Πειρατικό λογισμικό, Η Ελλάδα στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρώπη

Η BSA ανακοίνωσε ότι το 2010, Ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν παράνομο λογισμικό πλήρωσαν σχεδόν 1.5 εκατομμύριο Ευρώ σε αποζημιώσεις και νομιμοποίηση των μη αδειοδοτημένων προγραμμάτων λογισμικού. Η BSA έχει εντατικοποιήσει τις ενέργειες αντι-πειρατείας στην προσπάθεια της να μειώσει το υψηλό ποσοστό πειρατείας 58% που κατατάσσει τη χώρα στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

, Πειρατικό λογισμικό, Η Ελλάδα στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρώπη

Στο πλαίσιο δράσης της BSA (Business Software Alliance) εντάσσονται οι καμπάνιες μάρκετινγκ που ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν νόμιμο λογισμικό, παρέχουν ενημέρωση για την αξία του αυθεντικού λογισμικού και τα οφέλη της Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (SAM), καθώς και νομικές ενέργειες που στοχεύουν στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό. Σε συνέχεια των επιτυχημένων αποτελεσμάτων της περσινής δραστηριότητας, η BSA δεσμεύεται να συνεχίσει να προωθεί την υιοθέτηση του νόμιμου λογισμικού, προασπίζοντας τα πνευματικά δικαιώματα των εταιρειών μελών της.

Από τις ενέργειες αντι-πειρατείας της BSA που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί επιχειρηματίες αγνοούν την κατάσταση που αφορά στην εγκατεστημένη βάση του εταιρικού λογισμικού, και άρα είναι πιο ευάλωτοι στους νομικούς και οικονομικούς κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση του παράνομου λογισμικού. «Συχνά πιστεύεται ότι το πειρατικό λογισμικό που είναι φθηνό ή δωρεάν, μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα. Ωστόσο αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εταιρίες έπρεπε να πληρώσουν τα διπλάσια χρήματα για την αντικατάσταση του παράνομου λογισμικού με τις αυθεντικές εκδόσεις καθώς συμπεριλαμβάνονται επιπλέον δαπάνες που αφορούν στις νομικές διαδικασίες, τις αποζημιώσεις και την αγορά των νόμιμων αδειών χρήσης» τονίζει η κα Κατερίνα Γαλανοπούλου, εκπρόσωπος εταιρίας μέλους της BSA.

Το 2010 το συνολικό κόστος για τις επιχειρήσεις στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), ξεπέρασε τα 13 εκατομμύρια Ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 110% σε σχέση με το 2009. Συνολικά, η BSA πραγματοποίησε 1795 νομικές ενέργειες στην περιοχή ΕΜΕΑ ως αποτέλεσμα των αναφορών που πραγματοποιήθηκαν για χρήση παράνομου λογισμικού. Η BSA ενθαρρύνει την αναφορά υποθέσεων που αφορούν στην υποθετική χρήση πειρατικού λογισμικού και οι οποίες μπορεί να υποβληθούν εμπιστευτικά μέσω της ιστοσελίδας της στην διεύθυνση www.bsa.org/hellas.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios Basileiou

Που να περασουν ακομη απο τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστημια δηλαδη……………..ή αυτα δεν πιανονται επειδη ειναι κυβερνηση???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.