile Security, είμαι πολύ ευχαριστημένος και πιστεύω και προστατευμένος!

MANOS

Εγώ πάντως δεν βάζω τίποτα, εάν προσεχεις λίγο και δεν εγκαθιστάς ότι νάνε εφαρμογές από “παραμαρκετ” πιστεύω είσαι καλυμμένος.
Το μονο που του έχω βάλει είναι το LBE Privacy Guard το οποιο με το που εγκαταστήσεις μια νέα εφαρμογή σου πετάει μήνυμα στην μπάρα κατάστασης και σου λέει σε ποίες λειτουργίες της συσκευής έχει πρόσβαση αυτή και αφαιρείς αν θέλεις κάποια επιλογή από τα δικαιώματα που ζητάει πχ πρόσβαση σε επαφές, μητρώο, τοποθεσία κτλ

Τάσος

Δε χρησιμοποιώ antivirus στον υπολογιστή μου τα τελευταία 4 χρόνια κ δεν έχει πάθει το παραμικρό..έχω κάνει μόνο scan κάποιες φορές κ δε βρήκαν τίποτα.. κ θα βάλω στο κινητό?? marketing είναι η όλη φάση..

keysmith

ούτε στο pc ούτε στο κινητό. Προγράμματα για άπειρους χρήστες που τελικά πάλι μολύνεσαι σε. Αντε στο pc για άπειρο χρήστη πάει και έρχεται (εγώ μονο personal firewall έχω με συστατικά IDPS και μου φτάνει). Στο android όχι. Σου τρώει μπαταρία και σου κανει το κινητό πιο αργό.. Προς το παρόν δεν θα πάρω..

μαρινος

Εγώ με τα windows phone νιώθω ασφαλέστατα…κλειδωμενο λειτουργικό είναι δεν ανησυχω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Play

Μόλις το 31% των απειλών ανιχνεύονται από το Google Play Protect

Δεν μπορεί κανείς να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τις εχέγγυα ασφαλείας που προσφέρει το Google Play Protect.

Software Android Google

Android 13: Γεύση… Τιραμισού θα έχει η νέα έκδοση

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, του Android 13, θα έχει το όνομα Tiramisu, ως συνοδευτικό.

Software Google iOS Android

Google: Ετοιμάζει ένα Switch to Android app για το iOS

H Google σκέφτεται να δώσει ένα εργαλείο μετάβασης από το iOS στο Android με τη δημιουργία της σχετικής εφαρμογής.

Software Apple iOS macOS

Apple: Επείγουσα διόρθωση κενού ασφαλείας

Ένα σοβαρό κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε για το οικοσύστημα της Apple, με την εταιρεία να μιλά για μία σοβαρή απειλή.