Facebook: Θα ξέρει πόσα δευτερόλεπτα βλέπετε το κάθε post

To Facebook ανακοίνωσε ότι αλλάξει και πάλι τον τρόπο με τον οποίο θα εμφανίζονται οι πληροφορίες στα News Feed των χρηστών του. Μέχρι τώρα αυτό είχε άμεση εξάρτηση με το κατά πόσο οι φίλοι σου έκαναν like, σχόλια και αν διαμοίραζαν κάποιο post, αλλά αυτό θα αλλάξει. Τώρα θα εξαρτάται από τον πόσο χρόνο περνάς κοιτάζοντας αυτό τα post.

Πέρα από τα like και τα share, το Facebook προσθέτει ένα ακόμη στοιχείο το οποίο αντιλαμβάνεται αν κάτι μας αρέσει χωρίς να κάνουμε κάποια από τις παραπάνω ενέργειες.

Οι developers του Facebook, αναφέρουν ότι αρχικά η ιδέα δεν ήταν πολύ εύκολη να υλοποιηθεί καθώς κάοιοι ξοδεύουν 10 δευτερόλεπτα σε ένα post επειδή τους άρεσε και άλλοι 10 δευτερόλεπτα επειδή είχαν αργή σύνδεση. Οπότε, για να αποφύγουν αυτή την σύγχυση, αποφάσισαν να κρίνουν ένα post με το αν ο χρήστης ξόδεψε πολύ παραπάνω χρόνο σε αυτό σε σχέση με κάποιο άλλο, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα σημάδι ότι το post είχε ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Δηλαδή αν βλέπεις φωτογραφίες από έναν γάμο, το Facebook θα συγκρίνει πόσο μεγάλο ήταν το post και πόσο χρόνο ξόδεψες σε σχέση με άλλα post, και βάση αυτού θα σου προωθεί ψηλότερα στο News Feed posts ανάλογα με αυτό.

Στόχος του Facebook είναι να δημιουργεί ένα πιο ενδιαφέρον News Feed, έτσι οι χρήστες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε αυτό.

Πως σας φαίνεται η νέα προσέγγιση;

Facebook: Θα ξέρει πόσα δευτερόλεπτα βλέπετε το κάθε post, Facebook: Θα ξέρει πόσα δευτερόλεπτα βλέπετε το κάθε post

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης Κ.

Θυμίζει σε κανένα τέστ νοημοσύνης το παραπάνω update? :/

Μάριος

Και κάπως ετσι εξαφανίζεται η προσωπική ζωή…. Κρίμα πραγματικά κρίμα.

keysmith

πίστευα το κάνει ήδη. Εκπλήσσομαι που τόσο άργησαν.
Έτσι και αλλιώς δε θα αλλάξει πολύ το profiling που σου κάνει. Συνήθως αυτού που βλέπουμε πιο συχνά τους βλέπουμε και πιο πολύ.

Οσο για την προσωπική σας ζωή που κάποιοι κλαίτε.. Γιατί κλαίτε; Δεν διαβάσατε τι υπογράψατε στο licence agreement με το FB? Για τα αγόρια. Πιστεύετε ότι δε γνωρίζει ποιες από τις φίλες σας είναι πρώην κοπέλες σας;; Πολύ αργά για δάκρυα. Μεταξύ μας ίσως δεν πειράζει τόσο, αρκεί να μην το πει στην νυν σας κοπέλα.. 🙂

Dimitris

Τελικά ίσως την καλύτερη δουλειά έκανα που δεν έφτιαξα λογαριασμό Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Καταργούνται τα podcast στις 3 Ιουνίου

Από αυτή την εβδομάδα δεν θα επιτρέπει στους podcasters να προσθέτουν εκπομπές στο Facebook, ενώ η δυνατότητα θα καταργηθεί εντελώς στις 3 Ιουνίου.

Internet Facebook Apple Hackers

Apple και Facebook εξαπατήθηκαν και έδωσαν προσωπικά δεδομένα σε hackers

Στα μέσα του 2021 το Facebook και η Apple έδωσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών τους σε hackers που παρουσιάστηκαν ως Αστυνομικές Αρχές.

Internet Facebook Instagram

Η Ρωσία απαγορεύει όλες τις υπηρεσίες της Meta εκτός από το WhatsApp

H Ρωσία θεωρεί ότι όλες οι πλατφόρμες της Meta αποτελούν δυνητικούς πομπούς παραπληροφόρησης και επιλέγει να τις απαγορεύσει.

Internet Google Facebook Microsoft

Οι τεχνολογικοί γίγαντες αντιμέτωποι με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία

Οι μεγάλοι παίκτες στον χώρο της τεχνολογίας βρίσκονται αντιμέτωποι με την ευρωπαϊκή μάχη εναντίον των ολιγοπωλίων.