Browser Wars, Οι χρήστες του Firefox δεν κάνουν update ασφαλείας…

Τα νέα από το μέτωπο του πολέμου των browsers είναι ενδιαφέροντα, καθώς τον Μάιο του 2012 o Internet Explorer παρέμενε κυρίαρχος με μερίδιο της αγοράς της τάξης του 49.78% και τον Chrome να κονταροχτυπιέται με τον Firefox με ποσοστά 18.01% και 18.13% αντίστοιχα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Apple Safari με 9,18%, ακολουθεί ο Opera με 2.39%. Ο Internet Explorer παραμένει επί της ουσίας σταθερός στα νούμερά του, ενώ ο Chrome σημείωσε μικρή άνοδο και ο Firefox πτώση. Αυτοί οι δύο browsers είναι που παλεύουν ουσιαστικά για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, καθώς απέχουν πολύ από τον browser της Microsoft.

Ένα από τα στοιχεία που αξίζει να σημειωθούν είναι το ότι πολλοί χρήστες δεν κάνουν όλα τα απαιτούμενα security updates, καθιστώντας το λογισμικό τους ευάλωτο σε ποικίλους κινδύνους και δεν είναι καιρός τώρα για τέτοιες ανώριμες συμπεριφορές. Το 37% των χρηστών Firefox δεν χρησιμοποιεί τις εκδόσεις 10 και 12, οι οποίες και είναι οι πιο ασφαλείς.

, Browser Wars, Οι χρήστες του Firefox δεν κάνουν update ασφαλείας…

, Browser Wars, Οι χρήστες του Firefox δεν κάνουν update ασφαλείας…

, Browser Wars, Οι χρήστες του Firefox δεν κάνουν update ασφαλείας…

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

Για αυτό από την τελευταία έκδοση και μετά (και) ο ff δεν σε ρωτάει και περνάει τα updates μόνος του, πράγμα που κάνει ο chrome.. από την αρχή (ΒΑΣΙΚΟ χαρακτηριστικό νομίζω που τον βοήθησε να ανέβει μαζί με το ότι κουβαλάει και αναβαθμίζει τα απαραίτητα plugins δλδ flash, pdf)

Theodore

Σημερα,εβαλα την 13 του FF.Αυτη,δεν ειναι ασφαλης;

Dimitris

Απο την στιγμή που είναι η πιό πρόσφατη έκδοση (δηλ ενημερωμένη) είναι και ασφαλής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Internet Internet Explorer Microsoft

Η Microsoft δοκιμάζει προτάσεις αρχείων στον Explorer

Η Microsoft δοκιμάζει ένα σύστημα που ονομάζεται Προτάσεις αρχείων στον File Explorer, το οποίο εμφανίζει συγκεκριμένα αρχεία που μπορεί να θέλετε να ανοίξετε στην κορυφή.

Internet Chrome Firefox

Όταν Firefox και Chrome τα 100στήσουν, μεγάλα sites θα…σβήσουν!

Ένα πρόβλημα τύπου Υ2Κ φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι Mozilla Firefox και Google Chrome, όταν φτάσουν στην έκδοση 100.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.