Αυτό το wallpaper μπορεί να χαλάσει τις περισσότερες Android συσκευές

, Αυτό το wallpaper μπορεί να χαλάσει τις περισσότερες Android συσκευές

Κάποιες φορές τα λειτουργικά συστήματα έχουν ανεξήγητα bugs, τα οποία μπορεί όχι μόνο να προκαλέσουν δυσλειτουργίες, αλλά και να καταστρέψουν συσκευές. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ, με την ανακάλυψη ενός wallpaper που μπορεί να θέσει εκτός λειτουργίας τα περισσότερα Android τηλέφωνα.

Ο χρήστης Universe Ice στο Twitter δημοσίευσε μία ενδιαφέρουσα ιστορία, υποστηρίζοντας πως αν κάποιος ορίσει μία συγκεκριμένη εικόνα για wallpaper σε Android συσκευή τότε θα έρθει αντιμέτωπος με brick. Αρκετοί ήταν εκείνοι που ρίσκαραν και έβαλαν την εν λόγω ταπετσαρία, με το αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται από τους περισσότερους.

Η μοναδική λύση για επαναφορά μετά την αναπαραγωγή του προβλήματος φαίνεται να είναι μέσω hard-reset, καθώς ούτε το safe-mode μπορεί να σώσει τη συσκευή από αυτό το bug. Επίσης, δεν έχει να κάνει με τον κατασκευαστή, με τους χρήστες να μπορούν να αναπαράγουν το πρόβλημα σε συσκευές όπως της Google, της Samsung, της Xiaomi και της OnePlus, ακόμα και στο Android Studio.

Σύμφωνα με χρήστες του Reddit το πρόβλημα είναι η χρωματική παλέτα της φωτογραφίας, η οποία ξεπερνάει τα όρια που μπορεί να διαχειριστεί το Android σα λειτουργικό σύστημα. Επίσης, ενδιαφέρον προκαλεί η αναφορά ενός παρόμοιου προβλήματος το 2018 στο Issue Tracker του Android, αν και οι προγραμματιστές της Google είπαν πως δε μπορούν να αναπαράγουν το πρόβλημα και έκλεισαν το ticket.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Μπράβο, δε πίστευα ποτέ ότι μπορεί να συμβεί ένα bug από μια φώτο για ταπετσαρία. Ενδιαφέρον.
Μπράβο Κώστα, όλο και κάτι μαθαίνουμε που προσωπικά δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου σε ένα τέτοιο πρόβλημα ειδικά τώρα όπως έχει εξελιχθεί το android.

Str

Γιατι δε βγαζεις ενα βιντεο με ενα android να το παθαινει? Κουλο μου φαινεται. Βαλτε αποδειξεις να το δουμε.

Chris_BMW

Πήγαινε αγόρι μου στην πηγή και διάβασε .
Λες να το διαπίστωσε ο αρθρογράφος και να είπε δεν το γράφω και στο techblog!
Ολόκληρο Android authority το ανέβασε με όλες τις αποδείξεις που ζητάς …
Πραγματικά μερικοί …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Adobe

Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Η Adobe ετοιμάζει ένα μοντέλο βίντεο παραγωγικής ΑΙ για την οικογένεια Firefly που θα φέρει νέα εργαλεία στην πλατφόρμα Premiere Pro.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.