Apps, Ο μέσος χρήστης έχει κατεβάσει 26 εφαρμογές

Η αλήθεια είναι ότι ο υπογράφων αναρωτιέται περίπου πόσες εφαρμογές κατεβάζει κατά μέσο όρο ένας κάτοχος smartphone ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Πες το δι-app-στροφή, αλλά ψάχνοντας τα στοιχεία βρήκαμε ότι κατά μέσο όρο 26 εφαρμογές κατεβάζουμε στο smartphone.

Για να μιλήσουμε και λίγο πιο προσωπικά, με το που πήρα στα χέρια μου το Sony Xperia SP, κατέβασα περίπου 35 apps, μαζί με χαζά games που απεγκατέστησα μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Google Our Mobile Planet, ο μέσος χρήστης κατεβάζει 26 apps, με τις 20 να είναι free και 5 επί πληρωμή. Οι Γιαπωνέζοι είναι εκείνοι που επιλέγουν τις περισσότερες επί πληρωμή apps.

Εσείς πόσες apps έχετε κατεβάσει περίπου στο smartphone σας και πόσες από αυτές είναι επί πληρωμή;

Apps, Apps, Ο μέσος χρήστης έχει κατεβάσει 26 εφαρμογές

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TechParadise

Τώρα στο s3 μου έχω κατεβασμενες 135 εφαρμογές και οι 30 ειναι επι πληρωμη!

demetris

TechParadise δεν μαγκώνει το τηλέφωνο σου??

jonjon

Σε note2 45 με free 5 από όλες

Darth

125 από αυτά 25 με πληρωμή και 1 cracked 😀
μέσα σε αυτά είναι κάποια κοινά προγραμαμτα όπως browser, communication programms κλπ
αλλά και ποιο εξειδικευμένα οπος ftp server, samba server network analistics ε και μερικά hacking προγράμματα και διάφορα utitless (σχεδόν ολα εκτός market γιατί google δεν επιτρέπει τέτοια στο market)
εχω και ένα παιχνιδάκι jewels stars (έτσι καθαρά και μόνο να υπάρχει)

από 125 εφαρμογές που εχω χρησιμοποιώ όλα σχεδόν εκτός από το παιχνιδάκι που προανέφερα και ένα δεύτερο browser που το εχω σαν backup λύση

Fanis

σε lg optimus 4x τώρα που είναι συμμαζεμένο 40 και μόνο 2 από…Blackmarket

tsitos

Ο μεσος χρηστης κατεβαζει 26 εφαρμογες, επειδη χρησιμοποιει android και αμα βαλει στο κινητο του παραπανω, αυτο θα αρχισει να κολλαει…αυτο βεβαια δν ισχυει σε ναυαρχιδες που δινουμε 600€, αλλα σε κινητα μεχρι 200-250€…
Στο Wp μου, εχω αυτη τη στιγμη 199 εφαρμογες και 48 παιχνιδια και δν υπαρχει ουτε μια διαφορα απο οταν ηταν καινουριο.

Fanis

@tsitos στο lg optimus 4x που το πήρα 240€ είχα φτάσει και 60 εφαρμογές και κάποιες από αυτές μεγάλες(πάνω από 1gb) και δεν κολλούσε καθόλου.Τί μου λες εσύ για 30 εφαρμογές.

tsitos

ναι, συμφωνω, γ αυτο ο μεσος ορος ειναι ομως μικροτερος…γιατι μερικα κινητα (sony) που εχω δει φιλων μ εχουν φτασει να εχουν διαγραψει τα παντα για να μην κολλαει…
Τεσπα, παιζει και το τι χρειαζεται ο καθε ενας, γιατι αυτος π εχει 60 εφαρμογες, χρειαζεται 60 εφαρμογες, ενω οι περισσοτεροι χρηστες που δεν το χρησιμοποιουν σαν εργαλειο, κατεβαζουν 10 παιχνιδια και αλλες 10 για κοινωνοικα δυκτια.

j

Χα βλεπω ολους με τοσες εφαρμογες και εγω εχω μονο 5 ΧΑΧΑΧΑ

Darth

@tsitos αν ο χρήστης βάλει οτι νανε εφαρμογές που τρέχουν χωρίς λόγο στο παρασκήνιο κλπ ε βεβαία θα το βγάλει Nock out (ακομι και με 2 gb ram συσκευές)
πρέπει με λίγο μυαλό να περνάς αυτά που περνάς

