Εφαρμογή προειδοποίησε δευτερόλεπτα πριν από μεγάλο σεισμό στην Καλιφόρνια

, Εφαρμογή προειδοποίησε δευτερόλεπτα πριν από μεγάλο σεισμό στην Καλιφόρνια

Ένα σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ανθρώπους κρίσιμα δευτερόλεπτα προειδοποίησης πριν από κάποιον σεισμό, πέτυχε τον σκοπό του τη Δευτέρα. Το ShakeAlert ειδοποίησε μισό εκατομμύριο τηλέφωνα πριν από έναν σεισμό 6,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη βορειοδυτική Καλιφόρνια. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό από τότε που ενεργοποιήθηκε το σύστημα στην πολιτεία, σύμφωνα με τον Guardian.

Το ShakeAlert αντλεί πληροφορίες από το δίκτυο αισθητήρων της Γεωλογικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS). Εάν τα δεδομένα από τους αισθητήρες δώσουν σήμα ότι θα υπάρξει μεγάλη ανακίνηση σε μια περιοχή, οι άνθρωποι που ζουν εκεί και έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, λαμβάνουν ειδοποιήσεις. Ακόμα, ειδοποιούνται μέσω του ασύρματου συστήματος ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης στα τηλέφωνά τους, ενώ στους χρήστες Android στέλνεται μήνυμα μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ της Google, της USGS και του Γραφείου Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Καλιφόρνια.

Το επίκεντρο του σεισμού της Δευτέρας ήταν στα ανοικτά των ακτών μιας μικρής πόλης που ονομάζεται Petrolia, και περίπου 45 μίλια από το πλησιέστερο πληθυσμιακό κέντρο, το Eureka. Οι άνθρωποι ανέφεραν ότι έλαβαν ειδοποιήσεις περίπου 10 δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει η δόνηση, δήλωσε ο Robert de Groot, συντονιστής του ShakeAlert, στον Guardian. Ο σεισμός δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην περιοχή και δεν υπήρξαν θύματα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

και εδω στην Ελλαδα ειναι ενεργοποιημενο αυτο το συστημα της google αλλα δεν ξερω αν εχει λειτουργησει στη πραξη ακομα….

Yannis

κ πως γινεται? πως το ενεργοποιω αν ξερεις?

SUPS 👨‍⚖️

Σε μενα με one ui 3.1 Ρυθμίσεις–> Τοποθεσία και εκει θα δεις μια λιστα με αδειες για τοποθεσίες που εχουν ζητηθεί και θα εχει HΔΗ ενεργοποιημενο το Earthquake Alerts …Πατα και σε αυτο για περισσοτερες ινφο…Το ειχε ενεργοποιημενο ακομα και στο παλιο μου κινητο, του 2017 μοντελο….Οποτε νομιζω οτι ειναι ενεργοποιημενο σε ολους…Aπο εκει και περα δεν μου εχει ερθει ποτε καποια ειδοποιηση εδω στην Αθηνα που διαμενω.

Yannis

μαλιστα καταλαβαινω.Δυστυχως ειμαι σε ιος οποτε κ δεν μπορω να το δοκιμασω.

SUPS 👨‍⚖️

Απο οτι εμαθα στο προσφατο σεισμο στη Κρητη λειτουργησε κανονικα αυτο το συστημα προειδοποιησης στους κατοικους της.

μαν

Με συνδρομη σαν το δικο μας????

Last edited 2 years πριν by μαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.