Google, Κλείνει τα Bump και Flock που είχε εξαγοράσει τον Σεπτέμβριο

Θυμάστε που η Google είχε εξαγοράσει τo Bump, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο (φημολογείται έναντι περίπου 35 εκατομμυρίων δολαρίων); Με το Bump, οι χρήστες μπορούσαν να διαμοιράζονται αρχεία, φωτογραφίες, videos ή επαφές φέρνοντας σε επαφή τα κινητά τους. Μαζί με το Bump, η Google είχε εξαγοράσει και το Flock. Με την δεύτερη εφαρμογή της ίδιας εταιρείας οι χρήστες μπορούσαν να δημιουργούν ομαδικά photo albums.

Και οι δύο εφαρμογές τώρα αποσύρονται από το App Store της Apple και το Google Play. Ο CEO της εταιρείας, David Lieb ανακοίνωσε ότι και οι δύο εφαρμογές αποσύρονται και κλείνουν στις 31 Ιανουαρίου, επειδή τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του έχουν επικεντρωθεί σε άλλα σπουδαία projects στο εσωτερικό της Google, και δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να συνεχίσουν με τα Bump and Flock.

Όσοι θέλετε να “κατεβάσετε” τα δεδομένα σας, δεν έχετε παρά να εκκινήσετε τις εφαρμογές και να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Google κλείνει Bump Flock, Google, Κλείνει τα Bump και Flock που είχε εξαγοράσει τον Σεπτέμβριο

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

δεν τις ξέρω τις εφαρμογές, ποτέ δεν τις είχα, αλλα δεν πιστεύω ότι ήταν πολύ χρήσιμες anyway. Περισσότερο διασκεδαστικές μου μοιάζουν. Βλέπω χρησιμοποιούσε wifi direct. Αρκετά χρήσιμη για το κλειδωμένο ios (που δεν επιτρέπει ανταλλαγή με ΒΤ), αλλα το android μάλλον υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κάνεις την δουλειά σου (με κυριότερο το ΒΤ). στο Play βλέπω 94.000 downloads όταν άλλες εφαρμογές έχουν >1.000.000+, δείγμα για την μικρή απήχηση της εφαρμογής. Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι για να χρησιμοποιηθεί πρέπει να έχει και ο άλλος την ίδια εφαρμογή ενώ με το ΒΤ γίνεται εγγενώς.

Με αυτά και με αυτά καλή μπάζα έκαναν οι δημιουργοί του.. (35εκ €)

keysmith

λάθος! 10.000.000 – 50.000.000 ΄έχει εγκαταστάσεις. ουπς… Τες πα καλή κονόμα οι δημιουργοί..

Giannis Charp

Το θέμα δεν είναι πόσο πωλήθηκαν οι εφαρμογές ούτε πόσο διαδεδομένες ήταν αλλά το ότι οι μεγάλες εταιρίες (Google,Facebook κτλ) προσπαθούν να σταματήσουν την ανάπτυξη εφαρμογών που στο μέλλον μπορεί να είναι ανταγωνιστικές.
Το ίδιο συνέβη με το snapchat όπου αρνήθηκε να ξεπουληθεί μια και γνωρίζει πως στο μέλλον μπορεί να αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που το προσφέρουν τώρα.Βέβαια το snapchat δεν πρόσεξε όσο θα έπρεπε,μια και η τελευταία επίθεση που έγινε με διαρροή στοιχείων λογαριασμών δεν φαίνεται να είναι απλά ένα τυχαίο χτύπημα από χακερς.
Όπως και να χει πίσω από τα προσωπικά μας δεδομένα έχει πολύ ψωμί ακόμη…

Darth

Ε βέβαια αφαιρούμε και σκοτώνουμε καλές εφαρμογές και προωθούμε bloatware και spyware της Google που μάλιστα τα επιβάλει βάζοντας τα σε system partition για να μην μπορέσουν να τα αφαιρέσουν η χρήστες (όχι χωρίς root έστω)
Wellbdone crapgle Εε spygle Πφφφ Google ήθελα να πω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI gmail Google

Η Google ανακοινώνει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο Gmail, στα Docs και σε άλλα

Η Google ανακοίνωσε μια σειρά από επερχόμενες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για τις διάφορες εφαρμογές Workspace της, συμπεριλαμβανομένων των Google Docs, Gmail, Sheets και Slides.

Internet Google

H Google μπλόκαρε πάνω από 5,2 δισ. διαφημίσεις το 2022

Tη δημοσίευση του Ads Safety Report 2022, την ετήσια αναφορά που παρουσιάζει όλες τις δράσεις σχετικά με την διαφήμιση στις πλατφόρμες τις εταιρείας, ιδιαίτερα ως προς την ασφάλεια και την ακεραιότητα τους, ανακοίνωσε η Google.

Internet Google Google Search

Google: Σχεδιάζει να μοιράζει ειδοποιήσεις θερμότητας στην Αναζήτηση

Η Google σχεδιάζει να διαθέσει νέες ειδοποιήσεις στην Αναζήτηση για περιστατικά ακραίας ζέστης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία σε ανάρτηση ιστολογίου.

Business Google

Google: Αποζημιώσεις έως 300.000 ευρώ στην Ιρλανδία

Αποζημιώσεις που αγγίζουν τις 300.000 ευρώ προσφέρει η Google στους υπαλλήλους με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία που απολύει η μητρική Alphabet στην Ιρλανδία.