στα wp δεν εφιστάτε αυτό το θέμα καθώς……… το multitasking τους είναι ελλιπέστατο ετσι ούτε εφαρμογές normal τρέχουν στο παρασκήνιο ούτε τπτ για αυτό μπορείς και να το πιταρεις………. αυτό ειναι και μειονέκτημα και πλεονέκτημα, μειονέκτημα γιατί σου αφαιρεί δυνατότητες από αρκετές εφαρμογές η ακομι και κάνει αδύνατη λειτουργία τους (έτσι και δεν υπάρχουν) από την άλλη μπορούν να τρέχουν ανετα

όλα είναι θέμα το τι θα στερήσεις από τον εαυτό σου και το τι ζητάς από μια συσκευή
να μας λείπουν απόλυτες απόψεις σαν αυτή ειδικά στην πληροφορική

Darth

@j καθαρά και μόνο από περιέργεια ποιες είναι αυτές η 5 εφαρμογές και τι συσκευή εχεις :p

Νio

Το προβλημα ειναι οτι απο τις 800.000 εφαρμογες ο μεσος χρηστης χρειαζεται μονο 26………..

bill r

Εγω στο Xperia Z εχω 110 εφαρμογές και καμια επι πληρωμη!!!

nick

170 σύνολο.
42 paid.
~10 cracked Και τα υπολοιπα free
Sgs3

tasos

Εγω με lumia 610(ναι ακόμα δεν έχω πάρει καινούργιο) έχω 90 εφαρμογές με τις 18 να είναι με πληρωμή .

P@nides

Δεν τις εχω μετρησει αλλα ειναι περιπου στις 20 που χρησιμοποιώ συνεχεια.
Χαζοπαιχνιδα και τετοια δεν κατεβαζω εχω το ps3 για αυτον τον τομεα…

biohazard7720

Σε xperia arc s με cyanogen mod 10 περίπου 40 apps όλες ειτε free είτε cracked.

Γιάννης

Εγώ σε galaxy S4 έχω 125(χωρίς αυτές που έχει φορτώσει ήδη η samsung). Δε λέω φυσικά ότι τις χρησιμοποιώ όλες καθημερινά. Περίπου 10-15 είναι σε καθημερινή βάση. Αλλά για κάποιο λόγο τις έχω, λίγες είναι που χρησιμοποιώ σπάνια. Μάλιστα πριν λίγες μέρες έσβησα αρκετές.

Vasilix360

185 εφαρμογές 65 πληρωμένες 2 σπασμένα. Note 2

ed

Εγώ είμαι με 33, 4 paid. Βρε παιδιά, εσείς με 100+ εφαρμογές, τις χρειάζεστε; Τις χρησιμοποιείτε όλες? Δηλαδή έχετε το χρόνο και χρησιμοποιείτε 100+ εφαρμογές; Εγώ θα μπορούσα να έχω 5-6 ακόμα, αλλά και πάλι θα έμεναν αχρησιμοποίητες για βδομάδες μη πω μήνες. Οπότε, όποτε χρειαστώ μία συγκεκριμένη, είτε με 3G είτε με wifi τη κατεβάζω.

ed

Και αφήστε την λέξη “εργαλείο”… Έχει γίνει σούπα… Όποιος πραγματικά χρειάζεται εργαλείο, χρησιμοποιεί την αντίστοιχη συσκευή που είναι από τις καλύτερες στο είδος τους (π.χ. DSLR, Ultrabook, PC)

Γιώργος Κ.

S3 και περίπου 120 εφαρμογές καμία επί πληρωμή!!!! 😉

Vasilix360

Εγώ φυσικά και δεν της χρησιμοποιώ.. Αντε να δουλέψω 10 εφαρμογές σε καθημερινή βάση .. Όλα τα άλλα είναι για μια στης τόσες αν χρειαστεί απλά να υπάρχει :p

Vaggelis

Αυτό με τις εφαρμογές νομίζω ότι έχει γίνει λίγο σαν τα mp3 πριν από μερικά χρόνια… τα έβρισκες μπροστά σου τσάμπα και τα κατέβαζες… μάζευες 1ΤΒ για πλάκα…. αλλά είχες το αγαπημένο σου τραγούδι σίγουρα σε 18 εκτελέσεις!!

