Εφαρμογή αντισύλληψης κινδυνεύει με αγωγή λόγω ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών

Εφαρμογή αντισύλληψης εγκυμοσύνη, Εφαρμογή αντισύλληψης κινδυνεύει με αγωγή λόγω ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών

Αντιμέτωπη με δικαστικές αγωγές βρίσκεται η εφαρμογή Natural Cycles, λόγω 37 ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών που αναφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Σουηδίας.

Η Natural Cycles αποτελεί μια εφαρμογή αντισύλληψης, η οποία έχει πιστοποιηθεί κι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σαν μια μορφή αντισύλληψης.

Σύμφωνα με σουηδικά μέσα, το νοσοκομείο Södersjukhuset στη Στοκχόλμη ανέφερε την εφαρμογή στο Σουηδικό Ρυθμιστή «Πρακτορείο Φαρμακευτικών Προϊόντων» καθώς 37 γυναίκες επισκέφτηκαν το νοσοκομείο για να πραγματοποιήσουν άμβλωση καθώς έμειναν έγκυοι ενώ χρησιμοποιούσαν την εν λόγω εφαρμογή.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που μετρά παράγοντες όπως η θερμοκρασία για να αποφασίσει την περίοδο κατά την οποία μια γυναίκα είναι γόνιμη. Η εφαρμογή κατέστη ιδιαίτερα δημοφιλής πέρυσι και μετρά 700.000 χρήστες παγκοσμίως.

Πρόκειται για μια δημοφιλή εναλλακτική ορμονικών μεθόδων αντισύλληψης -όπως το χάπι- καθώς δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η Natural Cycles ανέφερε στο The Verge ότι καμία μέθοδος αντισύλληψης δεν είναι 100% αποτελεσματική και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες πάντα συμβαίνουν. Η εφαρμογή ισχυρίζεται ότι έχει ποσοστό 93% αποτελεσματικότητας με τυπική χρήση, κάτι που δεν κρύβει.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι 37 εγκυμοσύνες δεν αποτελούν έκπληξη δεδομένης της δημοτικότητας της εφαρμογής. Καθώς ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται, το ίδιο θα συμβαίνει και με τις απροσδόκητες εγκυμοσύνες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tzonaros

Ποσο χαζες ειναι ρε φιλε. Χαχαχα. Καλα και τι μήνυση θα κανουν αυτες, αφου στο λεει!93%! Κριμα τα παιδια που σκότωσαν.

Agelos

Σωστός τρόπος , τελειώνεις έξω …μπαλκόνι , ταράτσα …κάπου με θέα ρε αδερφέ !

I am

Ενδιαφέρον εφαρμογή… Τους είχα για πιο έξυπνους τους σουηδους αν και όλοι θα έμπαιναν στον πειρασμό πιστεύω. Φυσικά και κρίμα για τα γονιμοποιημενα ωαρια

keysmith

δεν μπορούν να τους κάνουν τίποτα. Στο licence agreement στο τέλος το έλεγε καθαρά.

.. “επιστροφές δεν γίνονται δεκτές” 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones app Google Play Store

Πώς να ανακτήσεις διαγραμμένες εφαρμογές και παιχνίδια στο Android

Αν έχετε διαγράψει ποτέ κατά λάθος μια εφαρμογή ή παιχνίδι, αν το έκανε κάποιο malware ή αν κάνατε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, μην απελπίζεστε.

Software app Viber

Viber: Αλλαγή αριθμού και μεταφορά δεδομένων σε άλλη συσκευή

Το Viber πλέον δίνει τη δυνατότητα αλλαγής του αριθμού σας καθώς και της μεταφοράς των δεδομένων σας αν αλλάξετε συσκευή.

Gear app App Store Gadgets

RapidSOS App: Εφαρμογή έκτακτης ανάγκης σας “σώζει” σε περίπτωση κινδύνου

Η RapidSOS Haven αποτελεί μια εφαρμογή ασφαλείας, η οποία δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να καλέσει άμεσα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να στείλει άμεσα δεδομένα σε αυτές, ούτως ώστε να μην χάνεται χρόνος.

Software app applications apps

HIVE Settings, Δωρεάν εφαρμογή για συνολική πρόσβαση στα settings της Android συσκευής σας

Μέλος από την δημοφιλή κοινότητα των XDA-developers έγραψε και διέθεσε δωρεάν αυτή την πρακτική εφαρμογή για Android η οποία, όπως και πολλές άλλες, επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση στα βασικά settings της συσκευής του. Αν θέλετε λοιπόν να καταργήσετε τα διάφορα widgets που “φωλιάζουν” από δω κι από εκεί στην οθόνη του κινητού σας […]