Google Chrome: Εως 50% λιγότερη RAM με το νέο update

Η Google φαίνεται ότι δουλεύει ασταμάτητα, ώστε να μειώσει τις απαιτήσεις που έχει ο Google Chrome από το σύστημα σου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επερχόμενο Chrome 55 θα περιλαμβάνει μια νέα ανανεωμένη JavaScript engine, η οποία θα μειώνει αρκετά τις απαιτήσεις του browser όσο αφορά την μνήμη.

Δεδομένου ότι σήμερα, αρκετά μοντέρνα sites χρησιμοποιούν JavaScripts, αυτό θα οδηγήσει σε εντυπωσιακή βελτίωση των επιδόσεων. Η Google αναφέρει ότι στα site που δοκίμασε, είδε την χρήση της RAM να είναι κατά 50% λιγότερη σε σχέση με τον Chrome 53.

Δεν πρέπει να αναμένει κανείς οφθαλμοφανή βελτίωση σε «δυνατά» συστήματα, αλλά περισσότερο σε αυτά τα οποία δεν έχουν αρκετή μνήμη και στους χρήστες που ανοίγουν πολλαπλά παράθυρα ταυτόχρονα. Πάντως η ομάδα που ασχολείται με τον Chrome δεν σταματάει εδώ όσο αφορά την βελτιστοποίηση, έχοντας ως σκοπό να «ελαφρύνουν» ακόμη την εφαρμογή, ώστε ακόμη και entry-level συσκευές με λιγότερο από 1GB RAM, να τρέχουν απροβλημάτιστα.

Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει τον Chrome 55, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου για την τελική έκδοση αυτού του update για το desktop. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να το δοκιμάσει κάποιος νωρίτερα, μέσω μιας pre-release έκδοσης.

Google Chrome New JavaScript Engine Chrome 55, Google Chrome: Εως 50% λιγότερη RAM με το νέο update

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΛΛ

Καλό αυτό γενικα να προσπαθούν να μειώσουν τις απαιτήσεις εφαρμογών και λειτουργικών οςο γινεται. Κερδίζουμε ολοι σε ταχύτητες, λειτουργικότητα και σε αποδόσεις γενικότερες των συστημάτων.

Nick

Πάλι ψέματα μας έχουν γεμίσει όλο τα κινητά με όλα τα προγράμματα της με το έτσι θέλω και τώρα και καλά βοηθούν στο browsing. Καλά καλά εντάξει μας πεισατε…

Λευτερης

Ποιο ετσι θελω ρε φιλε; Αν δε θες τα Google Services, μημ αγοραζεις Android. Υπαρχει το iOS και τα Windows Phone. Και αν θεε οπωσδήποτε Android, παρε ενα, rootαρε το, περασε μια Cyanogenmod χωρις τα google apps και εισαι μια χαρα. Αν και στο σημερινο κοσμο δε ζεις χωρις Google apps. Ειδικα χωρις Youtube, Playstore και Μaps…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.