Το νέο μεγάλο στοίχημα του Facebook είναι η επαυξημένη πραγματικότητα

facebook augmented reality, Το νέο μεγάλο στοίχημα του Facebook είναι η επαυξημένη πραγματικότητα

Ο Mark Zuckerberg στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του Facebook στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια αποκάλυψε ότι στα άμεσα σχέδια του είναι να κάνει το Facebook και άλλες εφαρμογές διαθέσιμες μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας. Η επαυξημένη πραγματικότητα ίσως είναι το επόμενο τεχνολογικό όριο εξερεύνησης.

Tο όραμα του Zuckerberg είναι να συνδυαστεί η εικονική πραγματικότητα με την επαυξημένη πραγματικότητα και με αυτό τον τρόπο να δημιουργηθούν νέοι τρόποι έκφρασης και επικοινωνίας.

Ο Zuckerberg θεωρεί ότι με την επαυξημένη πραγματικότητα μπορούμε να απομακρυνθούμε από τη χρήση των smartphones, ενώ και παραδοσιακές συσκευές όπως η τηλεόραση, θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το πλάνο του Facebook περί χρήσης της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας θέλει πολύ χρόνο και βοήθεια για την υλοποίηση της.

Για αυτό και ο Zuckerberg ρεαλιστικά θεωρεί μία δεκαετία σαν επαρκή χρόνο μετάβασης στην νέα αυτή τεχνολογία, χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η δήλωση του «Νομίζω ότι θα είναι μία πολύ σημαντική τεχνολογία που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα κινητά μας, και σταδιακά όλη την τεχνολογία μας».

facebook augmented reality, Το νέο μεγάλο στοίχημα του Facebook είναι η επαυξημένη πραγματικότητα

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Eγώ το είχα σκεφτεί πριν 1,5 χρόνο !!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Gear Apple Mark Zuckerberg Meta

Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.