Facebook, μόνο μέσω Messenger η ανταλλαγή μηνυμάτων

Τα σχέδια του Facebook να καθιερωθεί στον χώρο των mobile apps αναπτύσσονται μέρα με τη μέρα και σήμερα η εταιρεία άρχισε να ειδοποιεί κάποιους χρήστες στην Ευρώπη ότι σε δυο εβδομάδες δεν θα μπορούν πλέον να ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω του Facebook app αλλά θα πρέπει να κατεβάσουν το Messenger για iOS ή Android. Το messages button θα παραμείνει αλλά θα προωθεί τους χρήστες στο Messenger όταν πατηθεί.

Όπως αναφέρει η εταιρεία δεν πρόκειται για κάποια δοκιμαστική αλλαγή αλλά αλλαγή που σύντομα θα εφαρμοστεί σε κάθε χώρα. Το Facebook προχωρά σε αυτό το βήμα διότι θεωρεί ότι το chat μέσα από την κύρια εφαρμογή του προσφέρει περιορισμένες δυνατότητες στους χρήστες σε αντίθεση με την εφαρμογή του Messenger που επικεντρώνεται μόνο στην ανταλλαγή μηνυμάτων.

Ωστόσο η αλλαγή δεν θα ισχύσει για όλους καθώς εξαιρούνται οι lower-end Android συσκευές με περιορισμένη μνήμη, οι χρήστες Windows Phone και όσοι χρησιμοποιούν tablets. Αυτοί λοιπόν θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το chat μέσα από την εφαρμογή του Facebook.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω του Messenger θεωρείται μεν καλύτερη αλλά κάποιοι ίσως θεωρήσουν ενοχλητικό το γεγονός ότι πλέον θα πρέπει να έχουν δυο Facebook apps αντί για ένα. Ωστόσο είναι προφανής η πρόθεση του Facebook να μπει δυναμικά στο χώρο ανταλλαγής μηνυμάτων μετά και την αγορά του WhatsApp έναντι $15 δισεκατομμυρίων.

, Facebook, μόνο μέσω Messenger η ανταλλαγή μηνυμάτων

, Facebook, μόνο μέσω Messenger η ανταλλαγή μηνυμάτων

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Παπαβασιλείου

Δε μπορώ να πω οτι μου αρέσει η ιδέα μιας και οπως λέτε σωστά στο άρθρο θα έχω δύο εφαρμογές fb και επιπλέον o fb messenger πίνει την μπαταρία σαν τον Δράκουλα

ορεστης γκιοκας

το mobile site του fb θα επιτρεπει το τσατ? γιατι εγω απο κει μπαινω, μου χει σπασει τα νευρα το αππ και λογω μπαταριας και λογω ραμ και λογω του οτι με κραταει συνεχως online και ειμαι παντα απικο σε οποιαδηποτε δημοσιευση φιλου παυλα μηνυυμα…

Kosmas

Ειναι απλο , δεν θα κανουμε update την εφαρμογη.

Jim

φαίνεται είδαν ότι δεν “τραβάει” τους χρήστες ο FB Messenger και βρήκανε πάλι τη φαεινή ιδέα για να τη κάνουν να ρολάρει….ας ειν’ καλά τα Viber και τα Whats App και δε μου καίγεται καρφάκι…

Αλέξανδρος Σ.

Η εφαρμογή του messenger θα μπορούσε να χαρακτηριστει ως μια αρκετά καλή καινοτομία, αλλά το να αναγκάζεις τον κόσμο να την χρησιμοποιεί κρύβει μάλλον άλλα συμφέροντα…

Tom

Εγω ηδη αυτο κανω χωρις προβληματα στην αποδοση η στην μπαταρια. Ο fb msngr ειναι διευκολυνση και αν δεν αρεσει στον κοσμο η διευκολυνση δεν ξερω γιατι παιρνουν καν smartphone. Αν ειναι low end το κινητο οκ αλλα ουτως η αλλως αυτα εξαιρουνται. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος μπορει να παραπονεθει περα απο τημ εμφυτη φυση να παραπονιομαστε για τα παντα

Darth

αν δεν έτρωγαν τόση ram και έτρωγαν τόση μπαταρια το συζητάμε……… αλλα ετσι όπως είναι ευκαιρία να τα ξηλώσω όλα του fb μου εδωσαν

Γιάννης

Εμένα στο LG gpad 8.3 μου το κάνει εδώ και καιρό.. δε μπορώ στείλω από την επίσημη εφαρμογή… με πετάει κατευθείαν στο msg app. αλλά να πω την αλήθεια το προτιμώ. Το app είναι πολύ καλύτερο. Δυστυχώς δε το έχω και στο windows phone.

Πιστεύω ότι αυτό θα κάνει κακό στο facebook… του τύπου εύκολη μετάβαση από το Facebook σε καθαρόαιμα chat apps.

mitsos

το πιο εκνευριστικο στην εφαρμογη του messenger ειναι οτι δεν εχει επιλογη log out…αυτο και μονο για μενα ηταν αρκετο για να το διαγραψω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.