Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

BlackBerry Ltd, Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.

Η μήνυση η οποία κατατέθηκε εχτές σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, αποτελεί συνέχεια των “επιθέσεων” που έχει ξεκινήσει η BlackBerry, από τον περασμένο Μάρτιο σε εταιρείες όπως το Facebook και το SnapChat. Η μήνυση μεταξύ άλλων αναφέρει, πως το Twitter προκειμένου να δημιουργήσει το Twitter app και το Twitter ads, χρησιμοποίησε παράνομα έξι κατοχυρωμένες πατέντες της BlackBerry.

Στην μήνυση αναφέρεται ότι: “Το Twitter, πέτυχε με το να παίρνει κόσμο από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η BlackBerry.” Από την πλευρά του Twitter, δεν έχει γίνει για την ώρα κάποια δήλωση.

Για την ιστορία, η BlackBerry ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με υπηρεσίες μηνυμάτων (BlackBerry Messenger), ενώ παρείχε και υπηρεσίες email. Όταν όμως κυκλοφόρησαν συσκευές, όπως το iPhone, το Samsung Galaxy και κινητά που χρησιμοποιούσαν Android, άρχισε να χάνει πελάτες.

Τον περασμένο Αύγουστο ο δικαστής George Wu, επέτρεψε στην BlackBerry να αρχίσει να διεκδικεί αποζημιώσεις, για τις πατέντες που έχουν χρησιμοποιήσει εταιρείες χωρίς την άδεια της.

Από το 2016, η BlackBerry ασχολείται ως επί το πλείστον με προγράμματα λογισμικού, που δεν αφορούν μόνο τα κινητά.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.