Ο ανθρώπινος εγκέφαλος θυμάται πως να κάνει πράγματα, τα οποία έχει μάθει στο παρελθόν. Επιπλέον, όταν πρόκειται να περάσουμε τη γνώση για κάποια διαδικασία σε κάποιον άλλο, έχουμε την ικανότητα να τη σπάμε σε κομμάτια για να τη μεταδώσουμε. Δυστυχώς, όταν μιλάμε για την τεχνητή νοημοσύνη, δεν είναι πάντα τόσο διαισθητική.
Ωστόσο, αυτό το αλλάζει από την DeepMind της Alphabet (μητρική της Google), που πλέον έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να διατηρεί τις πληροφορίες που έχει αποκτήσει στο παρελθόν και να τις χρησιμοποιήσει ξανά.
Η νέα ικανότητα αποκτήθηκε χάρη στη συνεργασία της ομάδας της DeepMind και ερευνητών από το Imperial College London. Ο ερευνητής της DeepMind, James Kirkpatrick, δήλωσε πως μέχρι τώρα είχαμε ένα σύστημα που μάθαινε να παίζει οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά μπορούσε μόνο ένα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σύστημα που μπορεί να μάθει να παίζει πολλά παιχνίδια το ένα μετά το άλλο.
Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, το μειονέκτημα ήταν η αδυναμία των νευρωνικών δικτύων και της τεχνητής νοημοσύνης να μεταφέρουν γνώση, κάτι που προφανώς επιχειρούν να λύσουν με την νέα τους εξέλιξη.
Όσον αφορά στη “συνεχή εκπαίδευση”, είναι κάτι που το βλέπουμε στις σημερινές ψηφιακές βοηθούς, όπου οι χρήστες κάνουν follow-up ερωτήσεις χωρίς να χρειάζεται να επαναλαμβάνονται ή να δίνουν διευκρινίσεις. Προφανώς ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή και σε λίγα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να μας εντυπωσιάσει με τις ικανότητές της.
σε λιγα χρονια θα μαθενει πως ειναι καλητερα να σφαζεις εναν ανθρωπο
Εγώ λέω να ξεκινήσει από τους ανορθόγραφους…
Μη φοβάστε ωρε αδέρφια, εμάς δε μας αγγίζουν αυτά. Τραβάει μία γενική απεργία η γενοπ και ψοφάνε όλες οι τεχνητές νοημοσύνες στο λεπτό.