Bill Gates: Εξαιρετικά σημαντική η παρουσίαση των Windows 8 και Windows Phone 8

Αυτό και αν είναι warm-up για την επερχόμενη παρουσίαση των νέων προϊόντων της Microsoft, καθώς έχουμε τον μεγάλο Bill να μοιράζεται μαζί μας σε μία mini συνέντευξη στον Steve Clayton του Microsoft Next τον ενθουσιασμό του τόσο για το Windows 8, τα Windows Phone 8, αλλά και το tablet Surface, για το οποίο μας λέει ότι έχει διαλέξει το μαύρο χρώμα, γιατί βιαζόταν να το πάρει στα χέρια του, ενώ το χρησιμοποιεί διαρκώς.

Ο Bill βλέπει μία νέα εποχή στο computing με την αίσθηση της αφής να κυριαρχεί όχι μόνο στις ταμπλέτες, αλλά και στους σταθερούς υπολογιστές, ενώ τονίζει πόσο καλά είναι τα νέα προϊόντα που ετοιμάζεται να παρουσιάσει σε λίγες μέρες η Microsoft. Εμφανίζεται πραγματικά εντυπωσιασμένος από το Surface, λέγοντας ότι μπορεί να κάνει όλα όσα θα ήθελε να κάνει με έναν υπολογιστή.

Δείτε τη συνέντευξη του και πάμε για αντίστροφη μέτρηση ημερών μέχρι την επίσημη κυκλοφορία τους…

, Bill Gates: Εξαιρετικά σημαντική η παρουσίαση των Windows 8 και Windows Phone 8

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MANOS

Μεγάλε Bill!!!

tasos

μεγαλος ανδρας.μαζι με τον steve θα μεινουν στην ιστορια του computing.τα παραθυρια του θα μας συντροφευουν για πολλα ακομα χρονια…

Kostis

Ζηλεύω που έχει ήδη το surface και ας είναι η έκδοση RT
Επιτέλους smooth που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε το αντίστοιχο του iPad + ότι τρελαίνομαι για wide οθόνες

Θανασης

Τα ιδια ελεγε και για τα vista αλλα τελικα αλλα ελεγε αλλα ισχυαν. Προσωπικα τα windows 8 θελουν πολλα update για να στρωσουν και να πεισει τους developers να γραψουν εφαρμογες για αυτα γιατι το Store της ειναι αδειο. Ειχα δοκιμασει και την preview release και την beta και πιστευα πως η RTM θα ειναι καλη. Ελα μου ντε που η beta για μενα ειναι καλυτερη. Τα ειχα στον υπολογιστη μου ως μοναδικο λειτουργικο για μια βδομαδα και καθε μερα τους εδινα ευκαιριες αλλα ηρθε η στιγμη που γυρισα στα 7 (οι εκδοσεις που δοκιμασα ειναι αυθεντικες μια και μας δινει στους φοιτητες η microsoft δωρεαν λογισμικο)

stavros

Τι μας λεει τωρα….. Αυτα που ελεγε ο jobs πριν 5 χρονια και βαλε?

johntsia84

Παιδιά ρώτησα και σε άλλο post αλλά δεν πήρα απάντηση, retail έκδοση τον Windows 8 θα κυκλοφορήσει η μόνο DSP, τώρα για τα Windows 8 εγώ είμαι ικανοποιημένος έχω τα enterprise 90days και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Vaggelis

Προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι πολύ όμορφα αισθητικά και πολύ λειτουργικά. Ειδικά στις φορητές συσκευές θα περάσουμε σε νέα σελίδα. Το κακό ( για του καταναλωτές ) είναι ότι θα κινηθούμε ακόμα περισσότερο προς κλειστές πλατφόρμες. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στα Desktops δεν θα έχουμε την παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας και περνάμε σιγα-σιγα σε εικονίδια. Τα apps και software μόνο από store και full cloud computing (επί πληρωμή ) σε λίγα χρόνια θα είναι γεγονός

Πέτρος Π

Καλά ενώ ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα, και ο άλλος λέει οτι τα δοκίμασε, δεν του άρεσαν και ξαναγύρισε στα 7…. Έλεος…. Εγώ έχω την αίσθηση οτι θα τα πάνε πολύ καλά και θα ανοίξουν μία νέα σελίδα στο χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας γενικότερα!!

