ChatGPT: Η OpenAI ετοιμάζεται να ενσωματώσει λειτουργία αναζήτησης στο chatbot

OpenAI ChatGPT, ChatGPT: Η OpenAI ετοιμάζεται να ενσωματώσει λειτουργία αναζήτησης στο chatbot

H OpenAI φέρεται να ετοιμάζει μια λειτουργία αναζήτησης για το ChatGPT που θα μπορούσε να μετατρέψει το chatbot σε μια ουσιαστική εναλλακτική λύση στο Google Search.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα, η οποία μπορεί να ψάξει στον ιστό για απαντήσεις στα ερωτήματά σας και να σας παρουσιάσει τα αποτελέσματα με παραπομπές στις πηγές τους. Το ChatGPT θα μπορούσε να λάβει πληροφορίες από τη Wikipedia ή από blog posts, για παράδειγμα, και να συνδέσει τις αρχικές τους σελίδες όταν του κάνετε μια σχετική ερώτηση.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι σε μια έκδοση της πειραματικής λειτουργίας αναζήτησης, το ChatGPT μπορεί να σας εμφανίσει εικόνες μαζί με γραπτές απαντήσεις όποτε είναι σχετικές. Για παράδειγμα, εάν το chatbot θεωρεί ότι οι εικονογραφημένες οδηγίες ή τα διαγράμματα είναι χρήσιμα για μια έρευνα, όπως “πώς να αλλάξετε ένα πόμολο πόρτας” ή “πώς να καθαρίσετε ένα AC τύπου split”, τότε θα μπορούσε να τα συμπεριλάβει στις απαντήσεις του.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το ChatGPT μπορεί ήδη να κάνει αναζητήσεις για πελάτες με συνδρομή επί πληρωμή, αλλά είναι πιθανό να δώσει λανθασμένες απαντήσεις ή απαντήσεις με εσφαλμένες αναφορές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο χρήστης DataChaz στο X, ανέφερε ότι η OpenAI είχε δημιουργήσει έναν νέο υποτομέα με τη διεύθυνση search.chatgpt.com, ωστόσο αυτή πλέον δεν μπορεί να βρεθεί.

Αν και το εγχείρημα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία, μοιάζει το επόμενο λογικό βήμα προκειμένου να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικό το ChatGPT, απέναντι σε αντιπάλους όπως η Google αλλά και η Perplexity, μια startup αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, χάρη στη μηχανή αναζήτησής της με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί το Rabbit για να απαντήσει σε ερωτήματα που γίνονται μέσω της συσκευής R1.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software ChatGPT

ChatGPT-4o: Το νέο μοντέλο της OpenAI είναι μια τεράστια αναβάθμιση – Χρησιμοποιεί κείμενο, όραση και ήχο

Tη Δευτέρα η OpenAI παρουσίασε το GPT-4ο, ένα σημαντικό νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί φαινομενικά να συνομιλεί.

Software ChatGPT Google

Το Gemini της Google αποκτά μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του ChatGPT

Το chatbot Gemini της Google με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα, τον προγραμματισμό των διακοπών και πολλά άλλα.

Software Apple ChatGPT featured

Apple – iOS 18: Στην τελική ευθεία οι συνομιλίες με την OpenAI για την ενσωμάτωση του ChatGPT

H Apple φέρεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης μιας συμφωνίας με την OpenAI, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Smartphones ChatGPT Nothing Nothing Phone 1

Nothing Phone (1): Ενημερώνεται σε Nothing OS 2.5.5 με ενσωμάτωση ChatGPT

Το Nothing OS 2.5.5, το οποίο έγινε διαθέσιμο για το Phone (2) και το Phone (2α) τον περασμένο μήνα, έρχεται τώρα στο Phone (1).