Σάρωση προσώπου: Έρχεται από εργοδότες, καταστήματα και πολιτικούς

Εργοδότες, πολιτικοί αλλά και καταστήματα ετοιμάζονται να υιοθετήσουν την τεχνολογία σάρωσης προσώπου η οποία εντοπίζει τις εκφράσεις και μπορεί να “διαβάζει το μυαλό του άλλου”. Τεχνολογία που ακόμη και οι ίδιες οι εταιρίες που την ανέπτυξαν, παραδέχονται ότι θα προκαλέσει πολλές ανησυχίες. Η τεχνολογία αυτή για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανιχνευτής ψεύδους.

Το software το οποίο είναι αποτέλεσμα πολυετούς ακαδημαϊκής έρευνας, είναι έτοιμο να μπει στην αγορά και να φέρει τεράστιες αλλαγές στην εργασία αλλά και την κοινωνία γενικότερα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έκανε πολύ έντονα αισθητή την παρουσία της την προηγούμενη εβδομάδα στην Βαρκελώνη, από την Oovoo η οποία έδειξε πως τα smartphones μπορούν να διαβάσουν τις εκφράσεις του προσώπου, μέσω ενός παιχνιδιού το οποίο ονομάζεται Flinch. Είναι ένα online παιχνίδι όπου οι παίκτες καλούνται να κοιτάζονται μεταξύ τους και χάνει όποιος χαμογελάσει, την έκφραση του προσώπου μπορεί να την διαβάσει και να την εντοπίσει το software.

Οι εφαρμογές της νέας τεχνολογίας

Οι πολιτικές δημοσκοπήσεις έχουν ήδη δοκιμάσει τη νέα τεχνολογία και αναμένεται στις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ να χρησιμοποιηθεί σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, προκειμένου να μετρηθούν οι αντιδράσεις σε ομιλίες και debates πολιτικών.

Ωστόσο, το πιο δύσκολο κομμάτι του είναι οι πιθανές εφαρμογές στον εργασιακό χώρο. Η Oovoo ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με μεγάλες εταιρίες οι οποίες θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία ως μέρος της συνέντευξης πριν την πρόσληψη προσωπικού. Οι εργοδότες θέλουν να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες για τον υποψήφιο μετρώντας πως κινείται το στόμα, τα μάτια και τα φρύδια του, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων.

Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί χρήσιμη στις οικονομικές διαπραγματεύσεις, αναφέροντας εκ των προτέρων εάν ένας δυνητικός πελάτης είναι πιθανό να φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, η Oovoo στοχεύει και στα καταστήματα λιανικής με κάμερες στις βιτρίνες αλλά και μέσα στα καταστήματα, για να μπορούν οι ιδιοκτήτες να βλέπουν πως αντιδρούν οι πελάτες στα προϊόντα.

face scanning

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorge

Και ολα αυτα εννοείται με την συγκατάθεση του πελάτη-υποψηφίου εργαζομενου-ψηφοφόρου !!! Ωρέ που παμε ωρέ…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software malware

Pegasus Spyware: H NSO μπλοκάρει τους πελάτες της

Η ισραηλινή εταιρεία NSO αποφάσισε να ανταποκριθεί στις κυβερνητικές πιέσεις που έχει δεχθεί αναφορικά με το spyware της.

Software Windows 11 Microsoft

Windows 11: Η Microsoft τα βάζει σε beta ρυθμό

Τώρα είναι πιο εύκολο να δοκιμάσει κανείς τα βασικά νέα χαρακτηριστικά των Windows 11 της Microsoft.

Software Google Play

Μόλις το 31% των απειλών ανιχνεύονται από το Google Play Protect

Δεν μπορεί κανείς να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τις εχέγγυα ασφαλείας που προσφέρει το Google Play Protect.

Software Android Google

Android 13: Γεύση… Τιραμισού θα έχει η νέα έκδοση

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, του Android 13, θα έχει το όνομα Tiramisu, ως συνοδευτικό.