Εφαρμογές για μετατροπή iPhone ή Android smartphone σε WebCam

Για πολλούς η εργασία και η επικοινωνία από το σπίτι συνεχίζει να είναι μία πραγματικότητα. Εκτός αυτού, πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε εργασία από το PC μας με κλήση βίντεο, κάτι που κάνει απαραίτητη την αγορά μίας Web κάμερας. Όμως, αν έχετε οποιοδήποτε smartphone, σίγουρα μπορείτε να γλυτώσετε αρκετά ευρώ και να μετατρέψετε το ίδιο το τηλέφωνο σας σε webcam. Πάμε να δούμε τους καλύτερους τρόπους για μετατροπή του iPhone ή του Android smartphone σας σε WebCam.

iVCam (για υπολογιστή με Windows)

Android, iOS, Windows

Αν έχετε υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows η iVCam είναι μία πολύ καλή δωρεάν λύση. Η iVCam σας επιτρέπει να κάνετε stream της εικόνας σας σε ανάλυση έως και 4K, λειτουργεί άριστα είτε ασύρματα αν έχετε καλό Wi-Fi είτε ενσύρματα και έχει απλό περιβάλλον χρήστη. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείται είτε την πίσω κάμερα είτε τη μπροστινή.

Μπορείτε να διαλέξετε κάποια φίλτρα για αλλαγή της εικόνας, να ενεργοποιήσετε το φλας ή να αλλάξετε την ισορροπία λευκού. Επειδή η εφαρμογή είναι δωρεάν και δεν έχει ούτε watermark στη διάρκεια της χρήσης της, κάποιες φορές στο λανσάρισμα ή στο κλείσιμο της εφαρμογής πετάει μία διαφήμιση, την οποία μπορείτε να κάνετε skip μετά από 3 δευτερόλεπτα.

Kinoni EpocCam HD (για υπολογιστή με macOS)

Android, iOS, macOS

Αν έχετε υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα MacOS τότε η Kinoni EpocCam HD είναι ίσως η καλύτερη πρόταση της αγοράς. Υπάρχει μία δωρεάν έκδοση της εφαρμογής, αλλά τα 7,99 ευρώ που ζητάει για την πλήρη έκδοση δεν είναι πολλά, καθώς μπορείτε να ρυθμίσετε το stream έως και FHD, αλλά και να διαλέξετε ως είσοδο ήχου το μικρόφωνο του smartphone σας.

Η Kinoni EpocCam HD μπορεί να συνδεθεί στη συσκευή σας είτε ασύρματα είτε ενσύρματα, για μείωση του latency. Μπορείτε να διαλέξετε το focus, να κάνετε zoom, να ανάψετε το φλας, αλλά και να βάλετε stickers.

Iriun (σε υπολογιστή με Ubuntu)

Android, iOS, Ubuntu

Αν έχετε υπολογιστή με Ubuntu, δυστυχώς η ασύρματη σύνδεση είναι η μόνη σας επιλογή για να μετατρέψετε το iPhone σας ή την Android συσκευή σας σε Webcam. Από τις καλύτερες επιλογές της αγοράς είναι η εφαρμογή Iriun, η οποία είναι και δωρεάν, δεν έχει watermark, σας επιτρέπει έως και FHD stream, αλλά δε μπορεί να λειτουργήσει ως μικρόφωνο.

Υπάρχουν και άλλες επιλογές στην αγορά, όπως η DroidCam για Android, όμως λόγω της φύσης αυτών των εφαρμογών και της δύσκολης εγκατάστασης τους αποφασίσαμε να προτείνουμε μόνο της πιο user friendly επιλογές.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις για μετατροπή του smartphone σας σε WebCam εύκολα και γρήγορα. Αν χρησιμοποιείτε κάποια άλλη εφαρμογή γράψτε μας στα σχόλια ποια, όπως επίσης μπορείτε να μας πείτε τι άλλες προτάσεις εφαρμογών θα θέλατε να δείτε.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Office Adobe

Προσοχή στα “σπασμένα” Microsoft Office και Adobe Photoshop

Μπορεί να επιλέγουν πολλοί την πειρατική εγκατάσταση εκδόσεων του Microsoft Office και του Adobe Photoshop, αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.

Software IoT Smart Home

9 Βασικά κενά ασφαλείας εντοπίζονται σε συσκευές Internet of Things

Τα κενά ασφαλείας του Internet of Things εκτιμάται ότι επηρεάζουν 100 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο.

Software Xiaomi MIUI Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11: Ξεκίνησε να αναβαθμίζεται σε MIUI 12.5

Την πιο πρόσφατη έκδοση του MIUI 12.5 ξεκίνησε να παίρνει λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο σε μορφή update το Xiaomi Mi 11.

Software Android Android Malware

Προσοχή: Βρέθηκε malware στο APKPure app store

Το APKPure app store, στο οποίο βρίσκει κανείς APK για Android smartphones διαγνώστηκε με malware.