Disney: Κατηγορείται για συλλογή και πώληση δεδομένων μέσω των apps της

Disney αγωγή apps δεδομένα, Disney: Κατηγορείται για συλλογή και πώληση δεδομένων μέσω των apps της

Αγωγή εναντίον της The Walt Disney Company κατηγορεί την εταιρεία ότι συνέλεγε δεδομένα μέσω των εφαρμογών της τα οποία μοιραζόταν με διαφημιστές.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε γυναίκα από την Καλιφόρνια, η Disney και τρεις εταιρείες λογισμικού –συγκεκριμένα οι Upsight, Unity και Kochava- συνέλεγαν προσωπικές πληροφορίες μέσω 42 εφαρμογών που απευθύνονταν σε παιδιά και εν συνεχεία πουλούσαν τα δεδομένα σε διαφημιστές χωρίς να υπάρχει γονική συναίνεση.

Τα δεδομένα που συνέλεγαν σχετίζονταν με τη δραστηριότητα των παιδιών σχετικά με τις εφαρμογές. Η αγωγή θεωρεί ότι η πρακτική της Disney αποτελεί παραβίαση ενός νόμου βάσει του οποίου απαιτείται γονική συναίνεση πριν εφαρμογές που προορίζονται για παιδιά κάτω των 13 ετών μπορούν να συλλέξουν δεδομένα.

Από τη μεριά της η Disney θεωρεί ότι ακολουθεί τον νόμο πολύ καλά και η αγωγή δεν έχει ερμηνεύσει σωστά τον νόμο, κάτι που θα χαρούν να επιδείξουν στο δικαστήριο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Disney featured

Disney Plus: Ο πόλεμος στο password sharing ξεκινά τον Ιούνιο

Εάν έχετε λογαριασμό Disney Plus και μοιράζεστε τη σύνδεσή σας με φίλους και συγγενείς εκτός του σπιτιού σας, ετοιμαστείτε να ξοδέψετε.

Business Disney featured

Disney: Συγχώνευση με την Reliance στην Ινδία – Tεράστιο deal 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Reliance, ο κορυφαίος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων της Ινδίας, και η Walt Disney ανακοίνωσαν μια σημαντική συνεργασία στην Ινδία.

Internet Disney

Disney Plus: Στα βήματα του Netflix, πολεμά το password-sharing

H Disney θα ξεκινήσει τη διαδικασία καταπολέμησης του password-sharing στην υπηρεσία της Disney Plus το ερχόμενο καλοκαίρι.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.