Cyanogen: Τέλος στα σχέδια για τη δημιουργία δικού της mobile OS

H Cyanogen είναι η εταιρεία πίσω από τη δημοφιλή CyanogenMod ROM, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παραμετροποιήσουν σχεδόν κάθε πτυχή του Android smartphone ή tablet. Υπάρχει πληθώρα ROMs για Android, όμως η CyanogenMod είναι αναμφισβήτητα από τα μεγαλύτερα ονόματα.

Το 2013 έγινε Cyanogen Inc. και την ίδια χρονιά ανακοίνωσέ τα μεγάλα σχέδιά της για τη δημιουργία του δικού της mobile OS που θα ήταν εντελώς ανεξάρτητο από το Android. Το σχέδιο ήταν σίγουρα φιλόδοξο και ο CTO Steve Kondik είχε δηλώσει τότε: “Δεν θεωρούμε ότι οι υπάρχουσες συσκευές που μπορείς να αγοράσεις σήμερα, είναι σχεδιασμένες για τον τελικό χρήστη. Ουσιαστικά είναι ταμειακές μηχανές για τις εταιρείες που τις κατασκευάζουν”.

Φτάνουμε όμως στο σήμερα όπου φαίνεται ότι η πορεία της Cyanogen είναι διαφορετική από αυτή που είχε σχεδιάσει πριν από 3 χρόνια. Αρχικά, βρίσκεται στην αναζήτηση νέου CEO, καθώς ο CEO και συν-ιδρυτής Kirt McMaster, θα γίνει Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ γίνονται κι άλλες ανακατατάξεις.

Cyanogen mods

Η πιο σημαντική αλλαγή όμως είναι το γεγονός ότι η Cyanogen εγκαταλείπει τα σχέδια για την δημιουργία δικού της ξεχωριστού λειτουργικού συστήματος. Αντί να προσπαθήσει να συναγωνιστεί την κυριαρχία των Android και iOS, η Cyanogen θα επικεντρωθεί στη δημιουργία virtual mods, τα οποία οι κατασκευαστές και άλλοι δημιουργοί, θα μπορούν να εφαρμόσουν στο stock Android (ή άλλες εκδόσεις της mobile πλατφόρμας) των συσκευών τους.

Αντί να πρέπει να κάνουν tweak ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα, τα νέα Cyanogen mods θα επιτρέψουν στους developers να τοποθετήσουν εύκολα διάφορα στοιχεία από το Cyanogen OS και να δώσουν στις συσκευές τους νέα χαρακτηριστικά, ασφάλεια, παραμετροποίηση στις ρυθμίσεις κλπ.

Η συγκεκριμένη απόφαση σαφώς δεν είναι το ίδιο φιλόδοξη με τα αρχικά σχέδια για τη δημιουργία δικού της OS που θα ανταγωνιστεί το Android, όμως η Cyanogen έχει ζοριστεί με τα έσοδα και αυτή είναι μια πιο ασφαλής κίνηση για να αυξήσει τα κέρδη της.

cyanogen os ended, Cyanogen: Τέλος στα σχέδια για τη δημιουργία δικού της mobile OS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Μάλιστα… Ελπίζω να συνεχίσει γιατί αλλιώς….
Αρχίζει να γίνεται μονόδρομος η επιλογή των Google Phones !!!

tech21man

Εμ εφαγε την παντοφλα οταν ρημαξε την συμφωνια με την oneplus και τα κοιμιασε με την ureka.

Ποιος την εμπιστευεται?

Γιωργος

Αυτο ακριβως που γραφει ο φιλος.με την 1+ ειχαμε ατακες τύπου θα φυτεψω μια σφαιρα στο κεφαλι της google η apple samsung θα τελειωσουν κ αλλα ομορφα,μετα σπαει την συμφωνια με την 1+ κ τελος οι δηλώσεις παει κ το project.δεν κρεμας έτσι εναν συμμαχο σου.δεν καταλαβε οτι εν μέρη η επιτυχία που ειχε ξαφνικα περα απο τις custom rom που λίγοι γνωριζουν ηταν επακολουθο της τρομερης πορείας του πρωτου μοντελου της 1+.

NikosAr

Καλό ξεκίνημα … άδοξο τέλος για την συγκεκριμένη εταιρεία που ” δεν την ενοιαζε το χρήμα …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Cyanogen cyanogen mod

Cyanogen: Βάζει τέλος σε όλες τις λειτουργίες του

Σε ένα δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η Cyanogen, αποκάλυψε ότι από τις 31 Δεκεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες της θα διακοπούν, συμπεριλαμβανομένου της υποστήριξης για τα nightly builds. O open-source κώδικας θα παραμείνει διαθέσιμος για όποιον θέλει να εργαστεί πάνω σε αυτόν.

Business Cyanogen cyanogenmod

Cyanogen: Απολύσεις και στροφή στη δημιουργία apps

H CyanogenMod ήταν και είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες Android ROMs. Ειδικά την εποχή που οι κατασκευαστές συνήθιζαν να φορτώνουν τα κινητά τους, η CyanogenMod έφερνε ένα πιο γρήγορο και πιο καθαρό user interface στο Android smartphone.

Smartphones Cyanogen OS

Wileyfox Spark: Τα νέα οικονομικά smartphones με Cyanogen OS

Όταν μιλάμε για Android ROMs, η Cyanogen είναι σίγουρα μεταξύ των πιο δημοφιλών. Έχοντας μια ζωντανή κοινότητα και φέρνοντας πολλά features στο mobile OS της Google, η πλατφόρμα έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον.

News Cyanogen

Cyanogen 13: Δίνει μια γεύση απο Marshmallow σε 7 smartphones και tablets

Πολλοί είναι οι χρήστες που ανυπομονούν να πάρουν μια γεύση απο το νέο Android Marshmallow και η Cyanogen τους δίνει αυτήν την ευκαρία, τουλάχιστον σε κάποιους απο αυτούς, μιας και τα τελευταία build του Cyanogen 13 nightlies βασίζονται στο Android 6.0.