Με έμφαση στην ασφάλεια έρχεται ο Google Chrome 90

, Με έμφαση στην ασφάλεια έρχεται ο Google Chrome 90

Φτάσαμε αισίως στην 90η έκδοση του Google Chrome, η οποία έχει ως default ρύθμιση το πρωτόκολλο HTTPS. Εκτός από το στοιχείο αυτό, η νέα έκδοση προσφέρει και δεκάδες διορθώσεις σε bugs και κενά ασφαλείας της προηγούμενης έκδοσης.

Εάν πάει κανείς στις Ρυθμίσεις (Settings) – Βοήθεια (Help) – Σχετικά με τον Chrome (About Google Chrome) μπορεί να αναζητήσει για την πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση του Google Chrome και να την εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. Με τη νέα έκδοση, άσχετα με το τι πληκτρολογεί κανείς στην μπάρα της διεύθυνσης, αυτομάτως θα φορτώνει η έκδοση HTTPS. O προφανής σκοπός εδώ είναι να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις συνδέσεις.

Υπάρχει μέριμνα και για τις τηλεδιασκέψεις με την ενσωμάτωση του AV1 Encoder στον Google Chrome, ενώ σε αυτή την έκδοση του browser θα μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει αναζήτηση στις ανοιχτές καρτέλες, απλώς και μόνο πατώντας το κουμπί με το βελάκι στα δεξιά. Αυτό το χαρακτηριστικό θα το βρουν σωτήριο όσοι ανοίγουν διαρκώς νέες καρτέλες με τον Google Chrome και μετά… χάνονται.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
oneos

θα σας πω ένα νέο: Ο Chrome είναι Google! Πως λέμε απόρητο και πρωσοπικά δεδομένα… καμία σχέση!

Κωνσταντίνος

Συγνώμη, αλλά τελείως άσχετο σχόλιο… Το άρθρο λέει πως άλλαξε το πρωτόκολλο που θα προτιμάται από τον Chrome, δεν λέει τίποτα για απόρρητο, ιδιωτικότητα κλπ… Ο καθένας κάνει τις επιλογές του με τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί, και εδώ που τα λέμε υπάρχει ιδωτικότητα πλέον και προστασία των προσωπικών δεδομένων; Πολλοί είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε κάποιες υπηρεσίες καμία φορά… Λες για την Google αλλά για δοκίμασε να χρησιμοποιείς DuckDuckGo για παράδειγμα ως την μοναδική μηχανή αναζήτησης… Καλή για να ψάχνεις για κανα βιντεάκι ή δεν ξέρω τι, αλλα δυστυχώς ή ευτυχώς, όταν θέλεις να κάνεις σοβαρή δουλειά, ε το Google θα ανοίξεις μην κοροϊδευόμαστε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.