Οι developers κάνουν αυτό που δεν κάνει η Apple, κυκλοφορώντας dark modes για το iPhone X

Apple developers dark mode iPhone X, Οι developers κάνουν αυτό που δεν κάνει η Apple, κυκλοφορώντας dark modes για το iPhone X

Το iPhone X είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα smartphones του 2017, με τιμή όμως που καθιστά την αγορά του απαγορευτική για πολλούς καταναλωτές. Όμως, το επετειακό κινητό δεν παύει να ενσωματώνει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, με ένα εξ’ αυτών να είναι η υπέροχη και ποιοτική OLED οθόνη του.

Οι περισσότεροι θα γνωρίζουν πως ένα εκ των μεγάλων ατού μιας OLED οθόνης, είναι η απαράμιλλη απόδοση των μαύρων. Το iPhone X ενσωματώνει ένα panel που είναι σε θέση να προσφέρει μια νέα εμπειρία υψηλής ευκρίνειας στους χρήστες Apple φορητών συσκευών (όλα τα παλαιότερα iPhones / iPads έχουν LCD οθόνες). Όμως, φαίνεται πως το Cupertino δεν κάνει τις κατάλληλες τροποποιήσεις και προσθήκες ώστε να παρέχει την ευκαιρία στους κατόχους του φουτουριστικού κινητού να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της οθόνης τους. Μάλιστα, την δουλειά της κάνουν τρίτοι developers που προσθέτουν στις εφαρμογές τους dark modes, ώστε οι χρήστες να επωφεληθούν από τα υπέροχα μαύρα που απεικονίζει το X.

Apple developers dark mode iPhone X, Οι developers κάνουν αυτό που δεν κάνει η Apple, κυκλοφορώντας dark modes για το iPhone X

Για παράδειγμα, η εφαρμογή της Wikipedia για το iOS έλαβε μια αναβάθμιση, η οποία προσθέτει την δυνατότητα πλοήγησης και ανάγνωσης των αναρίθμητων λημμάτων της μέσω dark mode (και φαίνεται στην παραπάνω εικόνα). Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, εκτός από την οπτική ομορφιά, είναι πιο ξεκούραστο για τα μάτια σε περιπτώσεις πολύωρης ανάγνωσης, αλλά επίσης συμβάλλει στην εξοικονόμηση μπαταρίας (αν κάτι “στεγνώνει” την μπαταρία των smartphones με OLED οθόνη γρήγορα, είναι η απόδοση των λευκών). Αντι λοιπόν η Apple να διαθέσει ένα dark mode για το iPhone X μέσω ενημέρωσης του iOS, το κάνει πρώτη η Wikipedia που, θεωρητικά, δεν έχει να κερδίσει κάτι.

Το Cupertino θα μπορούσε εύκολα να ενσωματώσει την προαναφερθείσα δυνατότητα στο mobile λογισμικό του. Ίσως να είναι κάτι που θα κάνει στο μέλλον. Όπως και να έχει, η OLED οθόνη του επετειακού iPhone είναι πραγματικά εξαιρετική, άσχετα αν μερικοί δεν αρέσκονται στην περίφημη εγκοπή (“notch”) του πάνω μέρους της οθόνης. Ελπίζουμε σύντομα η Apple να εισακούσει το θέλημα αμέτρητων χρηστών και να διαθέσει ένα iOS dark mode για το iPhone X.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris966

Ελπίζουμε η APPLE να εισακούσει το θέλημα αμέτρητων χρηστών και αν όχι τώρα, τουλάχιστον στα μοντέλα του 2018, να αλλάξει χωροταξικά τις απαραίτητες πληροφορίες που τώρα είναι κρυμμένες κυριολεκτικά (ένας Θεός ξέρει πού) για το μέσο χρήστη!
Κατά τα άλλα μιλάμε για όντως μια εξαιρετική τηλεφωνική (και όχι μόνο) συσκευή που κάθε αναβάθμιση που θα δέχεται θα βελτιώνεται διαρκώς.
Καλημέρα και καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Paul

Το ενεργοποίησα στο δικό μου και είναι μια χαρά ….αλλά στις εφαρμογές σου βγαινουν τα μάτια

Theo

Φαίνεται καλύτερα το dark mode κατεμε αφού κρύβει την εσοχή της οθόνης, ότι πιο άσχημο στο x.

Makis

Βάλτε smart invert. Που είναι το θέμα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.