BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

BlackBerry, BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

BlackBerry, BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του. Από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα, καθίστανται πρακτικά άχρηστα όσα smartphones τρέχουν BlackBerry 10 και BlackBerry OS 7.1 και ανώτερο.

Αυτό που συμβαίνει από τις 4 Ιανουαρίου 2022 και μετά είναι ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις, τα SMS και οι κλήσεις επείγουσας ανάγκης δεν θα υποστηρίζονται από το λειτουργικό σύστημα, άρα ένα BlackBerry δεν θα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και για τη λειτουργία του WiFi ή τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, δηλαδή ένα BlackBerry θα γίνει άχρηστο μετά από εκείνη την ημερομηνία.

Το ίδιο ισχύει και για το BlackBerry PlayBook, το tablet που είχε παρουσιάσει η εταιρεία εδώ και μία δεκαετία, περίπου. Από το 2015 και μετά η BlackBerry είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την παραγωγή smartphones και είχε μετατραπεί σε μία εταιρεία λογισμικού. Ένα όνομα που είχε συνδεθεί άρρηκτα με τον επιχειρηματικό κόσμο στο παρελθόν, γίνεται πλέον το ίδιο παρελθόν…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aλεξ

κριμα , πολυ καλα κινητα , δυστηχως η εφαρμογο καταιγιδα που εφερε ο Στηβ Τζομπς τα σκότωσε

Last edited 2 years πριν by Aλεξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones IFA 2018

BlackBerry KEY2 LE με 4.5’’ FHD+ οθόνη, QWERTY πληκτρολόγιο, dual κάμερα και SD636 SoC [IFA 2018]

Η BlackBerry παρουσίασε στην IFA 2018 τη “lite” έκδοση του επαγγελματικού smartphone KEY2 με ονομασία BlackBerry KEY2 LE, το οποίο διατηρεί τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου «αδερφού», αποτελώντας ωστόσο μία πιο προσιτή επιλογή προς το ευρύ κοινό.