Facebook: Κατέχει τις τέσσερις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της δεκαετίας

Facebook, Facebook: Κατέχει τις τέσσερις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της δεκαετίας

Μπορεί το συγκεκριμένο επίτευγμα να μην γραφτεί στην ιστορία του κόσμου, ούτε καν σε βιβλία επιτευγμάτων με τεχνολογικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, η δεκαετία της οποίας διανύουμε το τελευταίο έτος ήταν ξεκάθαρα η δεκαετία του Facebook, και όχι μόνο εξαιτίας των σκανδάλων.

Οι δέκα κορυφαίες σε λήψεις εφαρμογές της δεκαετίας

Σε πρόσφατη αναφορά της, η εταιρεία αναλύσεων App Annie αποκάλυψε τις 10 πιο δημοφιλείς εφαρμογές της τελευταίας δεκαετίας, βάση του πλήθους των λήψεων που έχουν συγκεντρώσει σε όλα τα καταστήματα εφαρμογών.

Οι τέσσερις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της δεκαετίας που σε λίγες μέρες αφήνουμε πίσω μας είναι το Facebook, το Messenger, το WhatsApp και το Instagram. Και τα τέσσερα αυτά apps ανήκουν στη Facebook, προέρχονται από την ίδια χώρα, και έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες λήψεις τόσο στο Play Store όσο και στο App Store.

Η λίστα των εφαρμογών με τις περισσότερες λήψεις ολοκληρώνεται με τις εξής: Snapchat, Skype, TikTok, UC Browser, YouTube και Twitter. Με εξαίρεση το TikTok και τον UC Browser που προέρχονται από την Κίνα, όλα τα υπόλοιπα apps έχουν τα κεντρικά τους γραφεία στις ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο επίτευγμα αποτελεί ξεκάθαρο παράδειγμα το πόσο έχει κατακλύσει τη ζωή μας το Facebook, μέσα σε μόλις λίγα χρόνια. Η κύρια εφαρμογή και το Messenger είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται εγκατεστημένα σχεδόν σε κάθε smartphone. Όσον αφορά το Instagram και το WhatsApp, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που δεν τα γνωρίζει.

Το Facebook είναι τόσο σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας των ανθρώπων που τα ποσοστά των χρηστών που έχει χάσει μετά από τόσα σκάνδαλα είναι σχετικά μικρά, μπροστά στο μέγεθος του.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα apps της λίστας, ελάχιστα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο κοινό. Μπορεί να βρίσκονται στη λίστα αυτή, αλλά τα μόνα ιδιαίτερα γνωστά είναι το Snapchat, το TikTok και το Twitter.

Το Skype και το YouTube ανήκουν σε μία διαφορετική κατηγορία, καθώς προσφέρουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Τέλος, ο UC Browser είναι ένα app που γνωρίζουν και χρησιμοποιούν ελάχιστοι εκτός Ασίας, όπου και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Μόνο whatsapp έχουμε από αυτά. Μου θυμήσατε όμως το uc browser με σήμα το σκιουράκι, τότε που είχα Android, και μιλάμε πήγαινε μαλλιοκούβαρα.

George

Και τις 4 πιο battery drain εφαρμογές …
Ούτε τα παιχνίδια δεν καίνε όσο καίει το instagram(τον τελευταίο καιρό)

I am

Φυσικά γιατί το insta υποθέτω χρησιμοποιεί machine learning τα παιχνίδια απλώς τρέχουν στα καινούργια κίνητρα

George

Και πάλι πρέπει κάτι να γίνει .. Σε κάποια κινητά πιάνει τα 50% της μπαταρίας
Εγώ ευτυχώς δεν έχω θέμα

Γιάννης

Και σου ξέφυγε το “κατακλείσει” ;;;

Γιάννης

Πλημμυρίζω, γεμίζω κάτι = κατακλύω
Κατακλείσει δεν υπάρχει.. καλό είναι να γνωρίζουμε τέτοια σφάλματα, ειδικά εάν πρόκειται για δημοσιογραφία.
Επί του άρθρου, δεν ήξερα ότι το WhatsApp ήταν του Facebook..! Δαγκώθηκα τώρα… Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα τσεκάρω και τον browser που αναφέρατε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.