Clear: To app που καθαρίζει τα προφίλ σου από όσα δεν θες να θυμάσαι

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους η δεν έχουν προσληφθεί, επειδή κάτι που είχαν ανεβάσει στο προφίλ που έχουν σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter, Instagram κλπ, τους πρόδωσε.

Αν λοιπόν θέλετε να δείξετε ένα άψογο προφίλ, αλλά φοβάστε ότι αυτά που έχετε ανεβάσει στο παρελθόν μπορεί να σας προδώσουν, έρχεται η εφαρμογή Clear. Αντί να καθίσετε να ψάξετε τι μπορεί να προκαλέσει αρνητικό αντίκτυπο στο προφίλ σας και να το σβήσετε χειροκίνητα, το Clear συνδέεται με τους λογαριασμούς σας σε Facebook, Twitter και Instagram για να σκανάρει ότι έχετε κάνει τόσα χρόνια στα social media. Στη συνέχεια σας δείχνει τι βρήκε και αποφασίζετε τι θα διαγράψετε.

Αυτό γίνεται με τη χρήση αλγορίθμων και του υπερυπολογιστή της IBM, Watson, ο οποίος βοηθά στο φιλτράρισμα του υλικού. Φιλτράρει πόστ που έχουν λέξεις κλειδιά όπως βλασφημίες, θέματα που αφορούν στην ισότητα των δυο φύλων, τους ομοφυλόφιλους κλπ. Γενικά επικεντρώνεται σε αρνητικές λέξεις.

Το app δημιουργήθηκε από τον Ethan Czahor που πέρσι είχε αναλάβει την καμπάνια του Αμερικανού πολιτικού Jeb Bush, αλλά παραιτήθηκε όταν βγήκαν στην δημοσιότητα διάφορα tweets που είχε κάνει και περιελάμβαναν αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν απλά αστεία.

Μιας και γνωρίζει ακριβώς πως είναι να εκτίθεσαι για κάτι που έχεις πει πριν από καιρό και δεν θυμάσαι πια, ή δεν το πιστεύεις καν, ο Czahor δημιούργησε το Clear.

clear ios app, Clear: To app που καθαρίζει τα προφίλ σου από όσα δεν θες να θυμάσαι

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis

θα προτιμήσω το δικό μου αλγόριθμο της εφαρμογής που έχω φτιάξει εγώ και μάλιστα η εφαρμογή αυτή είναι πολύ απλή στη χρήση της: ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΤΙΠΟΤΑ και μάλιστα με βρισιές ή ειρωνία για κανένα!!

Και αν κάποιος καίγεται να το κάνει αυτό, ας ανοίξει ένα “ανώνυμο” λογαριασμό και ας το κάνει!!! 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.