Επίσημο τέλος για το Google+, έγινε rebrand σε Currents για iOS και Android

, Επίσημο τέλος για το Google+, έγινε rebrand σε Currents για iOS και Android

Μετά το σκάνδαλο για διαρροή πληροφοριών χρηστών, η Google ξεκίνησε από το 2018 τη σταδιακή διακοπή του Google+, λόγω χαμηλής κινητικότητας καθώς και προβλημάτων ασφαλείας. Η εταιρεία ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2019 να σβήνει τους λογαριασμούς των χρηστών, ενώ πλέον έχει πεθάνει και επίσημα.

Από σήμερα, οι iOS και Android εφαρμογές εμφανίζονται ως Google Currents of G Suite, με την πλατφόρμα να παραμένει η ίδια αλλά πλέον να αφορά μόνο εταιρικούς πελάτες και να παρέχει τα αντίστοιχα εργαλεία διαχείρισης για τις επιχειρήσεις. Τα ήδη υπάρχοντα links του plus.google.com λειτουργούν πλέον υπό το URL currents.google.com και γενικά η εμπειρία παραμένει ακριβώς η ίδια.

, Επίσημο τέλος για το Google+, έγινε rebrand σε Currents για iOS και Android

Το UI παραμένει το ίδιο, με τη διαφορά ότι το stream ναι μεν θα ενημερώνεται χρονικά ή κατά σχετικότητα, αλλά τα posts από τα διοικητικά στελέχη των εταιρειών θα φαίνονται πιο έντονα. Η μεγαλύτερη διαφορά παραμένει στο λογότυπο, όπου το παλιό Google+ logo έχει αντικατασταθεί με ένα νέο, σαν μπλε κύματα, στα σχεδιαστικά πρότυπα του material design της Google.

Η εφαρμογή βρίσκεται ήδη διαθέσιμη στο Google Play Store και στο Apple App Store, με μία αδικαιολόγητη έκρηξη βαθμολογιών με ένα αστέρι από τους χρήστες που δεν είναι ικανοποιημένοι με αυτό το rebrand, αν και η εφαρμογή εδώ και σχεδόν ένα χρόνο είναι ήδη αχρηστευτεί από την ίδια την Google.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Oh hi Mark

Τα 2 ατομα που το χρησιμοποιουσαν σε ολο τον κοσμο ειναι σε βαθια θλιψη με αυτη την ειδηση.. xD

Υπάρχουν 2 άτομα; Θέλω διευθύνσεις και ονόματα! xP

Oh hi Mark

Χαχαχαχαχα!

Θάνος

Google+? Τρομερή ιδέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.