εγώ κατά διαστήματα κατεβάζω και δοκιμάζω κάποιες εφαρμογές που είναι σχετικές μεταξύ τους και κρατάω την καλύτερη, τις άλλες τις πετάω. αν τις κρατούσα και εγώ όλες μπορεί να είχα και 500…

tech21man

Darth αναρωτιεμαι αν δουλευεις καιρο windows phone και γραφεις ο,τι γραφεις, αλλα μια χαρα χτυπας torrent απο πισω, ακους μουσικη και κανεις ο,τι αλλο θελεις. Ειχα το modern combat 4 ανοικτο κανονικα και το ειχα ξεχασει! Ακουγα μουσικη μπηκα internet ειχα skype ανοικτο. Καποι στιγμη, πατησα κατα λαθος μια φορα παραπανω το “πισω” στη homescreen. Αυτο σε παει σε task manager και βγαζει τις καρτελες απο ο,τι εχεις ανοικτο. Βλεπω το παιχνιδι και το παταω. Δεν με ξανανοιξε ουτε το ξαναφορτωσε στο σημειο που ητανε, μπηκε μεσα κανονικα και συνεχισα να παιζω.

Παγωτο. (οχι ICS). Εμεινα. Γιατι, μπορει να ειναι ελεγχομενο με suspend αλλα, δουλεψε ρολοι και κυριως δεν το πηρα πρεφα οτι υπηρχε, ολα τα αλλα δουλευαν smooth και κανονικα.

Πολυ εντυπωσιακο. Παρεμπιπτοντως η αποδοση στο browser ειναι πολυ καλη, βασικα ψαξτε δευτερο και ακομη και streaming video τα παιζει στα περισσοτερα με html5. Δυστυχως tabs που θελουν ομως flash player δεν βγαζει. Το ιδιο πλεον για ολα τα mini λειτουργικα.

tech21man

Πανω απο 30 εφαρμογες δεν εχω οντως, αλλα δεν ξερω αν μιλαμε για ηχους ζωων που βαζω για το πιτσιρικι και χαζοεφαρμογες με links στο internet η που δινουν σκορ και αλλες τετοιες ευτραπελες τυμβωρυχιες.

Thodoris

132 εφαρμογές αυτή τη στιγμή, από τις οποίες 128 δωρεάν και 4 cracked. Δεν υπολογίζω γύρω στις 50+ ακόμα που απεγκαταστάθηκαν σύντομα. Από τις εγκατεστημένες καμία δεν ζητάει permission για να διαβάζει τις επαφές μου και γενικά στον τομέα permission έχω δώσει μεγάλη βάση. Από τις 132, καθημερινά χρησιμοποιώ γύρω στις 15 και τις άλλες πιο σπάνια και καμιά 5άρα που δ χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ αλλά μου έχουν κεντρήσει το ενδιαφέρον και λυπάμε να τις σουτάρω.

TechParadise

Demetris καθόλου δεν κολλάει!

giorgio

Αν μιλάμε για πόσες εφαρμογές έχει κατεβάσει κανείς χωρίς να συνυπολογίζει αυτές που είναι ήδη εγκατεστημένες, τότε έχω 63 στο S3 μου, 2 εκ των οποίων επί πληρωμή.

Andy

@ed, για έναν επαγγελματία που πρέπει να είναι για πολλή ώρα στο πόδι, είτε σου αρέσει είτε όχι, το κινητό είναι εργαλείο.

Εγώ σε WP 7.8 έχω 43 εφαρμογές, 2 επί πληρωμή, από τις οποίες καθημερινή χρήση κάνω σε πολύ λίγες. Σίγουρα όλες μου είναι χρήσιμες, άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο, γι’ αυτο και δεν τις απεγκατέστησα, αλλά κάποια νούμερα τύπου 100+ μου φαίνονται υπερβολικά, και ειδικά για όσους είπαν ότι τις χρησιμοποιούν όλες.