John

@stavros

Και ο Steve βγηκε το 2010 και παρουσιασε το 1ο iPad. Αλλα αυτο που δεν ξερεις ειναι οτι ο κυριουλης που βρισκετε στο βιντεο παραπανω, ενα απο τα μεγαλυτερα μυαλα του αιωνα που διανυουμε και του αιωνα που μας περασε, το 2003 ειχε παρουσιασε ΠΡΩΤΟΣ τα tabletPC για πρωτη φορα αλλο που δεν τα αγκαλιασε ο κοσμος. Τοτε δεν υπηρχε πραγματικη ζητηση για ενα τετοιο προιον.

Shadow

@Θανασης

Το Store εχει ηδη 5000 εφαρμογες. Λογικα εσυ το εβλεπες αδειο γιατι δεν εκανες τις σωστες ρυθμισεις. Πηγαινε στο Settings του Store και βαλε να μην σου βγαζει τις εφαρμογες που ταιριαζουν μονο με την γλωσσα σου. Εγω τουλαχιστον αυτο εκανα και τις βγαζει ολες. Καθε μερα Updates δινουν και οι εφαρμογες γινονται ολο και καλυτερες.

+1 για αυτα που λεει John. Ο Bill ειναι πολυ μεγαλυτερο μυαλο απο τον Steve. Ηταν πραγματικα μπροστα απο την εποχη του.

impro72

πολλά χρόνια μπροστά ο bill μιλούσε χρόνια για το surface

Someone

Απο θεμα ασφαλειας ειναι καλα τα win 8, δεν ειναι σίγουρο ακομα ειναι σε πειραματικό στάδιο. Αν και αυτο λινεται με update.

MixalakisS

Φίλοι μου αν και πολλοί είστε αντιαππλικοι τη ταμπλέτα την πρώτη την δουλευε η αππλ απο τη δεκαετια του 70 με αποπειρες του στυλ νιουτον απο το 87 αν δε κανω λαθος. Επίσης η ταμπλέτα του 2002 με τα xp ήταν τρελη αποτυχία ήταν σαν τις windows ταμπλετες των 2 τελευταιων ετών με λειτουργικό desktop απλά τραγική δλδ.
Πέραν της αππλ αποπειρες έγιναν και για πιο open source ταμπλέτες απο το 80 επίσης.

off topic : τρομερη προσωπικότητα ο μπιλ 😉

stavros

Παιδιά να ρωτησω αυτο που λετε οτι οι φοιτητές έχουν έκπτωση για τα 8 αποο πού μπορούμε ναΑ την αποκτήσουμε;

Θανάσης

@Πέτρος Π Αν δεν ξέρεις να διαβάζεις σωστά δεν σου φταίει κανένας. Αν ξαναδιαβάσεις το αρχικό post μου θα δεις ΞΕΚΑΘΑΡΑ το λογισμικό είναι κατεβασμένο από msdnaa όπου εκεί τα windows 8 RTM βρίσκονται εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα. Αν κάτι δεν ξέρεις απλά ψάξε το πρώτα και μετά μίλα. @Shadow Είχα κάνει σωστά τις ρυθμίσεις αλλά με τον όρο άδειο εννοώ ότι οι ποιοτικές και χρήσιμες εφαρμογές για συσκευή διάφορη των tablet είναι πολύ λίγες και ορισμένες δεν είναι σταθερές και αργούν να ανοίξουν. Η καθυστέρηση στο να ανοίξουν οι εφαρμογές είναι πολύ πιο έντονη γιατί βλέπεις μόνο το εικονίδιο της εφαρμογής σε ένα έντονο φόντο να φορτώνει, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις των windows που μέχρι να ανοίξει η εφαρμογή μπορούσες να δουλέψεις στην επιφάνια εργασίας. (Αυτό για τα update που λες συμφωνώ και πιστεύω σε κάνα 2μηνο θα μπορούμε να κρίνουμε τα windows 8 με σιγουριά στο θέμα σταθερότητας και ταχύτητας) @ stavros Σταύρο οι φοιτητές ύστερα από την συμφωνία των του υπουργείου παιδείας με την Microsoft ,μπορούν να κατεβάσουν ότι λογισμικό πουλά η Microsoft εντελώς δωρεάν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Ορισμένες σχολές πχ ΗΜΜΥ ή αρχιτεκτονική δίνουν στους φοιτητές τους δωρεάν Matlab, AutoCad και άλλα… Συνέχεια »

