AppWards 2013, Οι εφαρμογές που ξεχώρισαν

Παρουσία περισσότερων από 200 στελεχών της ευρύτερης αγοράς τηλεπικοινωνιών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομή των AppWARDS 2013, των πρώτων ελληνικών βραβείων για εφαρμογές σε smartphones, tablets και smart TVs, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, στον χώρο «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς, απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση και απένειμε το βραβείο στην κατηγορία Business and Corporate, στην εφαρμογή Entersoft Mobile SFA της εταιρείας Entersoft. Το βραβείο για λογαριασμό της εταιρείας παρέλαβε ο Σταύρος Μένεγος, R&D Director της Entersoft.

Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν οι παρουσιάσεις των ανεξάρτητων developers στην κατηγορία App&Comers, χορηγός της οποίας ήταν η COSMOTE. Σύμφωνα με την ψηφοφορία του κοινού, την τρίτη θέση κατέλαβε η εφαρμογή Balloon, δεύτερη στην προτίμηση του κοινού ήρθε η εφαρμογή Fweebi ενώ στην πρώτη θέση αναδείχθηκε η εφαρμογή goustoziko. Τα βραβεία στους App&Comers που διακρίθηκαν απένειμε ο Σπύρος Λούρος, Διευθυντής Επικοινωνίας Marketing και e-business ΟΤΕ-COSMOTE.

Οι τρείς πρώτες εφαρμογές της κατηγορίας App&Comers κέρδισαν υπηρεσίες δωρεάν αποστολής email newsletter από την εταιρεία Moosend, Υποστηρικτή των AppWARDS 2013.

AppWards 2013 νικητές, AppWards 2013, Οι εφαρμογές που ξεχώρισαν

Οι βραβεύσεις ανά κατηγορία
Στην κατηγορία Finance, Banking and Payments το βραβείο απέσπασε η εφαρμογή Winbank ΛσΛ της Τράπεζας Πειραιώς. Το βραβείο απένειμε ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, Μέλος Δ.Σ. της Hepis και Group General Manager της PeopleCert στην Ελένη Ορφανίδου, Διευθύντρια Remote Channels International, Ηλεκτρονική Τραπεζική της Τράπεζας Πειραιώς.

Η εφαρμογή rabt της εταιρείας RABT κέρδισε το βραβείο Διεθνοποιημένου Start-Up, το οποίο απένειμε ο Γιάννης Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας. Το βραβείο παρέλαβε ο Γιάννης Μπρούστας, CEO και Founder της εταιρείας.

Η εφαρμογή Intelen In. Cage της εταιρείας Intelen βραβεύθηκε στην κατηγορία της Καινοτόμου Εφαρμογής. Την απονομή του βραβείο στον Κωνσταντίνο Στάϊκο, Co-Founder και CTO της Intelen πραγματοποίησε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των AppWΑRDS Δρ. Γεώργιος Λεκάκος, Επίκουρος Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Υπεύθυνος Ερευνητικής Ομάδας του IML/ELTRUN.

Στην κατηγορία Medical and Health το βραβείο απέσπασε η εφαρμογή Prolipsis της εταιρείας MedicalTV. Το βραβείο παρέλαβαν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Νίκος Ευθυμιάδης και Βασίλης Θεοδοσιόπουλος, από τα χέρια του Δρ. Δημήτρη Δρόσου, Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Επιστημονικού Συνεργάτη του IML/ELTRUN. Ο Δρ. Δημήτρης Δρόσος συμμετείχε στην ομάδα των ακαδημαϊκών που αξιολόγησαν τις εφαρμογές, μαζί με τους καθηγητές Γεώργιο Λεκάκο και Παναγιώτη Κουρουθανάση.

Η εφαρμογή Sport24 της 24 Media απέσπασε το βραβείο της κατηγορίας Sports & Leisure. Το βραβείο παρέλαβε ο Μίλτος Εφεντάκης, Project Manager της 24Media από τον Γιάννη Μουρατίδη, Συνιδρυτή της Twilight Zone Publications.

