Διαχειριστείτε Windows 10 συσκευές μέσα από το G Suite

, Διαχειριστείτε Windows 10 συσκευές μέσα από το G Suite

Διαθέσιμη είναι πλέον μία πολυαναμενόμενη δυνατότητα από τους χρήστες της πλατφόρμας G Suite, που θα μπορούν να χειρίζονται Windows 10 συσκευές. Πρόκειται για μια είδηση που ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο τους εταιρικούς χρήστες, αλλά έγινε δεκτή με χαρά από τους ειδικούς Πληροφορικής ανά τον κόσμο.

Αναλυτικότερα, όσοι χρησιμοποιούν την G Suite Enterprise, θα μπορούν να μπαίνουν σε ένα σύστημα με Windows 10 με username και password που χρησιμοποιούν και για τον Google account τους, να ρυθμίζουν από εκεί τις βασικές ρυθμίσεις για τις αναβαθμίσεις των Windows 10, να χειρίζονται απομακρυσμένα τις λειτουργίες του BitLocker, με απομακρυσμένο τρόπο να χειρίζονται και τις ρυθμίσεις των Windows 10, να βγάζουν χρήστες από έναν υπολογιστή και να διαγράφουν δεδομένα από μία συσκευή με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft από απόσταση.

Είναι προφανές ότι IT Managers θα βρούν ιδιαίτερη χρησιμότητα σε αυτές τις δυνατότητες. Για να γίνει εφικτή αυτή η δυνατότητα θα πρέπει να πάει κανείς πρώτα και να κατεβάσει το Google Credential Provider app από το tools.google.com για να μπορεί να υπάρχει η κατάλληλη αναγνώριση της G Suite ως έμπιστης λύσης στα Windows 10.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Software Android Windows 10

Google Play Games beta: Τα Android games έρχονται στο PC

H υπηρεσία Google Play Games για τα Windows βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο.

Gear Windows 10

Περιφερειακά Razer και SteelSeries μπορούν αποκτήσουν δικαιώματα διαχειριστή στα Windows 10

Ο ερευνητής ασφάλειας που ανακάλυψε και την ευπάθεια με τα Razer) αναζητήσε και βρήκε το ίδιο πρόβλημα και με περιφερειακά της SteelSeries στα Windows 10.

Software Microsoft Windows 10

Microsoft: Ακόμα ένα κενό ασφαλείας με την ουρά εκτύπωσης

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ακόμα ένα σοβαρό κενό ασφαλείας με την ουρά εκτύπωσης που επιτρέπει κακόβουλες επιθέσεις σε ένα PC.