Στην Cyanogen εργάζονταν για να προσθέσουν την κρυπτογράφηση SMS της WhisperSystems στην custom CyanogenMod ROM από τον περασμένο Ιούνιο και από ότι φαίνεται ολοκληρώθηκε η ενσωματωση της συγκεκριμένης δυνατότητας. Οι Cyanogen και WhisperSystems ανακοίνωσαν ότι από σήμερα, η δυνατότητα κρυπτογράφησης SMS ενσωματώνθηκε και είναι ενεργοποιημένη εξ’ ορισμού. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι […]
Στην Cyanogen εργάζονταν για να προσθέσουν την κρυπτογράφηση SMS της WhisperSystems στην custom CyanogenMod ROM από τον περασμένο Ιούνιο και από ότι φαίνεται ολοκληρώθηκε η ενσωματωση της συγκεκριμένης δυνατότητας. Οι Cyanogen και WhisperSystems ανακοίνωσαν ότι από σήμερα, η δυνατότητα κρυπτογράφησης SMS ενσωματώνθηκε και είναι ενεργοποιημένη εξ’ ορισμού.
Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι εσείς για να ενεργοποίησετε την δυνατότητα κρυπτογράφησης SMS. Η λειτουργία αναπτύχθηκε για να λειτουργεί απρόσκοπτα επίσης με τον TextSecure, ένα cross-platform client ανοιχτού κώδικα που κρυπτογραφεί τα μηνύματα SMS στην συσκευή σας.
Η κρυπτογράφηση SMS είναι ενσωματωμένη ως “middleware” οπότε να ξέρετε, ότι όσοι έχετε CyanogenMod ROM θα λειτουργεί με όποια εφαρμογή SMS και αν χρησιμοποιείτε. Για την ώρα το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι ενσωματωμένο στην CyanogenMod 10.2 Nightlies και μόλις όλα αποδειχτούν ότι λειτουργούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα θα ενσωματωθεί και στην νέα CyanogenMod 11.
Η Google επιταχύνει τη μετάβαση σε νέα κρυπτογράφηση για το Android και τις υπηρεσίες της, με στόχο καλύτερη προστασία απέναντι στους μελλοντικούς quantum υπολογιστές.
Μια νέα λειτουργία που δοκιμάζεται στο Android 17 Beta 3 υπόσχεται πιο γρήγορη φόρτιση, περιορίζοντας διεργασίες στο παρασκήνιο όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος.
Η Android 17 Beta 3 φέρνει πίσω το “Hey Google” για το Gemini, ενεργοποιεί τα App Bubbles και διορθώνει προβλήματα σε ειδοποιήσεις, κάμερα και σύστημα στα Pixel.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου