Beeper Mini: Η Apple μπλόκαρε την εφαρμογή που έφερνε το iMessage στα Android

Apple Beeper Mini, Beeper Mini: Η Apple μπλόκαρε την εφαρμογή που έφερνε το iMessage στα Android

H Αpple επιβεβαίωσε πως έλαβε μέτρα προκειμένου να τερματίσει τη λειτουργικότητα του Beeper Mini, μιας εφαρμογής που επέτρεπε στους χρήστες Android να στέλνουν και να λαμβάνουν iMessages.

Η εταιρεία υπογράμμισε τη δέσμευσή της για το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών, εξηγώντας ότι η κίνηση ήταν απαραίτητη λόγω των πιθανών κινδύνων που θέτουν οι τεχνικές του Beeper Mini, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης μεταδεδομένων και της ευαισθησίας σε επιθέσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και phishing.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση της Apple για το θέμα:

Στην Apple, κατασκευάζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας με κορυφαίες στον κλάδο τεχνολογίες απορρήτου και ασφάλειας που έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν στους χρήστες τον έλεγχο των δεδομένων τους και να διατηρούν ασφαλείς τις προσωπικές πληροφορίες. Λάβαμε μέτρα για την προστασία των χρηστών μας αποκλείοντας τεχνικές που εκμεταλλεύονται πλαστά διαπιστευτήρια προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο iMessage. Αυτές οι τεχνικές ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας έκθεσης μεταδεδομένων και ενεργοποίησης ανεπιθύμητων μηνυμάτων, spam και επιθέσεις phishing. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ενημερώσεις στο μέλλον για την προστασία των χρηστών μας.

Το Beeper Mini λειτουργούσε παρεμποδίζοντας το πρωτόκολλο iMessage με τη χρήση της υπηρεσίας ειδοποίησης push της Apple, πείθοντας τους διακομιστές της Apple ότι ήταν μια αυθεντική δικής της συσκευή. Αυτή η μέθοδος, σύμφωνα με την εταιρεία, περιελάμβανε τη χρήση «πλαστών διαπιστευτηρίων», τα οποία θέτουν σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια και το απόρρητο για τους χρήστες. Το Beeper υποστηρίζει ότι η διαδικασία του λειτούργησε χωρίς συμβιβασμούς στην κρυπτογράφηση ή το απόρρητο και η τεκμηρίωση της εταιρείας λέει ότι κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενο των απεσταλμένων μηνυμάτων εκτός από τον αποστολέα και τον παραλήπτη του, αλλά η Apple δεν μπόρεσε να το επαληθεύσει και λέει ότι εγκυμονούσε κινδύνους για τους χρήστες .

Μετά τη δήλωση της Apple, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Beeper, Eric Migicovsky, εξέφρασε την προθυμία του να συνεργαστεί με την Apple για μια αναθεώρηση ασφαλείας του κώδικα του Beeper στο The Verge. Τόνισε τη σημασία των ασφαλών καναλιών επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών iPhone και Android, αμφισβητώντας την απόφαση της Apple και τονίζοντας τις ανεπάρκειες των μη κρυπτογραφημένων SMS για ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών. Παρά τη σταθερή στάση της Apple, ο Migicovsky παραμένει προσηλωμένος στην εξερεύνηση λύσεων που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την επιστροφή του Beeper Mini ή παρόμοιων υπηρεσιών.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.