Έφτασε η υποστήριξη x64 εφαρμογών στα Windows 10 ARM [Insiders]

Windows 10 ARM, Έφτασε η υποστήριξη x64 εφαρμογών στα Windows 10 ARM [Insiders]

Μετά από πολλές υποσχέσεις, η Microsoft φέρνει την υποστήριξη x64 εφαρμογών στις Windows 10 συσκευές με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM. Η αρχή γίνεται από σήμερα, με την πρώτη preview έκδοση να είναι διαθέσιμη για τους Windows Insiders στο Dev Channel.

Μέχρι σήμερα, τα Windows 10 σε ARM υποστήριζαν μόνο emulation για τις 32bit x86 εφαρμογές, που σημαίνει ότι βαριές εφαρμογές που θέλουν περισσότερη RAM δε μπορούσαν να εκτελεστούν. Όμως, πλέον ανοίγει ο δρόμος για emulation των x64 εφαρμογών, κάτι που χρειάζονται οι χρήστες για να μπορούν να τρέξουν απαιτητικά προγράμματα ή παιχνίδια.

Ακόμα και έτσι όμως, η Microsoft επισημαίνει στους developers ότι η καλύτερη λύση είναι να γίνουν compile οι εφαρμογές τους σε ARM64 μορφή, κάτι που θα προσφέρει ακόμα καλύτερη εμπειρία. Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε τι επιδόσεις θα πρέπει να περιμένουν οι χρήστες, όμως η Microsoft επισημαίνει πως μπορεί κάποιες x64 εφαρμογές να μην τρέχουν σωστά στα Windows 10 ARM.

Επίσης, η εταιρεία επισημαίνει πως η υποστήριξη είναι ακόμα σε beta μορφή και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται με τον καιρό. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι η Apple έχει λύσει ήδη το θέμα των x64 εφαρμογών με native υποστήριξη στα νέα Mac με M1 SoC, οπότε η Microsoft προφανώς αναγκάζεται να επισπεύσει την ανάπτυξη του λογισμικού της.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software featured Microsoft Windows 10

Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Business Alibaba ARM Chip

Η ARM αρνείται να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική Alibaba

Στα “μαχαίρια” φέρεται να βρίσκεται η σχέση ανάμεσα στην ARM και στην Alibaba, με την πρώτη να αρνείται καταφατικά να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική εταιρεία.