Δωρεάν apps για την επεξεργασία φωτογραφιών σε iOS και Android

photosapps

Όλοι ανοίγουμε την κάμερα του αγαπημένου μας smartphone για να φωτογραφίσουμε κάθε τι που μας αρέσει. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να επέμβουμε στις φωτογραφίες μας για να αλλάξουμε τα χαρακτηριστικά τους; Υπάρχουν λύσεις οι οποίες είναι δωρεάν για συσκευές iOS και Android.

Τα εργαλεία που υπάρχουν διαθέσιμα για τα iOS και Android smartphones μας δίνουν λύσεις για να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε, μέχρι ενός σημείουμ, τις φωτογραφίες μας χωρίς να χρειάζεται να τις μεταφέρουμε στον υπολογιστή, μιας και υπάρχουν εφαρμογές οι οποίες είναι δωρεάν, εύχρηστες και αποτελεσματικές.

Photoshop Express

Το Photoshop Express διαθέτει απλό και μινιμαλιστικό περιβάλλον εργασίας και είναι κατάλληλο για εύκολη, γρήγορη και αξιόλογη επεξεργασία φωτογραφιών στο smartphone μας. Διαθέτει απαραίτητα εργαλεία όπως τα crop, straighten, rotate, flip, αλλά και φίλτρα που τα χρησιμοποιούμε με ένα και μόνο άγγιγμα καθώς και εφε, χρώματα, αυτόματη ρύθμιση της φωτογραφίας και εφαρμογή πλαισίων σε αυτές.

Επίσης, υπάρχουν εργαλεία τα οποία επιτρέπουν την επεξεργασία μεγάλων αρχείων φωτογραφίας όπως είναι οι πανοραμικές, ενώ η δυνατότητα για μείωση του θορύβου και του κόκκου στις φωτογραφίες του δίνουν ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα μέσα στα οποία είναι και η δυνατότητα για τους χρήστες να “ανεβάσουν” τις επεξεργασμένες τους φωτογραφίες απευθείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

1photoshop

PicsArt Photo Studio

Το PicsArt Photo Studio είναι, σύμφωνα με τις κριτικές της εφαρμογής, από τις αγαπημένες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών μιας και δίνει πάρα πολλές επιλογές για την επεξεργασία τους. Περιλαμβάνει εργαλεία όπως το collage, draw, χρήση πλαισίων και αυτοκόλλητων, δίνοντας έναν πιο χαρούμενο τόνο στις φωτογραφίες μας, τις οποίες μπορούμε να απαθανατίσουμε μέσω του περιβάλλοντος χρήσης της κάμερας που διαθέτει. Η εφαρμογή είναι δωρεάν αλλά υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών εσωτερικά της εφαρμογής, υπάρχουν διαφημίσεις που εμφανίζονται κατά τη χρήση της εφαρμογής ενώ και εδώ υπάρχει η δυνατότητα για “ανέβασμα” των φωτογραφιών μας στα social media.

2picsart

Aviary photo editor

Η εφαρμογή Aviary photo editor είναι μέλος της “οικογένειας” της Adobe και προσφέρει ένα ευχάριστο και εύχρηστο περιβάλλον εργασίας, δίνοντας στους χρήστες εργαλεία όπως το crop και τη χρήση filters αλλά και πιο εξελιγμένα όπως το ρύθμιση των χρωμάτων, sharpness, vignette, lightning, focus ενώ η χρήση των effects και stickers φαίνεται κάτι παραπάνω από απλή. Έχουμε να κάνουμε με ένα app το οποίο είναι αξιόπιστο και εφοδιασμένο με πολλές λειτουργίες.

3aviary

Snapseed

Το Snapseed αποτελεί μια δυνατή λύση για την επεξεργασία φωτογραφιών σε smartphone μιας και διαθέτει ένα περιβάλλον εργασίας πολύ φιλικό προς το χρήστη και πάνω από όλα εύκολο στη χρήση. Ένα tap στην οθόνη αρκεί για να ανοίξουμε οποιοδήποτε αρχείο και να το επεξεργαστούμε με τη χρήση φίλτρων, δίνοντας στο χρήστη 28 διαφορετικά εργαλεία για να επεξεργαστεί τις αγαπημένες του φωτογραφίες, έτσι ώστε να τις αποθηκεύσει αλλά και να τις μοιραστεί με τους φίλους του.

4snapseed

AirBrush

Το application AirBrush είναι μια εύκολη στη χρήση εφαρμογή για όσους θέλουν να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες τους με τρόπο απλό και γρήγορο. Διαθέτει εργαλεία τα οποία θα ενθουσιάσουν τους χρήστες, ειδικά όσες γυναίκες θέλουν να “φρεσκάρουν” τις φωτογραφίες τους με τη χρήση make-up φίλτρων για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Διαθέτει ενσωματωμένο περιβάλλον χρήσης της κάμερας, η οποία διαθέτει με μια ποικιλία φίλτρων, για να καταγράφουμε απευθείας το κάθε τι μέσω της εφαρμογής, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουμε την εφαρμογή της κάμερας στη συσκευή μας.

