Facebook: Διέρρευσαν κατά λάθος στοιχεία συντονιστών σε πιθανούς τρομοκράτες

Facebook διέρρευσαν στοιχεία, Facebook: Διέρρευσαν κατά λάθος στοιχεία συντονιστών σε πιθανούς τρομοκράτες

Ένα bug στο software του Facebook είχε σαν αποτέλεσμα να διαρρεύσουν τα στοιχεία εργαζομένων σε υπόπτους για τρομοκρατική ενέργεια.

Ειδικότερα, ένα κενό ασφαλείας, εξέθεσε τα προσωπικά προφίλ περισσότερων των 1.000 εργαζομένων από 22 διαφορετικά τμήματα, σε γκρουπ τα οποία σχετίζονται με τρομοκρατικές ομάδες.

Οι εργαζόμενοι δούλευαν σαν συντονιστές στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο και έλεγχαν την καταλληλότητα περιεχομένου, από σεξουαλικό μέχρι τρομοκρατικό.

Το σφάλμα, το οποίο συνέβαινε για ένα μήνα μέχρι να καταφέρει να το διορθώσει το Facebook, στην ουσία εμφάνιζε τα προφίλ των συντονιστών στις ειδοποιήσεις των γκρουπ, τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι έχουν σχέσεις μεταξύ άλλων με το Ισλαμικό Κράτος και τη Hezbollah.

Το Facebook επιβεβαίωσε τη διαρροή και δήλωσε ότι προέβη στις απαραίτητες τεχνικές αλλαγές για την επίλυση και την μελλοντική αποφυγή του προβλήματος.

Επίσης προσφέρθηκε να εγκαταστήσει συναγερμούς στα σπίτια όσων τα στοιχεία διέρρευσαν και μεταφορά από και προς την δουλειά τους. Ωστόσο, κάποιοι ήδη φαίνεται να παραιτήθηκαν και να ζητούν αποζημίωση από το Facebook, καθώς φοβούνται για τη ζωή τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Ρε Facebook αντί να αυτοϊκανοποιήσε (για να μην γράψω τίποτα άλλο) είναι κοινό μυστικό ότι τους παρακολουθείς όλους όσους έχουν το θράσος (ο γκοντ) και μπαίνουν ίντερνετ αποθηκεύοντας κούκις σε υπολογιστές, τουλάχιστον κάνε ένα καλό και κάνε κάτι με αυτούς τους τρομοκράτες μπας και κοιμηθεί λίγο ποιο ήσυχος ο κοσμάκις…

Kostas

@Αλέξανδρος πιστεύεις ότι οι τρομοκράτες παίζουν candy crush και ανεβάζουν selfie?

Αλέξανδρος

Όχι φίλε Κώστα δεν το πιστεύω αυτό. Αυτό που είναι όμως στανταράκι είναι ότι το Facebook ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να μάθει ότι θέλει και να παρακολουθήσει όπως θέλει τον έκαστο χρήστη του. Έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν μάλιστα ότι παρακολουθούσε χρήστες μέσω κάμερας η μέσω του μικρόφωνου από το Messenger και επίσης κάθε κίνηση που κάνει ο καθένας από ένα απλό ποστάρισμα μέχρι το που βρίσκετε στον χάρτη μπορούν να το εντοπίσουν. Σε τελική ανάλυση αποκλείετε ένα μέσο να μαζεύει τα κλικς σου μόνο για διαφημιστικούς λόγους και να έχει κατηγορηθεί ότι συνεργάζετε με τις μυστικές υπηρεσίες κλπ. Άρα οι τρομοκράτες και να μην ανεβάσουν σέλφι και να παίξουν παιχνιδάκια δραστηριοποιούντε εκεί μέσα είτε με μηνύματα είτε με κάποια νοηματική γλώσσα στα like είτε από άλλη υπηρεσία που ανήκει στο Facebook όπως το Whats App που έχει επίσης κατηγορηθεί ότι μοιράζετε τα αρχεία με το Facebook κλπ. Άρα η εταιρία Facebook χωρίς να σημαίνει ότι είναι εύκολο το έργο μπορεί να μαγκώσει όποιον θέλει απλά παρακολουθόντας τον. Γιατί εκεί μέσα πολύ απλά τίποτα δεν μένει κρυφό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.