ChatGPT: Το app ξεπέρασε τις 500.000 λήψεις σε 6 μέρες

ChatGPT, ChatGPT: Το app ξεπέρασε τις 500.000 λήψεις σε 6 μέρες

Η εφαρμογή ChatGPT της OpenAI ξεκίνησε να είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στις ΗΠΑ και μόνο σε συσκευές με λογισμικό iOS, προτού επεκταθεί σε περισσότερες αγορές. Η κυκλοφορία της σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφού μέσα στις έξι πρώτες ημέρες έχει ήδη ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο λήψεις, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση από τον πάροχο πληροφοριών εφαρμογών data.ai.

Αυτό την κατατάσσει ως μία από τις νέες εφαρμογές με τις υψηλότερες επιδόσεις τόσο για φέτος όσο και για πέρυσι, με την κορυφή μόνο από την άφιξη τον Φεβρουάριο του 2022 της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης του Donald Trump, Truth Social.

Το ChatGPT ξεπέρασε τους περισσότερους αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένων άλλων δημοφιλών εφαρμογών AI και chatbot, καθώς και των εφαρμογών Bing και Edge της Microsoft, οι οποίες πρόσφεραν μερικές από τις πρώτες σημαντικές ενσωματώσεις τρίτων στην τεχνολογία GPT-4 της OpenAI. Συγκρίνοντας τις λήψεις του ChatGPT τις πέντε πρώτες μέρες με τους ανταγωνιστές μόνο σε συσκευές iOS στις ΗΠΑ, έχουμε 480.000 εγκαταστάσεις έναντι 250.000 του Bing και 195.000 του Edge.

Η ανάλυση του Data.ai διαπίστωσε επίσης ότι η εφαρμογή ξεπέρασε άλλες κορυφαίες εφαρμογές chatbot τεχνητής νοημοσύνης στις ΗΠΑ, πολλές από τις οποίες ονομάστηκαν χαρακτηριστικά προκειμένου να αξιοποιηθούν οι αναζητήσεις των καταναλωτών για λέξεις-κλειδιά όπως “AI” και “chatbot” στο App Store. Εδώ, το ChatGPT του OpenAI βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα, όταν κατατάχθηκε σε σύγκριση με τις καλύτερες πενθήμερες περιόδους άλλων εφαρμογών το 2023 στο App Store και στο Google Play.

Η μόνη εφαρμογή που το ξεπέρασε ήταν το “Chat with Ask AI”, το οποίο είχε 590.000 εγκαταστάσεις από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2023, σε σύγκριση με τις 480.000 εγκαταστάσεις του ChatGPT από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, σύμφωνα με τα δεδομένα.

Η Data.ai σημειώνει ότι μόνο το κορυφαίο 1% των εφαρμογών δημιούργησε περισσότερες από 10.600 λήψεις στις ΗΠΑ τις πρώτες πέντε ημέρες και το κορυφαίο 0,1% είχε περισσότερες από 45.000. Η ανάλυση περιελάμβανε δεδομένα για περίπου 39.000 εφαρμογές που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ σε iOS από τις αρχές του 2022 και στη συνέχεια κατατάχθηκαν στα κορυφαία γραφήματα κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δεν περιλαμβάνει, ωστόσο, τις first-party εφαρμογές της Apple, όπως το Apple Music Classical.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jim Fortosin

Να πληρώσω γιατί; να μιλάω με τη βλακεια;

Κκ

Όταν το χρησιμοποιήσεις έλα πες μας

Δημητρης

Πάλι καλά που υπάρχουν και αυτοί και δεν έχει πέσει το σύστημα. Ήδη έβαλαν 3ωρο περιορισμό στο GPT-4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.