Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Epic Games Store, Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος. Αυτό είναι το ίδιο EGS που διανέμει παιχνίδια στα Windows, ως εναλλακτική λύση στο Steam.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το Games Store της θα προσφέρει τους ίδιους δίκαιους όρους σε όλους τους προγραμματιστές, σε ένα πραγματικό κατάστημα πολλαπλών πλατφορμών. Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα κρατήσουν το 88% των εσόδων τους και η Epic θα λάβει το 12%. Συγκριτικά, η Google λαμβάνει μια μείωση 15% στα πρώτα έσοδα 1 εκατομμυρίου δολαρίων και 30% μετά από αυτό.

Η Epic λέει επίσης ότι οι προγραμματιστές μπορούν να αξιοποιήσουν τη διατήρηση του 100% των εσόδων τους εάν χρησιμοποιούν τις δικές τους πληρωμές για αγορές εντός εφαρμογής.

Το πώς θα είναι το κατάστημα στο Android και ποια παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα, εκτός του Fortnite, το οποίο αυτή τη στιγμή διανέμεται μέσω του Epic Games Launcher, παραμένει άγνωστο.

Όσο για το iOS, γνωρίζουμε λιγότερα, καθώς θυμίζουμε πως η Apple έκλεισε τον λογαριασμό προγραμματιστή της Epic, για να τον επαναφέρει δύο ημέρες αργότερα μετά από υπόδειξη της ΕΕ. Αλλά είναι σαφές ότι η Epic δεν έχει καμία πρόθεση να μην συνεχίσει το Epic Games Store της στο iOS.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Δεν ασχολούμαι με mobile gaming, αλλά θα εχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει στο άμεσο μέλλον η μετάβαση από υπολογιστή σε κινητά από αυτή την εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.