Το βραβείο της κατηγορίας News and Media κέρδισε η εφαρμογή ReadPoint της εταιρείας Planet Interactive. Το βραβείο απένειμε ο Πάνος Μελισσαρόπουλος, Co-founder της εταιρείας Moosend στον Βασίλη Γιακαμόζη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Planet Interactive.

Η εφαρμογή Pameodeon for Mobile διακρίθηκε ως η καλύτερη εφαρμογή στην κατηγορία Entertainment, Multimedia and Lifestyle. Το βραβείο παρέλαβε ο Chief Information Officer του Odeon Group Στρατής Περγάμαλης από τον Κώστα Βλαχάκη, Technology Editor και Community Manager του Techblog.gr.

Το βραβείο της κατηγορίας Smart TVs απέσπασε η εφαρμογή Star Channel Samsung Smart TV του Star Channel. Το βραβείο απένειμε ο Ντάνος Τσάκαλος, Marketing Manager του ThinkDigital Group και παρέλαβε για λογαριασμό του Star Channel o Γενικός Διευθυντής του καναλιού Κάρολος Αλκαλάι.

Η εφαρμογή You.gr της εταιρείας Quest Online βραβεύθηκε στην κατηγορία Shopping. Το βραβείο παρέλαβε ο Δημήτρης Θεοφάνους, Εμπορικός Διευθυντής του You.gr από την Ιρίνα Γκίνη, Υπεύθυνη Marketing της Twilight Zone Publications.

Η εφαρμογή Επιστροφή App της Τράπεζας Eurobank διακρίθηκε ως η καλύτερη στην κατηγορία Loyalty & Rewards. Το βραβείο απένειμε ο Δημήτρης Ξενάκης, R&D Director της 24 Media στον Αναστάσιο Πανούση, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Eurobank.

Στην κατηγορία Travel & Tourism το βραβείο απέσπασε η εφαρμογή Milos Travel Guide της Softweb Adaptive IT Solutions. Το βραβείο αποδέχθηκε για λογαριασμό της εταιρείας ο Co-Founder και Διευθυντής Υπηρεσιών της Αλέξανδρος Ασημακόπουλος και την απονομή πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, Διευθύνων Σύμβουλος του χώρου «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων».

Η εφαρμογή airtickets.gr της εταιρείας Airtickets βραβεύθηκε στην κατηγορία Success Story. Το βραβείο απένειμε ο Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας στον Γιώργο Μπαλιούσκα, Commercial Director της airtickets.gr.

Στην παρουσίασή του, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Γιώργος Λεκάκος εξήρε το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, τόσο στις κατηγορίες των βραβείων όσο και στους App&Comers και εξήγησε τα κριτήρια της αξιολόγησης των εφαρμογών.

«Τα AppWARDS 2013 δημιουργήθηκαν για να αναδείξουν τη δυναμική του κλάδου των εφαρμογών στην Ελλάδα αλλά και να προβάλλουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία τόσο των εταιρειών που ασχολούνται με την ανάπτυξη των εφαρμογών, όσο και των νέων developers και των start-ups» δήλωσε ο Πάρης Κορωναίος, συνιδρυτής της Twilight Zone Publications, τονίζοντας τη σημασία της στήριξης των εταιρειών του χώρου αλλά και των σχετικών φορέων στα βραβεία. «Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της παραγωγής που ακόμα και ένας μοναδικός παραγωγός, developer, μπορεί να δημιουργήσει με ίδιους πόρους το προϊόν του και στη συνέχεια να το διαθέσει με εξαιρετική ευκολία σε μια αγορά δισεκατομμυρίων αγοραστών. Και αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία που όσοι πιάνουν στα χέρια τους δεν πρέπει να αφήσουν αναξιοποίητη», διατράνωσε ο έτερος ιδρυτής της Twilight Zone Publications Γιάννης Μουρατίδης. Παρουσιαστής της τελετής απονομής ήταν ο δημοσιογράφος Μίλτος Μακρίδης.

