Between Page and Screen, Ένα έντυπο ηλεκτρονικό βιβλίο

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά το ποιητικό βιβλίο Between Page and Screen δεν είναι ούτε ένα έντυπο βιβλίο, αλλά ούτε και ένα e-book. Αποτελεί το συνδυασμό και των δύο, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν τα δύο μέσα και να αποκαλυφθούν οι αρετές και των δύο. Πρόκειται για μια ποιητική συλλογή στις σελίδες της οποίας, αντί για το παραδοσιακό έντυπο κείμενο βρίσκονται ευμεγέθη σχήματα κωδίκων QR, οι οποίοι διαβάζονται από την κάμερα του υπολογιστή.

Για να διαβάσετε το περιεχόμενο που κρύβει ένα QR code, πρέπει να διαθέτετε έναν υπολογιστή με webcam και να πάτε στο κατάλληλο website. Εκεί θα φορτωθεί το κατάλληλο software κι εσείς θα πρέπει να δείχνετε κάθε QR code στην κάμερα. Το software θα διαβάσει τον κώδικα και στην οθόνη σας θα ξεπηδήσει το κείμενο, αλλά σε εντελώς απροσδόκητες animated μορφές που κεντρίζουν την προσοχή και ξαφνιάζουν.

Πίσω από τη σύλληψη του πρωτότυπου αυτού βιβλίου βρίσκεται ο ποιητής Amaranth Borsuk, ο οποίος το έφτιαξε με τη βοήθεια του web developer Brad Bouse. Σίγουρα η τεχνολογία αυτή δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο, αφού πρόκειται για μια παραλλαγή τεχνικής επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), αλλά αν μη τι άλλο, είναι ένα καλό επιχείρημα για όσους δεν πιστεύουν ότι έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο ανάγνωσης δεν μπορούν να συμβιώσουν: το μεν βιβλίο δεν μπορεί να διαβαστεί χωρίς τον υπολογιστή, αλλά και ο υπολογιστής δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι χωρίς την πληροφορία από τα έντυπα QR codes.

, Between Page and Screen, Ένα έντυπο ηλεκτρονικό βιβλίο

Πηγή

27
0

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vassilios

Κάτι τέτοιο είχαν κάνει και με το Guinness τώρα τελευταία. Άνοιγες τις σελίδες μπροστά στο PC και έπαιζε videos που αφορούσε το ρεκόρ που διάβαζες.

Christos K.

Ενδιαφέρον για κάτι πειραματικό αλλά ως εκεί αφού στην πράξη πρόκειται για την επιτομή του δύσχρηστου και αντιεργονομικού….

Πάντως θα ήθελα να “παίξω” κάποια στιγμή με κάτι αντίστοιχο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Software Ubuntu Ubuntu Touch

Ubuntu Touch dual boot με Android

Η ομάδα της Canonical προχώρησε στη διάθεση μιας έκδοσης του δικού της λειτουργικού συστήματος Ubuntu Touch με τη δυνατότητα εγκατάστασης Android και επιλογή dual boot μεταξύ των δυο OS. Αυτή η έκδοση απευθύνεται σε developers και δεν είναι ολοκληρωμένη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από καθημερινούς χρήστες, είναι όμως δωρεάν και οι τολμηροί μπορείτε να […]

Software Nokia Software

Nokia apps για τα Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520

Το Windows Phone store εμπλουτίζεται ολοένα και με περισσότερες εφαρμογές σε καθημερινή βάση. Πρόσφατα, ο Joe Belfiore, o υπεύθυνος για την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για φορητές συσκευές Windows Phone, δήλωσε ότι η ψαλίδα ανάμεσα στο Windows Phone Store και στα ανταγωνιστικά app stores αναμένεται να κλείσει σημαντικά μέσα στο 2014.

Internet Internet Kaspersky Software

Οι προβλέψεις της Kaspersky Lab για το 2014

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τις προβλέψεις των ειδικών της για το 2014. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές από αυτές συνδέονται με τις επιπτώσεις των αποκαλύψεων που έγιναν από τον Edward Snowden. Το τοπίο για τους τελικούς χρήστες: Προσωπικά δεδομένα και χρήματα στο στόχαστρο των εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Software Διαγωνισμοί τεχνολογίας Kaspersky Software

Το Techblog και η Kaspersky Lab σας χαρίζουν το καλύτερο δώρο για αυτά τα Χριστούγεννα!

Μεγάλος διαγωνισμός Techblog και Kaspersky με δώρο 15 άδειες για το λογισμικό προστασίας Kaspersky Internet Security – Multi Device, το νέο προηγμένο προϊόν ασφάλειας που προστατεύει τα Windows PC, τα Android smartphones και tablets αλλά και τους υπολογιστές Mac, προσφέροντας ασφάλεια σε κάθε συνδυασμό αυτών των συσκευών εύκολα, με ένα μόνο κωδικό ενεργοποίησης (activation code).