Το Facebook εξαγοράζει το Instagram για 1 δισ. δολάρια

Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε μέσα από το προσωπικό του profile στο Facebook ότι η εταιρεία του βρίσκεται στη διαδικασία εξαγοράς της υπηρεσίας Instagram αναμένοντας την τελική έγκριση της αμερικάνικης αρχής ανταγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα AllThingsD το κόστος της εξαγοράς ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια.

, Το Facebook εξαγοράζει το Instagram για 1 δισ. δολάρια

Πηγή

Kudos to elesar

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotisdiv

Κάποιοι βγάζουν δισεκατομμύρια με το υλικό που ανεβάζουμε.
Με απλά λόγια τους έχουμε κάνει μάγκες.
Άν ισχύει το 1$ ανα φωτογραφία, φανταστείτε για τί πλούτο φωτογραφιών και κατα συνέπεια οικονομικό μιλάμε.
Προσωπικά κατέβασα χθες το instagram για Android και μου ψιλοάρεσε.
Βέβαια δεν πρόλαβα να ασχοληθώ και πολύ αλλά είχα σκοπό να πειραματιστώ μαζί του και να δω τί προσφέρει και έχει γίνει τόσο δημοφιλές.
Η σημερινή είδηση με εξόργισε, πρόκειται περί ωμής μπίζνας και αρπαχτής και θα διαγράψω κατευθείαν το λογαριασμό μου.
Η τακτική των social networkοειδών του στήνω μια σοβαρή βάση χρηστών και μετά πουλάω και τα οικονομάω, σαν χρήστη με προσβάλει.
Και κυρίως με θυμώνει όταν όλοι αυτοί γίνονται μάγκες με το υλικό μας.

Σαφώς εμείς φταίμε.

Simu - Smartphones in Greek

και το fb λίγο το έχει παρακάνει. οτιδήποτε πετυχημένο κατευθείαν να το αγοράσει. Συμφωνώ με τον Sotisdiv ότι είναι πολύ αρπαχτή!

elesar

Διαφωνώ με τη λογική της αρπαχτής αφού δε νομίζω ότι συνιστά εκμετάλλευση του χρήστη του εκάστοτε social network η πιθανή οικονομική του ανάπτυξη. Άλλωστε βασικός σκοπός των developers είναι να βγάλουν χρήματα μέσα απο όλο αυτό ειδικά απο τη στιγμή που μιλάμε για ένα app με περίπου 30 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως οι οποίοι σαφέστατα θα πολλαπλασιαστούν με την επέκταση και στο android. Άλλωστε το instagram είναι η μόνη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που δίνει και στους χρήστες της την ευκαιρία να βγάλουν χρήματα ( 20% άνα φωτογραφία) μέσω της καινούργιας υπηρεσίας instacanvas. Καλό είναι να μην προτρεχουμε και να μην βλέπουμε παντου συνωμοσίες.

Δημητρης K.

Το fb ειναι οτι χειροτερο εχει γινει στον κοσμο της τεχνολογιας και επικοινωνιας τα τελευταια χρονια..

Haduuken!

Έτσι είναι . Όσο πιο βαθειά σε τυλίγει μια πλατφόρμα τόσο πιο δύσκολα τη ρίχνεις όταν αρχίζει η εκμετάλλευση, και εντάξει εσύ Sotisdiv σου κόβει και το ρίχνεις, σωστός , οι άλλοι που δεν νοιάζονται/ξέρουν/καταλαβαίνουν συντηρούν τον κάθε πονηρό.

Ben

Για όσους θέλετε να κάνετε backup τα δεδομένα από το Instagram προτού διαγράψετε το λογαριασμό σας: https://instaport.me/

vasilis

Ρε τα κορόιδα…εγώ τσάμπα το πήρα απο το Market!

Nikos

Μάγκες οι τύποι του instagram! Συγχαρητήρια τους!

Πάντως μου κάνει εντύπωση το οτι κάποιοι βγάζουν σπυράκια όταν κάποιοι άλλοι βγάζουν λεφτά. Με την ίδια λογική θα πρέπει σιγά σιγά να μην ξαναμπούμε στο techblog γιατί ο Βλαχάκης έχει αρχίζει και βγάζει αρκετά λεφτά από τις διαφημίσεις… (ή στην καλύτερη περίπτωση τον εξαγοράσει μεγάλος εκδοτικός οίκος).

Η ουσία είναι εάν το περιεχόμενο / η υπηρεσία που προσφέρουν μας αρέσει σε κάθε περίσταση.

eretikos

nikos η έκφραση σου περί σπυρακια είναι πολύ ελαφριά.Η κατάλληλη έκφραση θα ήταν αν μιλούσες περί τούβλων.Τους εμποδίζει κανένας να κάνουν ένα YouTube η μια Google η instagram?
Όχι.Εκτός αν εναι ενα κομπλεξικο τουβλοι.Συγγνώμη από το techblog αλλά αυτή την περιοδο μου την δινουν ολο οι βλαμμενοι αριστεροι με τις βορειοκορεατικες ιδεες τους.Και φοβαμαι οτι εξαιτιας ολων αυτων δεν θα τα καταφέρει η Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.