Πέτρος Π

@Θανάσης
Αυτή η έκδοση πιθανότατα δεν θα είναι ίδια με την τελική θα υπάρχουν βελτιώσεις οπότε ξέρω πολύ καλά τι διαβάζω και τι σχολιάζω. Έχει δοθεί κυρίως σε προγραμματιστές πιθανότατα για να διαπιστώσουν bugs και περιθώρια βελτίωσης.., Είναι κάτι σαν trial version και μετά από 90 ημέρες χρήσης θα χρειάζεται update…
Εκτός αυτού, διαβάζω εδώ και πόση ώρα σχόλια για την έκδοση αυτή από διάφορα site και το 90% λένε πόσο smooth είναι, οτι κάνουν πολύ καλή διαχείριση των πόρων και οτι τα μηχανήματα με τα W8 πετάνε… Οπότε επέτρεψέ μου να έχω κάποιες αμφιβολίες για τα σχόλιά σου!

Anonymous

Ο “Μεγάλος” Bill που κατάφερε, και ακόμα το κάνει, να παρουσιάζει τα concept της apple με ένα τρόπο που όλοι τα αγοράζουν με το branding του, ακόμα και αν η apple έκανε το ίδιο πριν 5 χρόνια καλύτερα από αυτόν τώρα. Ο “Μεγάλος” Bill που κατάφερε, τον διαφορετικό Steve Jobs να δουλεύει για πάρτι του, από εκεί που παρακαλούσε για μια ματιά του macintosh. Όχι δεν είμαι apple fan είμαι PC fan (και δεν εννοώ windows όταν λέω PC), και όταν βλέπω την πραγματική εξέλιξη που έρχεται μόνο από την apple ξέρω να το εκτιμώ.

Κάτοχος : iPhone 4, Linux mint maya.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Bill Gates Microsoft

Bill Gates: Η AI θα “σκοτώσει” το Google Search και το Amazon όπως τα ξέρουμε

Ο Gates πιστεύει ότι η κορυφαία εταιρεία στην ΑΙ θα δημιουργήσει έναν προσωπικό ψηφιακό βοηθό που θα εκτελεί εργασίες για τους ανθρώπους.

Internet AI Bill Gates ChatGPT

Bill Gates: “Το GPT είναι η πιο σημαντική πρόοδος στην τεχνολογία μετά το 1980”

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates δήλωσε ότι το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης GPT που ανέπτυξε η OpenAI αποτελεί την πιο επαναστατική πρόοδο στην τεχνολογία από το 1980 και μετά.

Business AI Bill Gates featured

Ο Bill Gates παραχώρησε συνέντευξη σε ένα chatbot

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates παραχώρησε συνέντευξη σε ένα chatbot, που τον ρώτησε για τις αλλαγές που θα ήθελε να πραγματοποιήσει στον εργασιακό του χώρο, ενώ του ζήτησε και μία συμβουλή για το νεότερο εαυτό του.

Business AI Bill Gates

Bill Gates: “Το ChatGPT θα αλλάξει τον κόσμο που ξέρουμε”

Ο συνιδρυτής της Microsoft Corporation, Bill Gates δήλωσε ότι το chatbot ChatGPT που αναπτύχθηκε από την OpenAI και χρηματοδοτείται από τη Microsoft, θα αλλάξει τον κόσμο μας.