Asteroid OS: Λειτουργικό σύστημα για smartwatches

To Asteroid OS είναι ένα δωρεάν και open source λειτουργικό σύστημα, το οποίο μπορεί να εγκαταστήσει ο καθένας στο smartwatch του και βρίσκεται στα αρχικά στάδια της εξέλιξής του, ενώ ήδη έχει δοκιμαστεί και φαίνεται να λειτουργεί κανονικά και χωρίς προβλήματα στο LG G Watch.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το Asteroid OS, λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια της εξέλιξής του, έχει περιορισμένες δυνατότητες σε ορισμένους τομείς, όπως είναι η συνδεσιμότητα Βluetooth και η περιορισμένη προσφορά σε apps που μπορεί να υποστηρίξει. Οι δημιουργοί του Asteroid OS κάνουν κάλεσμα σε developers που ενδιαφέρονται προκειμένου να δημιουργήσουν τις δικές τους βασικές εφαρμογές για το λειτουργικό αυτό.

Το Asteroid OS είναι συμβατό με τα Android Wear smartwatches, λόγω της ύπαρξης της libhybris library που περιλαμβάνει Android drivers, ενώ τόσο το user interface όσο και τα γραφικά και το Software Development Kit του είναι βασισμένες σε OpenEmbedded, Qt5 και QML.

Asteroid OS, Asteroid OS: Λειτουργικό σύστημα για smartwatches

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Android Android Wear OPPO

Oppo Watch: Παγκόσμια κυκλοφορία με SnapDragon 3100 και WearOS

Το Oppo Watch έρχεται σε δύο μεγέθη των 46 και 41 χιλιοστών με AMOLED οθόνες 1,91 ιντσών και 1,6 ιντσών αντίστοιχα.

Gear Android Wear OPPO Wear OS

H Oppo θα κυκλοφορήσει smartwatch με Wear OS στις 31 Ιουλίου

Σε μία κίνηση που δε μας έχουν συνηθίσει οι Κινέζοι κατασκευαστές θα προβεί η Oppo, κυκλοφορόντας smartwatch χωρίς proprietary OS.

Gear Android Wear Qualcomm Wear OS

Qualcomm: Ανακοίνωσε τους νέους Snapdragon Wear 4100 και 4100+ για τα smartwatch επόμενης γενιάς

Η νέα πλατφόρμα, κατασκευασμένη στα 12nm, υπόσχεται 85% καλύτερες επιδόσεις με έως και 25% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Gear Android Smartwatches Android Wear Google

Η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δικό της smartwatch;

Από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το Android Wear, κυκλοφορούν φήμες πως η Google σκοπεύει να κυκλοφορήσει το δικό της smartwatch. Οι φήμες για ένα πιθανό “Pixel Watch” ξεκίνησαν στα μέσα του 2018, αλλά η Google δήλωσε πως δεν έχει σκοπό να κυκλοφορήσει δικό της smartwatch στο άμεσο μέλλον.