Το περιβάλλον εργασίας είναι αρκετά διαδραστικό και διαθέτει εργαλεία όπως retouch, blemish, δυνατότητα να αφαιρέσουμε την ακμή από το πρόσωπο αλλά και να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο body slimmer, με τα αποτελέσματα να τα μοιραζόμαστε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

5aribrush

YouCam Perfect

Οι χρήστες που θα προτιμήσουν το YouCam Perfect θα έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο που θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν για να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες τους μέσα σε δευτερόλεπτα. Υπάρχουν διαθέσιμα εφε και φίλτρα καθώς και τα εργαλεία crop, rotate, mosaic pixelate, vignette καθώς και HDR εφε. Η εφαρμογή διαθέτει το εργαλείο Face Reshaper για να επέμβουμε στην εμφάνιση του προσώπου μας καθώς και το Body Slimmer για όσους και όσες θέλουν μια πιο λεπτή σιλουέτα σε δευτερόλεπτα.

6youcam

Pixlr

Η εφαρμογή Pixlr είναι η κατάλληλη επιλογή για όλους μιας και προσφέρει εργαλεία τα οποία όλοι μπορούν να χρειαστούν. Διαθέτει αναρίθμητο αριθμό εφε, overlays και φίλτρα, υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής collage με πολλές μορφές και δυνατότητες τροποποίσης του background. Επίσης, διαθέτει τη λειτουργία Auto Fix με την οποία μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις φωτογραφίες μας με doodles, pencil drawings, και ink sketches, ενώ μπορούμε να μοιραστούμε το αποτέλεσμα μέσω όλων των social media.

7pixlr

Photo Lab

Το Photo Lab διαθέτει εργαλεία τα οποία θα κάνουν τις φωτογραφίες μας μοναδικές μιας και είναι εφοδιασμένο με πάνω από 800 εφε όπως ρεαλιστικά φωτομοντάζ, στυλιστικά φίλτρα, πλαίσια αλλά και collage πολλαπλών φωτογραφιών, κάνοντας τις φωτογραφίες μας μοναδικές. Το περιβάλλον χρήσης είναι απλό και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας. Φυσικά υπάρχουν εργαλεία όπως crop, rotate, lighting, και sharpness ενώ μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις φωτογραφίες μας απευθείας στη συλλογή των φωτογραφιών της συσκευής μας. Το Photo Lab είναι δωρεάν, υπάρχουν διαφημίσεις που εμφανίζονται κατά τη χρήση ενώ τοποθετείται υδατογράφημα όταν οι χρήστες διαθέτουν τη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής.

8photolab

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Και το Adobe Lightroom είναι χρήσιμο ώστε να κάνεις απόχρωση ένα συγκεκριμένο χρώμα + να πειράζεις το φως στα shadows και highlights

Panos7GR

Μόνο Snapseed!!!!! Πανεύκολο στο χειρισμό και αν το μάθεις κάνεις παπάδες!! Επεξεργάζεται και RAW!
Παλαιότερα χρησιμοποιούσα Aviary αλλά όταν έμαθα το Snapseed το απεγκατεστησα χωρίς φόβο και πάθος.

Dimitris k

Έχοντας δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα, συμφωνώ και γω ότι το Snapseed είναι το καλύτερο.

dinysia

Είναι δωρεάν η εφαρμογή;

Κώστας Βλαχάκης

Είναι παλιό το άρθρο. Δοκιμάστε να δείτε. Θα σας ενημερώσει αν είναι δωρεάν η αν έχει κόστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Windows 11 Android

Android apps στα Windows 11; To Waydroid έχει τη λύση

Μπορεί να καθυστερεί η έλευση της δυνατότητας να έρθουν οι Android εφαρμογές στα Windows 11, αλλά με το Waydroid ίσως πραγματοποιηθεί.

Software Windows 11

Windows 11: Έτσι θα μπορέσεις να πάρεις πιο γρήγορα το update

H Microsoft ξεκίνησε τη διάθεση της έκδοσης Release Preview των Windows 11, λίγο πριν από την επίσημη κυκλοφορία στις 5 Οκτωβρίου.

Software microsoft surface duo Android 11

Microsoft Surface Duo: Θα πάρει το Android 11 στα τέλη του χρόνου

Το Microsoft Surface Duo συνεχίζει να υποστηρίζεται και μετά από την παρουσίαση του νέου μοντέλου.

Software Android

Android: Χειρισμός του smartphone μόνο με το πρόσωπο

Η Google αποφάσισε να δώσει σε όλους τους Android χρήστες στοιχεία που απολάμβαναν, μέχρι σήμερα, οι κάτοχοι ενός Pixel smartphone.