Η αξιολόγηση των εφαρμογών πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του Intelligent Media Lab του ELTRUN (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και τη συμμετοχή των επιστημονικών συνεργατών του IML/ELTRUN Δρ. Γεώργιου Λεκάκου, Επ. Καθηγητής ΟΠΑ και Επιστημονικού Υπεύθυνου της ερευνητικής ομάδας IML/ELTRUN, Δρ. Παναγιώτη Κουρουθανάση, Επ. Καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Δρ. Δημήτρη Δρόσου, Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στη β’ φάση της αξιολόγησης συμμετείχαν τα στελέχη Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, Κωνσταντίνος Κεσεντές, Group General Manager της PEOPLECERT, Παναγιώτης Θεοδοσόπουλος, General Manager Cloud Division της SingularLogic, Ιάσωνας Αντωνόπουλος, Product Development Director της M-STAT και Κώστας Βλαχάκης, Technology Editor και Community Manager στο techblog.gr.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Μεταφορών και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) και του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (Hepis). Μεγάλος Χορηγός των βραβείων ήταν η COSMOTE, Χορηγός Βραβείου το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη και Υποστηρικτές οι Hotels Combined, Moosend και getbusy.gr. Χορηγός Catering ήταν το Le Votre Pireē. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το in.gr, το skai.gr, η 24 Media, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα και το protothema.gr, το techblog.gr, το IT Daily, το appgaraz.gr και το msn.gr.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Software Ubuntu Ubuntu Touch

Ubuntu Touch dual boot με Android

Η ομάδα της Canonical προχώρησε στη διάθεση μιας έκδοσης του δικού της λειτουργικού συστήματος Ubuntu Touch με τη δυνατότητα εγκατάστασης Android και επιλογή dual boot μεταξύ των δυο OS. Αυτή η έκδοση απευθύνεται σε developers και δεν είναι ολοκληρωμένη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από καθημερινούς χρήστες, είναι όμως δωρεάν και οι τολμηροί μπορείτε να […]

Software Nokia Software

Nokia apps για τα Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520

Το Windows Phone store εμπλουτίζεται ολοένα και με περισσότερες εφαρμογές σε καθημερινή βάση. Πρόσφατα, ο Joe Belfiore, o υπεύθυνος για την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για φορητές συσκευές Windows Phone, δήλωσε ότι η ψαλίδα ανάμεσα στο Windows Phone Store και στα ανταγωνιστικά app stores αναμένεται να κλείσει σημαντικά μέσα στο 2014.

Internet Internet Kaspersky Software

Οι προβλέψεις της Kaspersky Lab για το 2014

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τις προβλέψεις των ειδικών της για το 2014. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές από αυτές συνδέονται με τις επιπτώσεις των αποκαλύψεων που έγιναν από τον Edward Snowden. Το τοπίο για τους τελικούς χρήστες: Προσωπικά δεδομένα και χρήματα στο στόχαστρο των εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Software Διαγωνισμοί τεχνολογίας Kaspersky Software

Το Techblog και η Kaspersky Lab σας χαρίζουν το καλύτερο δώρο για αυτά τα Χριστούγεννα!

Μεγάλος διαγωνισμός Techblog και Kaspersky με δώρο 15 άδειες για το λογισμικό προστασίας Kaspersky Internet Security – Multi Device, το νέο προηγμένο προϊόν ασφάλειας που προστατεύει τα Windows PC, τα Android smartphones και tablets αλλά και τους υπολογιστές Mac, προσφέροντας ασφάλεια σε κάθε συνδυασμό αυτών των συσκευών εύκολα, με ένα μόνο κωδικό ενεργοποίησης (activation code).