WikiLeaks: Πως η CIA παραβίασε iPhone και Macbook

iphone macbook cia, WikiLeaks: Πως η CIA παραβίασε iPhone και Macbook

Πρόσφατα το WikiLeaks έφερε στη δημοσιότητα έγγραφα, που αποκάλυπταν διάφορους τρόπους με τους οποίους η CIA μπορούσε να παραβιάσει το κινητό σου, τον υπολογιστή ή την smart TV.

Αυτή τη φορά δημοσιεύει μια δεύτερη παρτίδα εγγράφων, που αποκαλεί Dark Matter. Μέσα από αυτά δείχνει πως η CIA έχει στην κατοχή της malware ικανό να μπει εύκολα στο iPhone ή το MacBook σου.

Ένα από τα εργαλεία που έχει η CIA ονομάζεται Sonic Screwdriver και επηρεάζει τους Mac υπολογιστές μέσω ενός Thunderbolt-to-Ethernet adaptor. Ο αντάπτορας είναι ικανός να επηρεάσει περισσότερο από έναν υπολογιστή, αν χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από μια συσκευές. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι συγκεκριμένο, καθώς ο αλγόριθμος διεισδύει αυτόματα στη συσκευή όταν συνδεθεί ο αντάπτορας.

Το λογισμικό φτάνει στον πυρήνα του συστήματος, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί. Το Sonic Screwdriver συγκρίνεται με το bug ονόματι Thunderstrike 2, που ανακαλύφθηκε στα Macs πριν από 2 χρόνια.

Τα άλλα δυο εργαλεία της CIA είναι τα Triton και Der Starke, και χρησιμοποιούνται για να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση σε δεδομένα υπολογιστών. Μπορούν να εκμεταλλευτούν υπολογιστές οπουδήποτε στον κόσμο και να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε αποθηκευμένα αρχεία και φακέλους. Όταν εγκατασταθεί στον υπολογιστή το malware είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί και λέγεται ότι παραμένει εκεί ακόμη και μετά από macOS reinstallation.

Στα έγγραφα το Wikileaks αποκαλύπτει και το εργαλείο NightSkies, το οποίο επηρέασε το iPhone 3G και το iOS 2.1. Το malware έδωσε στην κυβέρνηση πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες που περιείχε το smartphone καθώς και τη δυνατότητα εκτέλεσης απομακρυσμένων εντολών.

Τα εργαλεία αυτά είναι αρκετά παλιά, αλλά το ερώτημα είναι τα ανανέωσε η CIA για να λειτουργούν με τις σύγχρονες εκδόσεις των OS;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris

Τα έγγραφα αναφέρουν ότι σχεδόν πάντα αυτά τα malware ήταν προεγκατεστημένα στα iPhone. Που σημαίνει ότι η Apple μας κοροϊδεύει όλους μπροστά στα μάτια μας σχετικά με το πόσο ασφαλείς είμαστε με τα προϊόντα της.

Δημήτρης

Παραμύθια. Άν υπήρχε προεγκατεστημένο malware στο ios τότε στην υπόθεση του Syed Farook και το iphone 5c η CIA ή το FBI θα το ανοίγανε στην στιγμή. Μετά απο πάρα πολύ καιρό και πολλές αποτυχίες ζητήσαν την βοήθεια τρίτης εταιρείας η οποία εκμεταλλεύτηκε bug παλαιότερης έκδοσης που είχε το 5c και πιθανότατα ήταν jailbreak δίνοντας απεριόριστα δικαιώματα. To android είναι σίγουρα μαζί με τα windows τα μόνα λειτουργικά που μπαινοβγαίνουν η NSA CIA και FBI γιαυτό και δεν ασχοληθήκανε ποτέ. Όλη αυτή η φασαρία απλά γίνεται για να πληγεί η αξιοπιστία της apple και να την κάνουν και αυτή δική τους.

One

Βάλτε και τις τηλεοράσεις της Samsung…

Thanasis

Η απλά σου λένε ότι προσπαθούν να σπάσουν το iphone και κάνουν αιτήματα στην apple για ξεκλείδωμα ενώ το έχουν ανοίξει ήδη…. Android και Windows μπορεί να μπει και ο κάθε πικραμένος…

Thodoris

Υπάρχουν πολλά Apple fanboys σε αυτή την ιστοσελίδα, δεν εξηγείται αλλιώς. Εξηγείται ξεκάθαρα ότι μπορεί κάποιος να παραβιάσει όπως θέλει μέσω πίσω η μπροστινών πορτών τα προϊόντα της Appleκαι το θεωρούν ως προσπάθεια για πλήξη της αξιοπιστίας της εταιρείας… Τι άλλο θα ακούσω

ΝΙΚΟΣ

Πως ανοίγουν τρύπες σε ελβετικό τυρί. Κλαρινοσυσκευές και τίποτα αλλο

Kostas

To ότι μιλάμε για wikileaks ενώ στο android η υποκλοπή είναι δεδομένη,θα έπρεπε να κάνει τους φίλους κράχτες να σκέφτονται πριν γράψουν.
Γενικά τέτοια ζητήματα θα έπρεπε να σας προβληματίζουν ανεξαρτήτως της μάρκας κινητού που έχει ο καθένας. Αν ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα η βρώμα θα πάρει και σένα

james

Ολα ειναι το ιδιο τρωτα. Μη σας δημιουργουν ψευδαισθησεις ασφαλειας με καποιο προϊον καποιας συγκεκριμενης εταιριας.

Δειτε και τα αποτελεσματα του προσφατου Pwn2Own και θα καταλάβετε

http://www.404techsupport.com/2017/03/pwn2own-2017-results/

KostasB

Αν φτάσετε σε σημείο να ψάχνει η CIA και οποιαδήποτε CIA να ξεκλειδώσει το κινητό σας θα έπρεπε να σας νοιάζει για άλλα πράγματα. Αν φτάσουμε σε τέτοιο σημείο καλά θα μας κάνουν να το ξεκλειδώσουν. Ή μάλλον.. να το ξεκλειδώσουμε μόνοι μας γι’ αυτούς. Αλλά φυσικά.. τι πιο λογικό από το “κόντρα στο Νόμο”…
Δεν λέω ότι αυτοί είναι άγιοι και δεν εκμεταλλεύονται κάποια πράγματα, αλλά όχι και να είναι οι μόνοι φταίχτες.

Σκοπός είναι να προστατευόμαστε από επιτήδειους στο ιντερνέτ όταν σερφάρουμε και βάζουμε τους κωδικούς μας και τις κάρτες μας και όχι να έχουμε προβλήματα με την δικαιοσύνη και να αρνούμαστε να δώσουμε οποιοδήποτε στοιχείο μας ζητήσουν.

bill

εσεις που καθεστε και λετε οτι τα σαπιομηλα ειναι ασφαλες
πρεπει να στε οσο ζωα παει
τπτ δν ειναι ασφαλες απο καμια εταιρια
μονο ο κοσταςβ μιλησε σωστα και συμφωνω οπως καθε λογικος θα συμφωνουσε
με ατομα σαν και σας που τα ζωα ειναι 100 φορες τουλαχιστον πιο εξυπνα απο σας ακομα αναρωτιεστε γτ αυτη η χωρα δεν θα παει ποτε μπροστα?
εχετε θεοποιησει την καθε εταιρια και το παιζετε και γνωστες και τεχνικοι και χακερσ και τα παντα ολα ενω στην καλυτερη ειστε ενα τπτ
ξυπνατε μουσκαρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.