Γιωργος

nexus 4 .. 85 εφαρμογές 10 επι πληρωμή μια χαρα τα πράγματα 😛

ed

@Andy Μπορείς να μου παραθέσεις τι λειτουργίες πέρα από την επικοινωνία μπορεί να προσφέρει το κινητό σε ένα επαγγελματία σαν εσένα? Ίσως και να κάνω και λάθος, αλλά πέρα από τις εφαρμογές που σου παρέχει ήδη η συσκευή (e-mail, notes, ημερολόγιο, office, cloud), δε νομίζω να χρησιμοποιούνται άλλες. Μπορεί να θες να αντικαταστήσεις κάποιες και καλά κάνεις. Αυτές περιλαμβάνονται στη συσκευή όμως (ακόμα και το παλιό μου 5800 τις είχε εκτός του cloud που είναι μεταγενέστερο), είναι απλές και εννοείται ότι χρησιμοποιούνται καθημερινά. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί θίχτηκες. Τις λειτουργίες αυτές τις είχαν οι συσκευές πολύ πριν την τρέλα με τους πυρήνες και τα megapixels. Το σχόλιό μου προφανώς δεν αναφέρεται στη χρήση της συσκευής ως μέσο επικοινωνίας, νομίζω φαίνεται από το παράδειγμα της δεύτερης πρότασης. Δεν έχω δει ποτέ άτομο να βγάζει το κινητό για να κάνει κάτι άλλο, πέρα από επικοινωνία, σχετικό με τη δουλειά του. Έχει το λάπτοπ στη τσάντα ή στο αυτοκίνητο, έχει το εργαλείο της δουλειάς του δίπλα του. Όλο αυτό μου θυμίζει μια τάση που είχε ξεκινήσει πριν λίγα χρόνια με τα netbooks ότι και καλά κάνουν δουλειά και είναι απαραίτητα κλπ κλπ…

Bασίλειος

Λοιπόν Κώστα άκουσε με !!!

Εχω και εγω την ίδια απορία, και μάλιστα η δική επικεντρώνεται στο ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούμε επι πληρωμή.

Γίνεται να κάνουμε κάτι σαν γκάλοπ και να μπορεί κάποιος να προσθέσει επιλογές? Έτσι θα δούμε ποιοι χρησιμοποιούν περισσότερο και ποιες εφαρμογές.

Εγω προσωπικά, εκτός απο το f1.com δεν εχω βρει κάποια άλλη που να χρειάστηκα για να την πληρώσω.

Υπόψιν πως αναφέρω το “εγω” γιατι ενδεχομένως εγω να μη ξέρω τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν όλοι οι άλλοι, αλλα θα ήθελα πολύ να μάθω…

dimitris

στο sumsung galaxy s3 μου εχω κατεβασει 31 εφαρμογες και παιχνιδια

dimitris

και εναι ολες free

ΑΡΗΣ

εφτασα μεχρι 85 (σε οικονομικο htc των 200 euro ) k τωρα υπαρχουν περιπου 65 . στο pick των 85
εφαγε ζορι , τωρα ολα οκ . αρκετες παντως μπηκαν κ εμειναν ετσι για να υπαρχουν,..
ΥΓ ολα free.

Nefeli

Εχω εγκατεστημενες 179 εφαρμογες στο Νοte2.Καθημερινα χρησιμοποιουνται μονο 20 αλλα σε διαστημα ενος μηνα εχουν χρησιμοποιηθει οι περισσοτερες.14 ειναι παιχνιδια της G5 adventure-hidden object,αλλα τοσα της Big Fish, γυρω στις 20 ελληνικες εφαρμογες, αρκετες για streaming ταινiων, funny, διαφορα αλλα παιχνιδια, και αλλες για ”παραγωγικοτητα”.Κριμα μονο που δεν επιτρεπεται να μεταφερονται στην sd:(

GiannisWST

167 κατεβασμενες εφαρμογές, μετρωντας τις απο το BAM (εφαρμογη), δεν ξέρω αν τα μέτρα καλα. Οι περισσοτερες ειναι free, paid ειναι οι 22. Δεν έχω καμία κρακαρισμενη, γιατι προτιμω να τις αγοράζω. Το να πληρώνεις ειδικα στο android, σε βγάζει απο πολυ κόπο αργότερα, που οι αναβαθμισεις στα apps τρέχουν καθε βδομάδα… Συσκευη ν4 stock και μέχρι στιγμής παει σφαίρα.

Με την μουσικη που έχω μένουν μονο 600mb ελεύθερα…μάλλον καιρός για ξεκαθάρισμα!

Αν τις χρησιμοποιω όλες? βέβαια όχι, αλλα βαριέμαι να τις ξανακατεβαζω άμα τις χρειαστώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.