Cyanogen: Βάζει τέλος σε όλες τις λειτουργίες του

Σε ένα δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η Cyanogen, αποκάλυψε ότι από τις 31 Δεκεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες της θα διακοπούν, συμπεριλαμβανομένου της υποστήριξης για τα nightly builds. O open-source κώδικας θα παραμείνει διαθέσιμος για όποιον θέλει να εργαστεί πάνω σε αυτόν.

Όσον αφορά το μέλλον της εταιρείας, φαίνεται να βρίσκεται στην δημιουργία add-ons για το Android, αντί του φιλόδοξου σχεδίου που είχε για αντικατάσταση του λειτουργικού συστήματος της Google.

Ο συνιδρυτής της Cyanogen, Steve Kondik, είχε μιλήσει για την αλλαγή του brand Cyanogen στο μέλλον, κίνηση η οποία θα στηριζόταν στο crowdfunding. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, εμφανίστηκε στο GitHub ένα software repository με την ονομασία Lineage Android Distribution, το οποίο σιγά σιγά γέμιζε με κώδικα. Παρόλο που δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, πηγές κοντά στην Cyanogen αναφέρουν ότι αυτό το software repository είναι μέρος της αναδιοργάνωσης της εταιρείας.

Η Cyanogen ξεκίνησε με την πρώτη κυκλοφορία της έκδοσης 3.1, τον Ιούλιο του 2009. Αυτή την στιγμή πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι τρέχουν CyanogenMod στις συσκευές τους. Η τελευταία έκδοση του CM είναι η 14.1, η οποία βασίζεται στο Android 7.1.

Cyanogen CyanogenMod CM terminates services stops nightly builds shut down, Cyanogen: Βάζει τέλος σε όλες τις λειτουργίες του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Καλησπέρα και χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους!
(Παρασκευή θα είναι 30/12)

lsantas

Βασικα γινεται μεταβαση σε νεο λειτουργικο το LineageOs. (μαλλον οι δημιουργοι του επαιζαν πολυ L2)

Manos

Συμπληρώνω το κείμενο λέγοντας πως το Linageos έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια την Cyanogen μέσω ποστ στην επίσημη σελίδα Cyanogenmod, επίσης αυτό δεν είναι κακό καθώς το λογισμικό θα επιστρέψει και πάλι στις ρίζες του..καλό θα ήταν να διαβάσετε τι έχει συμβεί και όχι απλά να μεταφράσετε ένα ξένο κείμενο.

aptalikos

Αυτή η εταιρία δεν ήταν που έλεγαν ότι θα καπέλωναν την google και το λειτουργικό της και ότι η Σάμυ πρίν 2 χρόνια θα έκλεινε σε 2 χρόνια δηλαδή τώρα;;;

Jorge

@aptalikos τελικά ούτε το Android το ξεχώρισε απο την Google, ούτε η Sammy έκλεισε σε αντίθεση με την CM.

lsantas

Ρε παιδια συγνωμη ποια εταιρια/κοινοτητα με donations και open soource καταστασεις πήγε μπροστα??

mechpanos

@Isantas
Υπάρχουν πολλά open source επιχειρηματικά μοντέλα, που θεωρούνται επιτυχημένα.
Παραδείγματα, άπειρα: δες για παράδειγμα, σε τι βασίζεται όλο το web και θα καταλάβεις.
Επίσης η cyanogenmod ROM είναι μια χαρά, δεν έπαψε στιγμή να αναπτύσσεται και να συμμετέχει η κοινότητα.
Τώρα το marketing τι είπε, έχουμε την βάση δεν κάνουμε μια start up και να χτυπήσουμε συμφωνίες με εταιρείες για να βάζουν προεγκατεστημένη την rom στις συσκευές τους, με τους δικούς μας όρους και όχι το bloatware της google (αλλά άλλο!).
Αυτό από ότι φαίνεται δεν πέτυχε, δεν πειράζει πάμε παρακάτω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones cyanogen mod Ubuntu Touch

Οι XDA-Developers λανσάρουν το δικό τους smartphone με LineageOS και Ubuntu Touch

Αν και βρίσκεται εδώ και χρόνια στο προσκήνιο, οι XDA-Developers λανσάρουν το δικό τους smartphone, το οποίο τρέχει LineageOS και Ubuntu Touch.

Software Cyanogen Cyanogen OS

Cyanogen: Τέλος στα σχέδια για τη δημιουργία δικού της mobile OS

H Cyanogen είναι η εταιρεία πίσω από τη δημοφιλή CyanogenMod ROM, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παραμετροποιήσουν σχεδόν κάθε πτυχή του Android smartphone ή tablet. Υπάρχει πληθώρα ROMs για Android, όμως η CyanogenMod είναι αναμφισβήτητα από τα μεγαλύτερα ονόματα.

Business Cyanogen cyanogenmod

Cyanogen: Απολύσεις και στροφή στη δημιουργία apps

H CyanogenMod ήταν και είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες Android ROMs. Ειδικά την εποχή που οι κατασκευαστές συνήθιζαν να φορτώνουν τα κινητά τους, η CyanogenMod έφερνε ένα πιο γρήγορο και πιο καθαρό user interface στο Android smartphone.

News Cyanogen

Cyanogen 13: Δίνει μια γεύση απο Marshmallow σε 7 smartphones και tablets

Πολλοί είναι οι χρήστες που ανυπομονούν να πάρουν μια γεύση απο το νέο Android Marshmallow και η Cyanogen τους δίνει αυτήν την ευκαρία, τουλάχιστον σε κάποιους απο αυτούς, μιας και τα τελευταία build του Cyanogen 13 nightlies βασίζονται στο Android 6.0.