Bug στην εφαρμογή “Μηνύματα” των Galaxy S9 και S9+ στέλνει φωτογραφίες αποθηκευμένες στη συσκευή

bug sms εφαρμογή galaxy s9 s9plus στέλνει τυχαία φωτογραφίες, Bug στην εφαρμογή “Μηνύματα” των Galaxy S9 και S9+ στέλνει φωτογραφίες αποθηκευμένες στη συσκευή

Σύμφωνα με αναφορές χρηστών των Galaxy S9 και S9+ στο Reddit, έχει εμφανιστεί ένα σοβαρό bug στην εφαρμογή των SMS, το οποίο στέλνει φωτογραφίες που βρίσκονται αποθηκευμένες στη συσκευή σε τυχαίες αποθηκευμένες επαφές χωρίς ο κάτοχος της συσκευής να γνωρίζει το παραμικρό.

Όπως αναφέρουν πολλοί χρήστες, η εφαρμογή των μηνυμάτων κειμένου στέλνει από μόνη της και χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι, φωτογραφίες που βρίσκονται αποθηκευμένες στο Gallery app των S9 και S9+ σε τυχαίες αποθηκευμένες επαφές. Πέραν αυτού, η εφαρμογή στέλνει φωτογραφίες οι οποίες έχουν ήδη σταλεί προηγουμένως σε συγκεκριμένες επαφές, ενώ άλλοι χρήστες αναφέρουν πως το app έστειλε κάθε φωτογραφία που είχαν αποθηκευμένη στη συσκευή.

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι σε καμία από τις περιπτώσεις δεν υπάρχει ιστορικό των μηνυμάτων που στάλθηκαν, με τους παραλήπτες απλά να ενημερώνουν τους κατόχους των Galaxy smartphone ότι έλαβαν από αυτούς τις φωτογραφίες αυτές. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρό ενώ δεν είναι ξεκάθαρη η αιτία που το προκαλεί. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το bug άρχισε να εμφανίζεται μετά από αναβάθμιση που έγινε στα Galaxy Apps και είναι πιο συχνό στα Galaxy S9 και S9+ της T-Mobile, σε ελάχιστους χρήστες της AT&T αλλά και σε άλλους που χρησιμοποιούν το Galaxy Note 8.

Το bug δεν έχει ακόμα εντοπιστεί από τη Samsung η οποία δεν έχει εκδόσει κάποια ανακοίνωση και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι χρήστες είναι να απενεργοποιήσουν τα δικαιώματα της εφαρμογής SMS για πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης μέσα από το μενού Ρυθμίσεις, επιλέγοντας Εφαρμογές, Μηνύματα, Άδειες (Δικαιώματα Εφαρμογών) και Αποθηκευτικός Χώρος.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kos

Έχουν να κλείσουν σπίτια……

Thanoslam

Κλασική Samsung και Android μηδενική ασφάλεια. Άντε γεια

Stranger_man

Τι έγινε ρε παιδιά? Αν είχε γίνει σε Sony, HTC, LG αυτό θα είχαμε τριψηφιο αριθμό απαντήσεων, αλλά επειδή είναι Samsung στο απυρόβλητο!!!!

Flagship killer

Μπήκα να γράψω “έχουν να κλείσουν σπίτια…” Αλλά με πρόλαβε ο φίλος χαχαχαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.