Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

, Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία.

Κατά την μετάβαση στις νέες κατοχυρωμένες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης, όσοι τηλεθεατές λαμβάνετε ήδη επίγειο ψηφιακό σήμα μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον δέκτη σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Πώς γίνεται ο επανασυντονισμός των καναλιών;

Σημειώστε ότι κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών. Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.

Για την πραγματοποίηση του συντονισμού χρειάζεται να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:
  1. Να μεταβείτε στο μενού του δέκτη σας
  2. Να επιλέξετε «Εγκατάσταση» αν διαθέτετε αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτετε τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή
  3. Να πραγματοποιήσετε αυτόματο συντονισμό, όπου ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματ, είτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκγριμένης συχνότητας.
  4. Στο τέλος της αναζήτησης πατάτε ΟΚ/ ΝΑΙ.
  5. Επιλέγετε Έξοδο (Exit) ώστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.
Αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητο συντονισμό τότε ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, επιλέγοντας όμως και αποθηκεύοντας μεμονωμένα μία-μία τις συχνότητες.

, Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

  • Σε περίπτωση που χρειαστεί, προτείνουμε να πραγματοποιήσετε και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δέκτη.
  • Από την καρτέλα Εργαλεία επιλέξτε Εργοστασιακές Ρυθμίσεις και πατήστε ΟΚ.
  • Επιβεβαιώστε την επιλογή σας πατώντας Ναι.
  • Εάν σας ζητηθεί κωδικός, πατήστε 0-0-0-0 ή 1-2-3-4.
  • Στην αρχική καρτέλα εγκατάστασης επιλέξτε τη γλώσσα που επιθυμείτε και πατήστε ΟΚ.
  • Όταν η αναζήτηση ολοκληρωθεί πατήστε ΟΚ για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.

Ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί εμφανιστούν στους δέκτες και προτεινόμενοι τρόποι επίλυσης

Κατά τη διαδικασία του επανασυντονισμού ενδέχεται να συναντήσετε ορισμένα προβλήματα, τα οποία οφείλονται στον τρόπο που ο κάθε δέκτης αναζητά και αποθηκεύει τα ψηφιακά τηλεοπτικά προγράμματα. Ακολουθούν κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις προβλημάτων επανασυντονισμού που ίσως αντιμετωπίσετε, μαζί με συμβουλές για την επίλυσή τους.

Μαύρη οθόνη μετά τον επανασυντονισμό

Το όνομα του προγράμματος εμφανίζεται κανονικά, ωστόσο ο δέκτης δείχνει μαύρη εικόνα και δεν αναπαράγει ήχο. Αυτό οφείλεται στο ότι ο δέκτης κρατάει στη μνήμη του τα ήδη αποθηκευμένα προγράμματα στις παλιές συχνότητες [που είναι πλέον ανενεργές], με αποτέλεσμα όταν τα εντοπίζει σε καινούρια συχνότητα να τα παραβλέπει και να μην τα αποθηκεύει.

Λύση:

Διαγράψτε όλα τα αποθηκευμένα προγράμματα και προβείτε σε νέα αναζήτηση προγραμμάτων. Εναλλακτικά μπορείτε να επαναφέρετε το δέκτη στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις [συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης για τη διαδικασία] και στη συνέχεια να προχωρήσετε με νέα αναζήτηση.

Πώς αλλάζω σειρά στους αγαπημένους μου τηλεοπτικούς σταθμούς στο τηλεκοντρόλ μου;

Μετά από τη διαδικασία της αυτόματης αναζήτησης, ο δέκτης σας πιθανότατα να έχει αλλάξει σειρά στους τηλεοπτικούς σταθμούς που παρακολουθείτε. Αν επιθυμείτε να αλλάξετε τη σειρά τους, θα πρέπει (1) να πατήσετε στο menu ή τις ρυθμίσεις στο τηλεκοντρόλ και στη συνέχεια (2) να βρείτε τη ρύθμιση επεξεργασία καναλιών. Καθώς η συγκεκριμένη διαδικασία διαφέρει από δέκτη σε δέκτη προτείνουμε να συμβουλευθείτε τις οδηγίες χρήσης της συσκευής σας.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γεράσιμος Μηνάς

Όταν κάποιος τηλεθεατής στέλνει ένα μήνυμα στην Digea, αναφέροντας πόσο κουραστικό είναι να κόβεται το τηλεοπτκό σήμα ταυτόχρονα στην Αθήνα για πολλά δευτερόλεπτα και έως και 10 !! φορές μέσα σε μια ώρα, το λιγότερο που κάνει να κάνει αυτή η εταιρεία, αν οχι να απαντήσει προσωπικά, τουλάχιστον να βγει δημοσίως -κάτι σαν διαφήμιση- και να εξηγήσει γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τελικά υπάρχει σεβασμός απέναντι στους τηλεθεατές ? ή όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο ? Την νύχτα δεν μπορείτε να κάνετε τις δοκιμές σας ? Πως θα δούμε με την ησυχία μας, ειδήσεις ή μια ταινία ή μια σειρά που μας αρέσει ? Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.

Home Cinema Digea featured

Digea: Από το 2021 θα πρέπει να αλλάξουμε πάλι δέκτες και τηλεοράσεις, έρχεται το DVB-T2

Το φάσμα των 700ΜΗz, των συχνοτήτων στις οποίες εκπέμπει ψηφιακά η ελεύθερη τηλεόραση μέσω Digea και ΕΡΤ αναμένεται να δοθεί στις τηλεπικοινωνίες για τα 5G δίκτυα.