Facebook Lite για Android με low specs

Η εφαρμογή Facebook έχει γίνει πολύ απαιτητική τα τελευταία χρόνια για τους χρήστες Android και iOS. Πολλοί χρήστες και ιδιαίτερα οι κάτοχοι Android smartphone με μικρή ισχύ επεξεργαστή και χαμηλή χωρητικότητα μπαταρίας, είχαν παραπονεθεί για προβλήματα που σχετίζονταν με γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας και χρήση πολλών MB κατά τις ανανεώσεις της εφαρμογής.

Η Facebook λοιπόν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους χρήστες αυτούς και πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε μια “ελαφρύτερη” έκδοση της εφαρμογής με την ονομασία Facebook Lite. Η εφαρμογή ωστόσο δεν κυκλοφορεί σε όλες τις χώρες, αλλά μόνο σε αυτές με αναπτυσσόμενη αγορά, προκειμένου να μην παραγκωνιστεί η χρήση της original εφαρμογής. Στο ελληνικό Play Store δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή, υπάρχουν όμως πολλά market στα οποία μπορεί κανείς να ψάξει (aptoide, appbrain).

Η καινούργια εφαρμογή έχει μέγεθος μικρότερο από 1 ΜΒ και άρα μπορεί να εγκατασταθεί και να φορτώνει ταχύτητα. Έχει την δυνατότητα χαμηλής κατανάλωσης δεδομένων και είναι αποτελεσματική ακόμα και σε 2G δίκτυα. Κατά τα άλλα οι δυνατότητες είναι σχεδόν οι ίδιες, με τον χρήστη να μπορεί βλέπει τις ενημερώσεις του, να στέλνει μηνύματα σε φίλους του, να μοιράζεται φωτογραφίες και να αναρτά σχόλια.

Η εφαρμογή βρίσκεται εδώ.

Facebook Lite, Facebook Lite για Android με low specs

Facebook Lite, Facebook Lite για Android με low specs

Πηγή

Αλέξανδρος Βασιλειάδης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

τι άλλο θα πρέπει να κάνουν για αυτό το λειτουργικό να τρέχει αέρα στης low συσκευές?….καλά τα high end και τα mid range όμως πολλοί είναι και αυτοί που παίρνουν low συσκευές…

τέλος πάντων όσο αφορά την εφαρμογή φαίνεται πολύ καλή άντε να δούμε.

Darth

εδώ σέρνεται σε κινητά με 3 gb ram και sd801, το low end mas μαρανε… και να κάνουν κάτι για την μπαταρία γιατί πρώτο πρώτο είναι fb και μετά οθόνη έλεος δλδ αναγκαστικά θέλει greenify

μόλις την δοκίμασα, μπορεί να είναι μικρή αλλά σέρνεται ακόμη χειρότερα

Ισίδωρος

Εγώ την δοκίμασα και τρέχει πολύ χειρότερα από το full version. Ένα καλο είναι όμως ότι δεν χρειάζεται το messenger. Άμα καταφέρουν και την φτιάξουν καλύτερα θα αξίζει, αλλά τώρα όχι

Τομ

Προσωπικά για μενα ειναι η πιο βαριά εφαρμογή μετα το σαζαμ που με την αλλαγή του interface σέρνεται σαν χελωνα. Δεν εχω πολυ προβλημα αλλα ίσως δοκιμάσω αν μπορέσω.

nikolas

Καλη δουλεια απο το facebook,επρεπε να γινει! Απλα να ειναι διαθεσιμο σε ολο τον κοσμο…προς το παρον εχω βολευτει με την 15.0.0.17.16 η οποια παρολο που δεν εχει τα emoticons στα σχολια παει σφαιρα και κανονικη-νορμαλ καταναλωση μπαταριας.Καλο ειναι να συνεργαζεται με το messenger χωρις υποχρεωτικο κατεβασμα! 😉 Τοτε θα ειναι μια χαρα! 😀

kostask

εμενα γιατι μου λεει δεν ειναι διαθεσιμο στην χωρα σας?

bill

Για ios ;;;

Panos7GR

Ολόκληρη εταιρεία να μην μπορεί να βγάλει εφαρμογή της προκοπής!!! Προσωπικά το app της πήρε πόδι εδώ και μήνες και μπαίνω από browser. Ετσι δεν έχω τα εξωφρενικά δικαιώματα που ζητάνε facebook και messenger app, ούτε κατανάλωση μπαταρίας και RAM και δεν κολλάει.

Χρήστος

τώρα γιατί δε λέτε οτι τα 3GB στο android είναι πολύ ανώτερα specs από τα φτηνιάρικα specs του iPhone που έχει μόλις 1GB και “αρχαίο” επεξεργαστή;

🙂 αλλά το iPhone τρέχει μια χαρά το full feature facebook app.

άντε, με το καλό παιδιά. Ας έχετε και 6GB ram στις συσκευές σας για να τρέχετε το facebook.

Panos7GR

Δεν φταίει το λειτουργικό Android όταν η ομάδα ανάπτυξης της εφαρμογών της εταιρείας Facebook δεν ξέρει να γράψει σωστό κώδικα… Μάθετε μπαλίτσα επιτέλους και μετά μιλήστε!

Με το καλό να έχω 6GB RAM στο κινητό μου! Υπολογιστή παλάμης θέλω να έχω στη τσέπη μου, όχι παιχνιδάκι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.