DeepMind: Η τεχνητή νοημοσύνη έμαθε να “θυμάται”

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος θυμάται πως να κάνει πράγματα, τα οποία έχει μάθει στο παρελθόν. Επιπλέον, όταν πρόκειται να περάσουμε τη γνώση για κάποια διαδικασία σε κάποιον άλλο, έχουμε την ικανότητα να τη σπάμε σε κομμάτια για να τη μεταδώσουμε. Δυστυχώς, όταν μιλάμε για την τεχνητή νοημοσύνη, δεν είναι πάντα τόσο διαισθητική.

Ωστόσο, αυτό το αλλάζει από την DeepMind της Alphabet (μητρική της Google), που πλέον έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να διατηρεί τις πληροφορίες που έχει αποκτήσει στο παρελθόν και να τις χρησιμοποιήσει ξανά.

Η νέα ικανότητα αποκτήθηκε χάρη στη συνεργασία της ομάδας της DeepMind και ερευνητών από το Imperial College London. Ο ερευνητής της DeepMind, James Kirkpatrick, δήλωσε πως μέχρι τώρα είχαμε ένα σύστημα που μάθαινε να παίζει οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά μπορούσε μόνο ένα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σύστημα που μπορεί να μάθει να παίζει πολλά παιχνίδια το ένα μετά το άλλο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, το μειονέκτημα ήταν η αδυναμία των νευρωνικών δικτύων και της τεχνητής νοημοσύνης να μεταφέρουν γνώση, κάτι που προφανώς επιχειρούν να λύσουν με την νέα τους εξέλιξη.

Όσον αφορά στη “συνεχή εκπαίδευση”, είναι κάτι που το βλέπουμε στις σημερινές ψηφιακές βοηθούς, όπου οι χρήστες κάνουν follow-up ερωτήσεις χωρίς να χρειάζεται να επαναλαμβάνονται ή να δίνουν διευκρινίσεις. Προφανώς ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή και σε λίγα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να μας εντυπωσιάσει με τις ικανότητές της.

deepmind memory, DeepMind: Η τεχνητή νοημοσύνη έμαθε να “θυμάται”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis

σε λιγα χρονια θα μαθενει πως ειναι καλητερα να σφαζεις εναν ανθρωπο

George

Εγώ λέω να ξεκινήσει από τους ανορθόγραφους…

james

Μη φοβάστε ωρε αδέρφια, εμάς δε μας αγγίζουν αυτά. Τραβάει μία γενική απεργία η γενοπ και ψοφάνε όλες οι τεχνητές νοημοσύνες στο λεπτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Google Google DeepMind

DeepMind GraphCast: Το νέο σύστημα ΑΙ που ξεπερνά τους μετεωρολόγους στην πρόγνωση του καιρού

Ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης από την DeepMind της Google είναι το πιο ακριβές παγκόσμιο σύστημα πρόγνωσης καιρού 10 ημερών στον κόσμο.

Business ChatGPT Google Google DeepMind

Η Google λέει ότι το μυστικό της όπλο AI θα ξεπεράσει το ChatGPT

Το εργαστήριο DeepMind της Google αναπτύσσει ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Gemini και λέει πως θα ξεπεράσει το ChatGPT.

Games Google Google DeepMind

Google DeepMind: Θέλει να κερδίσει τον καλύτερο παίκτη Starcraft

Η DeepMind, είναι μια γνωστή Βρετανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που εξαγοράστηκε από την Google. Τον περασμένο Μάρτιο η DeepMind εντυπωσίασε τον κόσμο, όταν το τεχνητής νοημοσύνης πρόγραμμα AlphaGo AI κέρδισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Lee Se-dol στο παιχνίδι Go.

Computers AI Google DeepMind Star

Deepmind DNC: Ο υπολογιστής που μαθαίνει από την μνήμη του

Η DeepMind, που είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη, δημιούργησε έναν υπολογιστή ο οποίος μπορεί να καταφεύγει στην δική του μνήμη, να αναλύσει τα γεγονότα και να χρησιμοποιήσει την γνώση του για να απαντήσει ερωτήσεις.