Παρασκευή
11/04/2014

Facebook, Flat design και ανανεωμένο UI για Android

Η νέα έκδοση του Facebook για Android φέρνει αρκετές αλλαγές στην εφαρμογή, προσδίδοντας ένα flat design αντίστοιχο με εκείνο που υπάρχει στην έκδοση για iOS. Εκτός από αυτό το κομμάτι όμως, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές και στο UI.

Με την παλιότερη έκδοση, οι χρήστες μπορούσαν να μεταβούν ανάμεσα στο αριστερό Facebook menu, την οθόνη news feed και το chat κάνοντας swipe την οθόνη τους. Επίσης, για να μπορέσουν να δουν τις ειδοποιήσεις ή τα αιτήματα φιλίας τους έπρεπε να πατήσουν το αντίστοιχο κουμπί στο πάνω μέρος της οθόνης του news feed. Στην νέα έκδοση της εφαρμογής, τα κουμπιά αυτά αφαιρούνται από το UI.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να κάνουν swipe ανάμεσα σε 5 διαφορετικά tabs. Τα tabs αυτά είναι τα news feed, friend requests, messages, notifications, και Facebook menu. Tο παράθυρο του Facebook chat δεν έχει υποστεί κάποια αλλαγή, για να μπορέσετε όμως να μεταβείτε σε αυτό θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί πάνω δεξιά σε αντιθεση με το swipe προς τα δεξιά που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Επιπλεόν τα κουμπιά που χρησιμοποιούνταν την δημιουργία νέου post, την δημοσίευση φωτογραφίας και το check-in δεν είναι πλέον διαρκώς εμφανή. Για να εμφανιστούν θα πρέπει να κάνετε swipe προς το κάτω μέρος της οθόνης.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν κάποιες ακόμα αλλαγές που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία και την ταχύτητα της εφαρμογής. Σύμφωνα με αναφορές, η νέα έκδοση θα είναι αρκετά πιό γρήγορη από την παλιότερη, ενώ θα σταματήσει να “κολλάει” όταν κάνετε γρήγορο scroll.

Η διάθεση της έχει ήδη ξεκινήσει, οπότε σταδιακά θα γίνει διαθέσιμη σε όλους.

Ποιά είναι η γνώμη σας? Προσωπικά βρίσκω την καινούρια έκδοση αρκετά ενδιαφέρουσα, αν και δεν είχα ακόμα την ευκαιρία να την δοκιμάσω live στην συσκευή μου.

Facebook-screenshots1Facebook-screenshots2Facebook-screenshots3Facebook-screenshots4

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

10 Σχόλια

 1. Ο/Η Παναγιώτης λέει:

  Πολυ καλη ανανέωση!

 2. Ο/Η Jim λέει:

  …το έχω διαθέσιμο αυτο το UI 2-3 μήνες τώρα, καθ’ότι είμαι γραμμένος στις δοκιμαστικές εκδόσεις εκδόσεις….καμία σχέση με το παλιό όντως, ίσως η καλυτερη αναβαθμιση της εφαρμογης…

 3. Ο/Η AntonisCh λέει:

  @Jim
  Και εγώ το έχω ήδη αυτό το UI εδώ και καιρό

 4. Ο/Η Kyriakos λέει:

  Πράγματι πολύ ωραιο και γρήγορο αλλά θα ηταν καλύτερα αν είχα άμεση πρόσβαση στις ποιο πρόσφατες ενημερωσεις…

 5. Ο/Η sosimple λέει:

  Μονκ εμενα μου φαινεται χειρότερο? Το ειχα και το εβγαλα.. Στο παλαιο εκανες swap και πηγαινες στα μυνηματα.. Τωρα δε γινεται. Πρέπει να πατήσεις το εικονίδιο..

 6. Ο/Η babis λέει:

  Εμένα ακόμα δεν μου ήρθε..

 7. Ο/Η akis λέει:

  ακόμα περιμένω..

 8. Ο/Η forneverarrow λέει:

  @sosimple: αυτό πως το έκανες; Εφόσον γίνει update στην εφαρμογή δεν αλλάζει.

 9. Ο/Η akis λέει:

  @forneverarrow: μπορείς να κατεβάζεις το apk τις εφαρμογής σε οποια έκδοση θες από διαφορα sites.. η με μια απλή αναζήτηση στο google..!

 10. Ο/Η forneverarrow λέει:

  @akis: Ευχαριστώ. Δεν το ήξερα :-).

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.